Italiensk ruccolasalat med parmesan og tomater

En enkel ruccolasalat med mye smak!

Dette er samme salat som jeg har publisert tidligere: Italiensk ruccolasalat med parmesan, bortsett fra at jeg her også har tilsatt halve cherrytomater.  

Salaten passer til det meste av italienske retter og grillmat. En klassiker! 

 

 

Oppskriften gir 3 porsjoner. 

 

Ingredienser: 

♥ 3 ss extra virgin olivenolje
♥ 1 ss hvitvinseddik
♥ 140 g ruccola
♥ 250 g cherrytomater
♥ 50 g pinjekjerner
♥ 80 g parmesan i flak (se tips)
♥ kvernet salt og pepper

 

Fremgangsmåte: 

Ha olivenolje og hvitvinseddik i salatbollen. Kvern over litt salt og pepper. 

 

 

Gjør klar pinjekjernene ved å varme dem kort i en tørr stekepanne. Vend rundt på dem hele tiden, for det skal lite til før de blir brent. 

Rett før servering has ruccolabladene i salatbollen.

 

 

Skjær cherrytomater på midten og ha i bollen sammen med pinjekjernene. 

 

 

Tilsett parmesanflak. Du kan enten kjøpe parmesanflak eller bruke fersk parmesan som du skjærer i flak med en tynn kniv, potetskreller eller ostehøvel. 

Vend rundt på salaten slik at dressingen som ligger i bunnen av salatbollen blander seg jevnt og godt med ruccolaen. 

 

 

Serveres straks. 

 

 

Tips: 

♥ Bruk parmesan i flak og ikke finrevet parmesan fordi revet parmesan vil bli bløt, mens flakene holder seg bedre. 

♥ Det er viktig at denne salaten blandes sammen rett før servering. Dette fordi det ikke tar lang tid før ruccolaen faller sammen og blir myk av dressingen.

 

Buon appetito! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Italiensk ruccolasalat med parmesan og tomater
Ingredienser

♥ 3 ss extra virgin olivenolje
♥ 1 ss hvitvinseddik
♥ 140 g ruccola
♥ 250 g cherrytomater
♥ 50 g pinjekjerner
♥ 80 g parmesan i flak (se tips)
♥ kvernet salt og pepper

Fremgangsmåte

Ha olivenolje og hvitvinseddik i salatbollen. Kvern over litt salt og pepper. 

Gjør klar pinjekjernene ved å varme dem kort i en tørr stekepanne. Vend rundt på dem hele tiden, for det skal lite til før de blir brent. 

Rett før servering has ruccolabladene i salatbollen. Skjær cherrytomater på midten og ha i bollen sammen med pinjekjernene. 

Tilsett parmesanflak. Du kan enten kjøpe parmesanflak eller bruke fersk parmesan som du skjærer i flak med en tynn kniv, potetskreller eller ostehøvel. 

Vend rundt på salaten slik at dressingen som ligger i bunnen av salatbollen blander seg jevnt og godt med ruccolaen. 

Serveres straks. 

Tips

♥ Bruk parmesan i flak og ikke finrevet parmesan fordi revet parmesan vil bli bløt, mens flakene holder seg bedre. 

♥ Det er viktig at denne salaten blandes sammen rett før servering. Dette fordi det ikke tar lang tid før ruccolaen faller sammen og blir myk av dressingen.

Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift