Jordbær- og ripssyltetøy


Nydelig hjemmelaget syltetøy med jordbær og rips!

 

 

Ingredienser:

♥ 600 g jordbær
♥ 700 g rips (renset vekt)
♥ 800 g syltesukker (se tips)
♥ 1-2 dl vann


Fremgangsmåte:

Mos mesteparten av jordbærene (ca. 500 g) og ha i en kjele sammen med ripsbærene. Del resten av jordbærene i større biter og ha også de i kjelen. Tilsett syltesukkeret og 1 dl vann.

Kok opp på middels varme og la blandingen småkoke i 5-10 minutter, så syltetøyet tykner. Spe med litt ekstra vann hvis du synes at syltetøyet virker for tykt.

 

Den fine, hvite kjelen er fra Le Creuset. Love it!

 

 

Ha det ferdige syltetøyet på rene, varme syltetøyglass.

 


Tips:

♥ Merk at sukkermengden er veiledende. Jeg synes den angitte mengde er passe, men du må selv smake deg til hvor søtt syltetøy du liker.

♥ Det går fint å lage syltetøy av frosne jordbær og rips dersom du skulle ha det i fryseren. Det vil ta litt lenger tid før de tiner, men følg for øvrig den samme fremgangsmåten som ovenfor.

♥ Syltesukker er sukker tilsatt pektin og fås kjøpt i de fleste velassorterte matvarebutikkene. Pektin gjør at syltetøyet tykner mer enn om du bruker vanlig sukker, men bortsett fra at syltetøyet blir litt tynnere, går det helt greit å lage syltetøy med vanlig sukker.

♥ Syltetøyet bør oppbevares kjølig. Syltetøy i åpen syltetøyskål bør spises opp i løpet av noen dager. Skal du oppbevare det over lengre tid, anbefaler jeg deg å fryse det ned enten i syltetøyglass (ikke fyll dem helt fulle ellers sprekker glassene i fryseren) eller i plastbokser.

♥ Denne porsjonen syltetøy er ikke så veldig stor og gir nok til to middels store syltetøyglass. Det er bare å gange opp oppskriften hvis du vil lage en større porsjon. 

 

Hjemmelaget syltetøy er så lettvint å lage og du kan leke deg med ulike smaker.

 

 

Kombinasjonen jordbær og rips er en ny favoritt hos meg!  Heart

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Jordbær- og ripssyltetøy
Ingredienser

♥ 600 g jordbær
♥ 700 g rips (renset vekt)
♥ 800 g syltesukker (se tips)
♥ 1-2 dl vann

Fremgangsmåte

Mos mesteparten av jordbærene (ca. 500 g) og ha i en kjele sammen med ripsbærene. Del resten av jordbærene i større biter og ha også de i kjelen. Tilsett syltesukkeret og 1 dl vann.

Kok opp på middels varme og la blandingen småkoke i 5-10 minutter, så syltetøyet tykner. Spe med litt ekstra vann hvis du synes at syltetøyet virker for tykt.

Ha det ferdige syltetøyet på rene, varme syltetøyglass.

Tips

♥ Merk at sukkermengden er veiledende. Jeg synes den angitte mengde er passe, men du må selv smake deg til hvor søtt syltetøy du liker.

♥ Det går fint å lage syltetøy av frosne jordbær og rips dersom du skulle ha det i fryseren. Det vil ta litt lenger tid før de tiner, men følg for øvrig den samme fremgangsmåten som ovenfor.

♥ Syltesukker er sukker tilsatt pektin og fås kjøpt i de fleste velassorterte matvarebutikkene. Pektin gjør at syltetøyet tykner mer enn om du bruker vanlig sukker, men bortsett fra at syltetøyet blir litt tynnere, går det helt greit å lage syltetøy med vanlig sukker.

♥ Syltetøyet bør oppbevares kjølig. Syltetøy i åpen syltetøyskål bør spises opp i løpet av noen dager. Skal du oppbevare det over lengre tid, anbefaler jeg deg å fryse det ned enten i syltetøyglass (ikke fyll dem helt fulle ellers sprekker glassene i fryseren) eller i plastbokser.

♥ Denne porsjonen syltetøy er ikke så veldig stor og gir nok til to middels store syltetøyglass. Det er bare å gange opp oppskriften hvis du vil lage en større porsjon. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift