Kake med små havregryn

Kake med små havregryn
Ingredienser

1 stort egg
1 dl sukker
60 g smør
3-4 dråper mandelessens
2 ts bakepulver
1 dl hvetemel
1,5 dl melk
3 dl havregryn (små, lettkokte)

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør i smeltet smør og mandelessens. Sikt mel og bakepulver og bland i sammen med melken. Vend i havregryn til slutt.

Ha deigen i en rund form (22-24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken ved 175°C i 25-30 min. Avkjøl kaken i formen. Ta den ut av formen, fjern bakepapiret og sett på et passende kakefat.

Tips

Kaken smaker godt med en klatt rømme og eplemos som tilbehør.

Kaken kan fryses.

Kakekategori
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift