Juicekake

Juicekake

09.03.2006

 

 

 

Juicekake

Ingredienser

4 egg
5 dl sukker
300 g smør
3 dl appelsinjuice
8 ts vaniljesukker
5 ts bakepulver
7 dl hvetemel

Glasur:
300 g melis
3 ts vaniljesukker
6 ss smeltet smør
6 ss appelsinjuice

Pynt:
gult kakestrøssel

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret i en liten kjele og bland med juicen. Sikt sammen mel, vaniljesukker og bakepulver. Ha det tørre i eggedosisen vekselsvis med smørblandingen. Rør deigen jevn.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 200°C i 30 min. Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Bland sammen alle ingrediensene til glasuren og smør den over den kalde kaken. Del kaken opp i firkanter. Pynt hvert kakestykke eventuelt med litt gult kakestrøssel.

Tips

Kakestrøsselet på bildet er kjøpt på Nille. Du kan også bruke appelsinstrøssel fra Freia.

Kaken er kjempefin å fryse!

09.03.2006
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

11 kommentarer

Skal smøret i glasuren smeltes?

Ja, smøret skal smeltes.

Hei, jeg prøvde oppskriften din for et par dager siden, og kaken er veldig god! Herlig og søt :)

Hyggelig å høre, Marte:)

Jeg bakte denne kaken i helgen og den var god og rask å lage. Jeg ser at det skal være hele 8 ts vaniljesukker i deigen, da må jo den bli veldig søt? Jeg brukte 5 ts, men kunne brukt 4ts vaniljesukker, det kommer jeg til å gjøre neste gang jeg baker den.

Jeg har nylig bakt denne kaken men brukte 5ts vaniljesukker, neste gang bruker jeg 4ts. Kan det være riktig at det skal være 8 ts vaniljesukker? Ellers var det en god kake som jeg kommer til å bake flere ganger.

Hei Bente, ja det er riktig at det skal være 8 ts vaniljesukker i oppskriften. Ikke noe problem å redusere mengden slik du har gjort hvis man ønsker mindre søt kake. Glad for at du likte kaken og at du kommer til å bake den flere ganger :)

Hei :) Kunne tenkt meg å lage denne i rund form :) Hvordan gjør jeg da?

Noen som vet hvordan denne kaken blir dersom man bruker egge-erstatning istedet for egg? Har veldig lyst til å bake den, men den ene gjesten tåler ikke egg..

Hei :-)
Min langpanne er 23*30, (hybelkomfyr) er det da bare å halvvere oppskriften?

Hei :) går de ann å bytte ut appelsinjuice med eplejuice?!

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter