Brukere online: 429
Brukere i dag: 2715
Brukere siste 7 dager: 231847
En enkel ruccolasalat med mye smak!
Dette er samme salat som jeg har publisert tidligere: Italiensk ruccolasalat med parmesan, bortsett fra at jeg her også har tilsatt halve cherrytomater.
Salaten passer til det meste av italienske retter og grillmat. En klassiker!

Oppskriften gir 3 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 3 ss extra virgin olivenolje
♥ 1 ss hvitvinseddik
♥ 140 g ruccola
♥ 250 g cherrytomater
♥ 50 g pinjekjerner
♥ 80 g parmesan i flak (se tips)
♥ kvernet salt og pepper
Fremgangsmåte:
Ha olivenolje og hvitvinseddik i salatbollen. Kvern over litt salt og pepper.

Gjør klar pinjekjernene ved å varme dem kort i en tørr stekepanne. Vend rundt på dem hele tiden, for det skal lite til før de blir brent.
Rett før servering has ruccolabladene i salatbollen.

Skjær cherrytomater på midten og ha i bollen sammen med pinjekjernene.

Tilsett parmesanflak. Du kan enten kjøpe parmesanflak eller bruke fersk parmesan som du skjærer i flak med en tynn kniv, potetskreller eller ostehøvel.
Vend rundt på salaten slik at dressingen som ligger i bunnen av salatbollen blander seg jevnt og godt med ruccolaen.

Serveres straks.

Tips:
♥ Bruk parmesan i flak og ikke finrevet parmesan fordi revet parmesan vil bli bløt, mens flakene holder seg bedre.
♥ Det er viktig at denne salaten blandes sammen rett før servering. Dette fordi det ikke tar lang tid før ruccolaen faller sammen og blir myk av dressingen.
♥
Buon appetito!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

♥ 3 ss extra virgin olivenolje
♥ 1 ss hvitvinseddik
♥ 140 g ruccola
♥ 250 g cherrytomater
♥ 50 g pinjekjerner
♥ 80 g parmesan i flak (se tips)
♥ kvernet salt og pepper
Ha olivenolje og hvitvinseddik i salatbollen. Kvern over litt salt og pepper.
Gjør klar pinjekjernene ved å varme dem kort i en tørr stekepanne. Vend rundt på dem hele tiden, for det skal lite til før de blir brent.
Rett før servering has ruccolabladene i salatbollen. Skjær cherrytomater på midten og ha i bollen sammen med pinjekjernene.
Tilsett parmesanflak. Du kan enten kjøpe parmesanflak eller bruke fersk parmesan som du skjærer i flak med en tynn kniv, potetskreller eller ostehøvel.
Vend rundt på salaten slik at dressingen som ligger i bunnen av salatbollen blander seg jevnt og godt med ruccolaen.
Serveres straks.
♥ Bruk parmesan i flak og ikke finrevet parmesan fordi revet parmesan vil bli bløt, mens flakene holder seg bedre.
♥ Det er viktig at denne salaten blandes sammen rett før servering. Dette fordi det ikke tar lang tid før ruccolaen faller sammen og blir myk av dressingen.
Skriv ny kommentar