Italiensk bringebærpai

Italiensk bringebærpai

19.08.2007

Har du en italiensk oppskrift på bringebærpai ("Crostata ai lamponi"). Paien består av en klassisk, italiensk paibunn ("pasta frolla") tilsatt malte nøtter, og fyll laget med mascarpone ost, vanilje og litt konjakk. Paien dekkes med friske bringebær og hakkede hasselnøtter.

Nydelig!

Italiensk bringebærpai

Ingredienser

Paibunn:
200 g hvetemel
85 g melis
150 g smør
1 eggeplomme
50 g hasselnøtter

Fyll:
350 g mascarponeost
25 g melis
2 ts vaniljeessens
1 ss konjakk

Pynt:
1 stor kurv friske bringebær (700 g)
litt hakkede hasselnøtter

Fremgangsmåte

Mal hasselnøttene til paibunnen. Ha alle ingrediensene til paideigen i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til deigen samler seg. (Har du ikke food processor, smuldrer du først smøret i melet. Ha deretter i melis, malte nøtter og eggeplomme og kna deigen raskt sammen med hendene.)

Klem deigen utover i en godt smurt paiform (26-28 cm i diameter). Prikk bunnen med en gaffel. Fest en remse aluminiumsfolie langsmed kanten av formen (se tips). Forstek bunnen midt i ovnen ved 200°C i 15 min. Fjern forsiktig aluminiumsfolien og stek bunnen i 5 min til. Avkjøl. Ta den kalde paibunnen forsiktig ut av formen og sett den på et passende fat.

Pisk sammen mascarponeost, melis, vaniljeessens og konjakk med en håndmikser. Fordel ostekremen i paien. Legg på bringebær og dryss over hakkede hasselnøtter.

Tips

Å feste aluminiumsfolie langsmed kanten forhindrer at deigkanten synker nedover under forstekingen. Vær forsiktig når du fjerne aluminiumsfolien igjen, så du ikke ødelegger kanten.

Kaken smaker best samme dag, men kan oppbevares i kjøleskapet til dagen etter.

Se også oppskrift på Bringebærterte her på Det søte liv.

19.08.2007
Kakekategori: 
Sesong: 
Stikkord: 

6 kommentarer

mfdmfmdmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Hei Kristine.
Denne nydelige paien burde kanskje også ligge under linken "italiensk", da jeg alltid bruker litt tid på å finne den. Har bakt den flere ganger og like god hver gang :)

Hei Monika, ja så klart burde den det! Det er bare jeg som fortsatt ikke er i nærheten av ajour med å indeksere og gjøre klar alle innleggene her på bloggen. Har korrigert denne nå. De andre kommer etter i tur og orden :-)

Hei, vi har nøtteallergi i familien så lurte på om det går an å droppe hasselnøttene i bunnen?

Hei, kan man droppe hasselnøttene? Eventuelt bruke mandler?
Trine :-)

DDDDDIIIIIIG! Smakte vidunderlig! Baker den hver dag!

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter