Mini Vanilla Meringue Cupcakes

Mini Vanilla Meringue Cupcakes

10.11.2014


Dette er søte cupcakes i ministørrelse, som smaker nydelig av vanilje.

På toppen har jeg pyntet med en deilig marengskrem.

 


Forførende, små, skjønne munnfuller.   Heart 

 

 

Oppskriften gir ca. 30 stk.

 

Ingredienser:

♥ 1 egg
♥ 1,25 dl sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 90 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 0,75 dl melk
♥ 3 ss matolje

Marengskrem:
♥ 2,5 dl sukker
♥ 0,75 dl vann
♥ 2 store eggehviter
♥ 1 ts vaniljeekstrakt

 

Fremgangsmåte:

Vaniljemuffins:

Pisk sammen egg, sukker og vanilje med elektrisk håndmikser til blandingen blir lys og luftig. Sikt i mel og bakepulver og bland i melk og olje.

Sett små papirformer i muffinsbrett som er beregnet på mini cupcakes. Fyll formene 2/3 fulle.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 175°C i ca. 10 min. Avkjøl helt.


Marengskrem:

Til marengskremen has først sukker og vann i en tykkbunnet kjele. La sukkerlaken koke i 2-3 minutter, til laken blir seig og boblete. Pisk eggehvitene til stivt skum. Hell den blanke, varme laken i eggehvitene i en tynn stråle under fortsatt pisking. Pisk videre til en tykk og helt avkjølt marengs (5-10 minutter). Pisk inn vaniljeekstrakt til slutt. (Hvis du vil kan du farge marengskremen med litt konsentrert konditorfarge (pastafarge).)

Fyll marengskremen i en kakesprøyte og sprøyt små marengstopper på hver cupcake.

 

 

Tips:

♥ Muffinsbrett beregnet på mini cupcakes fås kjøpt i de fleste nettbutikker som selger kakepynteutstyr. Det samme gjelder papirformer i ulike varianter.

♥ Mini-muffinsene smaker aller best samme dag de er laget, for da er muffinsene myke og marengskremen bløt og smelter på tungen. Marengskremen egner seg ikke så veldig godt til frysing. 

♥ Se også oppskrift på Mini Vanilla Cupcakes (samme mini vaniljemuffins, men med melisglasur) og Mini Chocolate Brownie Cupcakes (mini browniescupcakes med samme marengskrem). 

 

 

Hvem blir vel ikke fristet av disse delikate, små kakene?

 

 

Både vaniljemuffinsene og marengskremen er milde på smak, og harmonerer veldig godt sammen.  Yum  
 

 

 

 Sweet as can be!  Heart    

Mini Vanilla Meringue Cupcakes

Ingredienser

♥ 1 egg
♥ 1,25 dl sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 90 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 0,75 dl melk
♥ 3 ss matolje

Marengskrem:
♥ 2,5 dl sukker
♥ 0,75 dl vann
♥ 2 store eggehviter
♥ 1 ts vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

Vaniljemuffins:
Pisk sammen egg, sukker og vanilje med elektrisk håndmikser til blandingen blir lys og luftig. Sikt i mel og bakepulver og bland i melk og olje.

Sett små papirformer i muffinsbrett som er beregnet på mini cupcakes. Fyll formene 2/3 fulle.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 175°C i ca. 10 min. Avkjøl helt.

Marengskrem:
Til marengskremen has først sukker og vann i en tykkbunnet kjele. La sukkerlaken koke i 2-3 minutter, til laken blir seig og boblete. Pisk eggehvitene til stivt skum. Hell den blanke, varme laken i eggehvitene i en tynn stråle under fortsatt pisking. Pisk videre til en tykk og helt avkjølt marengs (5-10 minutter). Pisk inn vaniljeekstrakt til slutt. (Hvis du vil kan du farge marengskremen med litt konsentrert konditorfarge (pastafarge).)

Fyll marengskremen i en kakesprøyte og sprøyt små marengstopper på hver cupcake.

Tips

♥ Muffinsbrett beregnet på mini cupcakes fås kjøpt i de fleste nettbutikker som selger kakepynteutstyr. Det samme gjelder papirformer i ulike varianter.

♥ Mini-muffinsene smaker aller best samme dag de er laget, for da er muffinsene myke og marengskremen bløt og smelter på tungen. Marengskremen egner seg ikke så veldig godt til frysing. 

10.11.2014
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

3 kommentarer

Hei! Muffinsene her ble deilige, men merengskremen ble helt flytende :(

Jeg fulgte oppskriften akkurat som skrevet ovenfor. Hva kan ha gått galt?

Mvh
Mey

Hei :) lurer på om man kan lage kremen i forveien å ha den i kjøleskapet til neste dag?

Det var veldig godeMen merengsen ble litt flytende

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter