Premium Konfektkake med pekannøtter

23.05.2015

Sponset innlegg.

Ser ikke denne kaken fristende ut.... ?  Wink

 

 

Jeg har fått dilla på Premiumsjokoladene til Freia for tiden! Serien finnes i mange spennende smaker og jeg har nå testet dem alle.

Wow - de er gode alle sammen!  Smile 

 

Kjekt å ha med på reise... Smile 
 

 

Selvsagt har jeg mine personlige favoritter, og det er for tiden Freia Premium Kokos og Freia Premium Sitron & Ingefær.

 

 

 

Begge disse sjokoladene begynner jeg å forsyne meg av før jeg rekker å bake med dem, haha...  Grin 

 

#Premiumøyeblikk
 

Freia Premium 70 % er en annen favoritt. Dette er den mest vanlige varianten av mørk sjokolade uten noen spesielle smakstilsetninger.

Jeg liker spesielt godt de tynne, lekre sjokoladeplettene og små porsjonssjokoladene.

 

 

Perfekte til små nytelsesøyeblikk innimellom alt som skjer i en ellers hektisk hverdag.

Dessuten er jo mørk sjokolade så full av sunne antioksidanter at det nesten kan regnes som en grønnsak - eller hva? Wink

 

På grunn av det høye kakaoinnholdet egner Freia Premiumsjokoladene seg utmerket til å bake mørke, bløte konfektkaker med.

Her har jeg laget en lekker variant med Freia Premium Pekan & Havsalt.

 

 

Jeg pyntet kaken med karamelliserte pekannøtter og serverte hjemmelaget hvit sjokoladesaus ved siden av.

Skikkelig luksuskake - som faktisk er veldig rask å lage!

 

 

Ingredienser:

Konfektkake:
♥ 4 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 200 g smør
♥ 200 g Freia Premium Pekan & Havsalt (se tips)
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 1 ts bakepulver

Glasur:
♥ 200 g kokesjokolade (se tips)
♥ 1 dl kremfløte

Karamelliserte pekannøtter:
♥ 1,5 dl sukker
♥ 100 g pekannøtter

Hvit sjokoladesaus:
♥ 200 g hvit sjokolade
♥ 2 dl kremfløte

 

Fremgangsmåte:

Konfektkake:

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Smelt smør i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Brekk Freia Premium-sjokoladen opp i biter og la den smelte i det varme smøret. Avkjøl og bland inn i eggedosisen.

Sikt sammen mel og bakepulver og rør inn i deigen.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 225°C i 15 min. Kaken er da fortsatt nokså skjelvende og ikke gjennomstekt (se tips).

Avkjøl kaken helt i formen (gjerne i kjøleskapet over natten). Når kaken er kald, har den stivnet og kan tas ut av formen. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.

Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Brekk i kokesjokoladen og la den smelte i den varme fløten. Rør blandingen jevn med en skje og avkjøl litt. Smør den så jevnt over hele kaken.

Pynt med karamelliserte pekannøtter og sett kaken i kjøleskapet.

 

Karamelliserte pekannøtter:

Disse kan du godt gjøre klare på forhånd.

Finn frem et stykke bakepapir og legg det klart på bordet ved siden av ovnen.

Smelt sukkeret i en teflonbelagt stekepanne til det blir lysebrunt og flytende (pass deg så du ikke brenner deg, for smeltet sukker er veldig varmt!). Ta stekepannen fra platen og bland i pekannøtter. Rør raskt rundt så pekannøttene blir mest mulig dekket av det smeltede sukkeret. Ha de karamelliserte pekannøttene straks over på bakepapiret. Bruk to gafler og skill nøttene litt fra hverandre. Vær rask, for det smeltede sukkeret stivner fort.

 

 

Avkjøl til de karamelliserte pekannøttene er helt kalde. Brekk nøttene fra hverandre og spar dem til pynt på kaken.

 

 

Hvit sjokoladesaus:

Kok opp kremfløten i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett den hvite sjokolade. La sjokoalden smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn. Avkjøl litt og hell den hvite sjokolade sausen på en liten serveringskanne. 


Server den hvite sjokoladesausen som tilbehør til kaken.

 

 

Tenker jeg forsyner meg med et stykke her jeg...

 

 


Oh la la!   Wink 
 

Tips:

♥ Vær nøye på å ikke steke kaken lenger enn anvist. Det er viktig for at konfektkaken skal få den bløte kjernen som den skal ha. Kaken skal fortsatt virke fuktig og ustekt i midten når den tas ut av ovnen. Etter at den er avkjølt og har stått en stund i kjøleskapet, vil kaken bli fastere i konsistensen.

 

Konfektkaken skal være bløt i midten.

 

♥ 200 g Freia Premium Pekan & Havsalt tilsvarer 2 plater. Jeg har brukt vanlig kokesjokolade i glasuren, men bruk gjerne Freia Premium Pekan & Havsalt i den også.

♥ Sjokoladene i serien Freia Premium fås kjøpt i de fleste matbutikkene over hele landet. Du kan lese mer om Freia Premium HER. Freia Premium på Facebook finner du HER.

 


Hverdagsluksus...!  Yum 

 


♥ ♥ ♥ ♥

Premium Konfektkake med pekannøtter

Ingredienser

Konfektkake:
♥ 4 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 200 g smør
♥ 200 g Freia Premium Pekan & Havsalt (se tips)
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 1 ts bakepulver

Glasur:
♥ 200 g kokesjokolade (se tips)
♥ 1 dl kremfløte

Karamelliserte pekannøtter:
♥ 1,5 dl sukker
♥ 100 g pekannøtter

Hvit sjokoladesaus:
♥ 200 g hvit sjokolade
♥ 2 dl kremfløte

Fremgangsmåte

Konfektkake:
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Smelt smør i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Brekk Freia Premium-sjokoladen opp i biter og la den smelte i det varme smøret. Avkjøl og bland inn i eggedosisen. Sikt sammen mel og bakepulver og rør inn i deigen.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 225°C i 15 min. Kaken er da fortsatt nokså skjelvende og ikke gjennomstekt (se tips).

Avkjøl kaken helt i formen (gjerne i kjøleskapet over natten). Når kaken er kald, har den stivnet og kan tas ut av formen. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.

Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Brekk i kokesjokoladen og la den smelte i den varme fløten. Rør blandingen jevn med en skje og avkjøl litt. Smør den så jevnt over hele kaken. Pynt med karamelliserte pekannøtter og sett kaken i kjøleskapet.

Karamelliserte pekannøtter:
Disse kan du godt gjøre klare på forhånd.

Finn frem et stykke bakepapir og legg det klart på bordet ved siden av ovnen.

Smelt sukkeret i en teflonbelagt stekepanne til det blir lysebrunt og flytende (pass deg så du ikke brenner deg, for smeltet sukker er veldig varmt!). Ta stekepannen fra platen og bland i pekannøtter. Rør raskt rundt så pekannøttene blir mest mulig dekket av det smeltede sukkeret. Ha de karamelliserte pekannøttene straks over på bakepapiret. Bruk to gafler og skill nøttene litt fra hverandre. Vær rask, for det smeltede sukkeret stivner fort. Avkjøl til de karamelliserte pekannøttene er helt kalde. Brekk nøttene fra hverandre og spar dem til pynt på kaken.

Hvit sjokoladesaus:
Kok opp kremfløten i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett den hvite sjokolade. La sjokoalden smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn. Avkjøl litt og hell den hvite sjokolade sausen på en liten serveringskanne. 

Server den hvite sjokoladesausen som tilbehør til kaken.

Tips

♥ Vær nøye på å ikke steke kaken lenger enn anvist. Det er viktig for at konfektkaken skal få den bløte kjernen som den skal ha. Kaken skal fortsatt virke fuktig og ustekt i midten når den tas ut av ovnen. Etter at den er avkjølt og har stått en stund i kjøleskapet, vil kaken bli fastere i konsistensen.

♥ 200 g Freia Premium Pekan & Havsalt tilsvarer 2 plater. Jeg har brukt vanlig kokesjokolade i glasuren, men bruk gjerne Freia Premium Pekan & Havsalt i den også.

23.05.2015
Kakekategori: 

5 kommentarer

Gu så gott! Jag önskar att vi hade dom där chokladkakorna här i Texas!

Du får ta deg en tur til Norge:)

Måtte bare teste denne kaken. Men jeg puttet sitron i glasuren min. Og den falt i smak hos mine kollegaer ja

Bra å høre Linn :-)

Har lagt ut et innlegg som ville passet for dekorasjon på denne kaken:)
http://beautyblossom.bloggnorge.com/2015/06/13/sukkerpasta-marsipan-lokk...

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet