Kålrotstappe (Kålrabistappe)

Kålrotstappe (sier noen fortsatt Kålrabistappe..?) er et selvskrevent tilbehør til julens pinnekjøtt, men også veldig godt til andre typer kjøttmiddager - og også nydelig til hvit fisk.

Noen liker å mose litt kokt gulrot eller potet sammen med kålroten, men jeg foretrekker å lage stappe på bare kålrot.  I tillegg tilsetter jeg litt mel, fløte eller melk og en god klatt smør for å få den kremete konsistensen.  

 

 

Nydelig! 



Ingredienser: 

♥ 2 middels store kålrot 
♥ 1,5 ss hvetemel (kan sløyfes, se tips)
♥ 1 dl fløte eller helmelk
♥ 50 g smør (kan reduseres eller sløyfes, se tips)
♥ salt


Fremgangsmåte:

Rens kålroten og del den i mindre biter. Ha bitene i en kjele med vann og kok dem helt møre. 

Hell av vannet og mos kålroten til en stappe (bruk gjerne en stavmikser til dette). 

 

 

 

Dryss over hvetemelet og bland det godt inn i kålrotmosen.

 

 

Sett kjelen tilbake på platen på middels varme. Spe med fløte eller helmelk mens du rører hele tiden, og tilsett deretter smøret.

 

 

Rør kraftig i stappen så smøret smelter og den blir luftig og jevn. Smak til med salt.

Ta kjelen av platen og ha kålrotstappen i en serveringsskål. Pynt eventuelt med en liten persilledusk.

 

 

Mmmm, nydelig kålrotstappe! 

 

 


Tips: 

♥ Hvetemelet i kålrotstappen gjør at den tykner litt, men kan sløyfes hvis du vil unngå mel. Du kan alternativt koke kålroten sammen med 1 - 2 skrelte poteter og mose potetene sammen med kålroten. Dette gir også litt stivelse til kålrotstappen som gjør den fastere.

♥ Det går greit å halvere eller droppe smøret hvis du foretrekker det. 

 

♥ Kålrotstappen smaker aller best nylaget. 

♥ Se også oppskrift på Rotmos med kålrot og gulrot

 

Velbekomme! 

 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Kålrotstappe (Kålrabistappe)
Ingredienser

♥ 2 middels store kålrot 
♥ 1,5 ss hvetemel (kan sløyfes, se tips)
♥ 1 dl fløte eller helmelk
♥ 50 g smør (kan reduseres eller sløyfes, se tips)
♥ salt

Fremgangsmåte

Rens kålroten og del den i mindre biter. Ha bitene i en kjele med lett saltet vann og kok dem helt møre. 

Hell av vannet og mos kålroten til en stappe (bruk gjerne en stavmikser til dette). 

Dryss over hvetemelet og bland det godt inn i kålrotmosen. Sett kjelen tilbake på platen på middels varme. Spe med fløte eller helmelk mens du rører hele tiden, og tilsett deretter smøret. Rør kraftig i stappen så smøret smelter og den blir luftig og jevn. Smak til med salt.

Ta kjelen av platen og ha kålrotstappen i en serveringsskål. Pynt eventuelt med en liten persilledusk. 

Tips

♥ Hvetemelet i kålrotstappen gjør at den tykner litt, men kan sløyfes hvis du vil unngå mel. Du kan alternativt koke kålroten sammen med 1 - 2 skrelte poteter og mose potetene sammen med kålroten. Dette gir også litt stivelse til kålrotstappen som gjør den fastere.

♥ Det går greit å halvere eller droppe smøret hvis du foretrekker det. 

♥ Kålrotstappen smaker aller best nylaget. 

Allergier og preferanser
Stikkord

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift