Julekrydrede multer med brunsukkerrømme

Julekrydrede multer med brunsukkerrømme

22.12.2012

 

Dette er en lekker, enkel juledessert med julekrydrede multebær som serveres sammen med en slags rømmesaus laget av seterrømme og brunt sukker.

Nydelig, nydelig smakYum

Kransekakestenger er perfekt tilbehør!

 

Ingredienser:

Multer med julekrydder:
1 dl vann
0,5 dl sukker
1 hel stjerneanis
5 hele nelliker
1 kanelstang
- -
500 g multer

Brunsukkerrømme:
3 dl seterrømme
3 ss brunt sukker

Tilbehør:
Kransekakestenger

 

Fremgangsmåte:

Ha vann, sukker og krydder i en kjele. Varm opp og la småkoke et par minutter til du får en krydret sukkerlake. Ta kjelen av platen. Legg multene i den varme krydderlaken og la de trekke i laken i 20-30 min.

Rør seterrømmen sammen med brunt sukker.

Server multene lune sammen med brunsukkerrømme. Bruk hjemmelaget eller kjøpte kransekakestenger som tilbehør.

 

Tips:

Både multene og brunsukkerrømmen kan lages på forhånd. Oppbevares i kjøleskapet frem til servering. Multene smaker best om de varmes litt rett før servering.

NYT!

Julekrydrede multer med brunsukkerrømme

Ingredienser

Multer med julekrydder:
1 dl vann
0,5 dl sukker
1 hel stjerneanis
5 hele nelliker
1 kanelstang
- -
500 g multer

Brunsukkerrømme:
3 dl seterrømme
3 ss brunt sukker

Tilbehør:
Kransekakestenger

Fremgangsmåte

Ha vann, sukker og krydder i en kjele. Varm opp og la småkoke et par minutter til du får en krydret sukkerlake. Ta kjelen av platen. Legg multene i den varme krydderlaken og la de trekke i laken i 20-30 min.

Rør seterrømmen sammen med brunt sukker.

Server multene lune sammen med brunsukkerrømme. Bruk hjemmelaget eller kjøpte kransekakestenger som tilbehør.

 

Tips

Både multene og brunsukkerrømmen kan lages på forhånd. Oppbevares i kjøleskapet frem til servering. Multene smaker best om de varmes litt rett før servering.

 

22.12.2012
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

2 kommentarer

Helledussen for en nydelig dessert! Trodde at det kanskje tok knekken på multene med så mye annen smak, men det hele endte opp med at krydderene og brunsukkeret, sammen med brunsukkerrømmen understreket multesmaken! Gleder meg til neste gang! Tusen takk! :-)

Hvor mange personer er denne til sånn ca?
Dette blir desserten på julaften hos oss :)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter