Smash-is

Denne kjempegode iskremen blir fyldig og kremete, og får kjempedigg smak av vanilje og hakket Smash! 😍

 

 

Ingredienser: 

♥ 6 eggeplommer
♥ 6 ss sukker
♥ 1 ss vaniljepasta (se tips)
♥ 6 dl kremfløte
♥ 200 g Smash (se tips)

 

Fremgangsmåte: 

Pisk eggeplommer, sukker og vanilje til du får en tykk eggedosis.

Pisk kremfløten i en annen bolle til tykk og myk krem.

Vend den piskede kremen sammen med eggedosisen. Bruk en ballongvisp slik at iskremblandingen blir jevn og klumpfri.

Hakk Smash-sjokoladene. Spar litt til pynt og vend resten inn i iskremblandingen.

Hell iskremblandingen i en beholder som rommer 1,5 – 2 liter.

Dryss over resten av den hakkede Smash-sjokoladen som pynt.

Sett beholderen i fryseren over natten (eller i minst 5 timer) slik at iskremen stivner. 

 

 

Ta isen ut av fryseren i ca. 15 minutter før du vil bruke den, slik at den mykner litt. 

 

 

Når isen er myk, kan du forme kuler med en iskremskje.

 

 

Dette er hjemmelaget is som vekker begeistring! 😃

 

 

Tips: 

♥ Vaniljepasta er en tykk og mørk vaniljesirup, som gir veldig god vaniljesmak til iskremen. Fås kjøpt i de fleste norske matbutikkene. Du kan alternativt bruke 1 ss vaniljeekstrak eller frø fra 1 vaniljestang. 

♥ Smash! er en sjokolade fra Nidar som selges i små og store pakninger. 

 

 

♥ Iskrem som lages med eggeplommer og kremfløte blir fyldig og kremete også uten iskremmaskin. Du finner flere herlige varianter her på Det søte liv, se for eksempel: Iskrem med Baileys og kaffe, Sitronis, Skogsbæris, Iskrem med kaffe og marsipan og Oreoiskrem.

 

 

Enjoy! 

 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Smash-is
Ingredienser

♥ 6 eggeplommer
♥ 6 ss sukker
♥ 1 ss vaniljepasta (se tips)
♥ 6 dl kremfløte
♥ 200 g Smash (se tips)

Fremgangsmåte

Pisk eggeplommer, sukker og vanilje til du får en tykk eggedosis.

Pisk kremfløten i en annen bolle til tykk og myk krem.

Vend den piskede kremen sammen med eggedosisen. Bruk en ballongvisp slik at iskremblandingen blir jevn og klumpfri.

Hakk Smash-sjokoladene. Spar litt til pynt og vend resten inn i iskremblandingen.

Hell iskremblandingen i en beholder som rommer 1,5 – 2 liter.

Dryss over resten av den hakkede Smash-sjokoladen som pynt.

Sett beholderen i fryseren over natten (eller i minst 5 timer) slik at iskremen stivner. 

Ta isen ut av fryseren i ca. 15 minutter før du vil bruke den, slik at den mykner litt. 

Når isen er myk, kan du forme kuler med en iskremskje.

Tips

♥ Vaniljepasta er en tykk og mørk vaniljesirup, som gir veldig god vaniljesmak til iskremen. Fås kjøpt i de fleste norske matbutikkene. Du kan alternativt bruke 1 ss vaniljeekstrak eller frø fra 1 vaniljestang. 

♥ Smash! er en sjokolade fra Nidar som selges i små og store pakninger. 

♥ Iskrem som lages med eggeplommer og kremfløte blir fyldig og kremete også uten iskremmaskin. Du finner flere herlige varianter her på Det søte liv, se for eksempel: Iskrem med Baileys og kaffe, Sitronis, Skogsbæris, Iskrem med kaffe og marsipan og Oreoiskrem.

Desserter
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift