Jordbærcurd (Strawberry Curd)

Jordbærcurd (Strawberry Curd)

24.05.2015


Du har sikkert hørt om Lemon curd, som er en deilig, engelsk sitronkrem som brukes både som pålegg, på vafler, scones og som kakefyll. Du finner oppskrift både på Lemon curd og forskjellige kaker og boller med Lemon curd her på Det søte liv.

Man kan lage tilsvarende krem med bær også. Her har jeg laget Jordbærcurd hvor jeg har blandet moste jordbær i kremen i tillegg til litt sitron. Resultatet ble en nydelig og frisk jordbærkrem, som er deilig både som den er på vafler, boller osv, og som fyll i kaker.

 

Ingredienser:

♥ 7 eggeplommer
♥ 2,5 dl sukker
♥ 1 ss revet sitronskall
♥ 0,5 dl presset sitronsaft
♥ 150 g smør
♥ 2 dl jordbærmos (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Ha eggeplommer, sukker, sitronskall og sitronsaft i en kjele. Varm opp blandingen mens du visper hele tiden. Etter hvert vil du merke at eggeblandingen blir tykkere. Fortsett å vispe hele tiden så sitronkremen ikke fester seg i bunnen. Sitronkremen skal nesten koke, men ikke helt nå kokepunktet, ellers risikerer du at den skiller seg.

Etter noen minutter kan du ta kjelen av plate. Tilsett smøret i små biter og rør til det smelter og blander seg i sitronkremen.

Ha sitronkremen i en skål og avkjøl til romtemperatur. Dekk så over med plastfolie og sett i kjøleskapet over natten. Sitronkremen vil da bli tykk i konsistensen.

Dagen etter moser du friske jordbær til en klumpfri mos (bruk stavmikser eller food processor). Mål opp 2 dl jordbærmos og vend dette i sitronkremen så du får en deilig jordbærkrem.

Ha jordbærkremen på en krukke og oppbevar i kjøleskapet.


Tips:

♥ Det er best å bruke søte, friske jordbær når du lager jordbærcurd for best smak og tykk konsistens på jordbærcurden.

♥ Jordbærcurd smaker nydelig som pålegg, på vafler, scones og boller. Jordbærcurd er også nydelig som kakefyll. Se for eksempel Jordbærpavlova med jordbærcurd og krem.


♥ ♥ ♥ ♥
 

Jordbærcurd (Strawberry Curd)

Ingredienser

♥ 7 eggeplommer
♥ 2,5 dl sukker
♥ 1 ss revet sitronskall
♥ 0,5 dl presset sitronsaft
♥ 150 g smør
♥ 2 dl jordbærmos (se tips)

Fremgangsmåte

Ha eggeplommer, sukker, sitronskall og sitronsaft i en kjele. Varm opp blandingen mens du visper hele tiden. Etter hvert vil du merke at eggeblandingen blir tykkere. Fortsett å vispe hele tiden så sitronkremen ikke fester seg i bunnen. Sitronkremen skal nesten koke, men ikke helt nå kokepunktet, ellers risikerer du at den skiller seg.

Etter noen minutter kan du ta kjelen av plate. Tilsett smøret i små biter og rør til det smelter og blander seg i sitronkremen.

Ha sitronkremen i en skål og avkjøl til romtemperatur. Dekk så over med plastfolie og sett i kjøleskapet over natten. Sitronkremen vil da bli tykk i konsistensen.

Dagen etter moser du friske jordbær til en klumpfri mos (bruk stavmikser eller food processor). Mål opp 2 dl jordbærmos og vend dette i sitronkremen så du får en deilig jordbærkrem.

Ha jordbærkremen på en krukke og oppbevar i kjøleskapet.

Tips

♥ Det er best å bruke søte, friske jordbær når du lager jordbærcurd for best smak og tykk konsistens på jordbærcurden.

♥ Jordbærcurd smaker nydelig som pålegg, på vafler, scones og boller. Jordbærcurd er også nydelig som kakefyll. Se for eksempel Jordbærpavlova med jordbærcurd og krem.

24.05.2015
Desserter: 
Allergier og preferanser: 

5 kommentarer

så helt utrolig fristende ut!

Går det med frosne bær?

Denne ble ikke god syns jeg
Ble lite jordbærsmak. Appelsincurden derimot er knall god

Hvor lenge er denne holdbar?

Takk for veldig fin oppskrift på jordbærcurd. Har laget curd for første gang. Hadde ikke sitron og brukte presset appelsin i stedet og utelot skallet. Lettere enn jeg trodde og kjempegod. :)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter