
Brukere online: 3362
Brukere i dag: 27813
Brukere siste 7 dager: 188467
La oss kicke i gang ny uke med knallgod Kanelbollegranola! 😀
Denne varianten av hjemmelaget granola blir søt og crunchy og får herlig smak av kanel, vanilje og rosiner. 😋
Ingredienser:
♥ 1 dl lønnesirup
♥ 1 dl eplesyltetøy (se tips)
♥ 1 ts vaniljepasta (se tips)
♥ 2 ss kanel
♥ 250 g store havregryn
♥ 50 g solsikkekjerner
♥ 50 g sesamfrø
♥ 50 g mandler
♥ 50 g valnøtter
♥ 2 dl rosiner
♥ 100 g dadler (kan sløyfes)
Fremgangsmåte:
Finn frem ingrediensene.
Rør sammen lønnesirup, eplesyltetøy, vanilje og kanel.
Ha havregryn i en annen bolle og tilsett solsikkekjerner, sesamfrø og grovt hakkede mandler og valnøtter.
Tilsett lønnesirupblandingen.
Bland godt.
Fordel blandingen utover i en langpanne som er smurt lett med litt olje.
Stek granolaen midt i ovnen ved 180 °C i 25 minutter. Rør rundt etter 15 minutters steketid slik at granolaen blir jevnt stekt.
La den stekte granolaen avkjøles i langpannen til den er helt kald.
Vend først da inn rosiner og eventuelt dadler som er er skåret opp i mindre biter.
Oppbevar granolaen på tett glass eller boks.
Jeg liker godt å servere Kanelbollegranola sammen med gresk yoghurt, bananskiver, flytende honning (eller lønnesirup) og et lite kaneldryss.
Digg granola som gir "kanelbolle-vibes"... 😍
Tips:
♥ Jeg har her brukt ferdigkjøpt eplesyltetøy (med biter). Det går fint å bruke hjemmelaget eplemos.
♥ Vaniljepasta er en mørk sirup med veldig god vaniljesmak. Kjøpes i de fleste matbutikkene. Du kan alternativt bruker vaniljeekstrakt.
♥ Bruk helst kanel av god kvalitet (Ceylon kanel) for best smak.
♥ Se flere gode oppskrifter på granola HER.
Ha en finfin ny uke! 😊
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 1 dl lønnesirup
♥ 1 dl eplesyltetøy (se tips)
♥ 1 ts vaniljepasta (se tips)
♥ 2 ss kanel
♥ 250 g store havregryn
♥ 50 g solsikkekjerner
♥ 50 g sesamfrø
♥ 50 g mandler
♥ 50 g valnøtter
♥ 2 dl rosiner
♥ 100 g dadler (kan sløyfes)
Rør sammen lønnesirup, eplesyltetøy, vanilje og kanel.
Ha havregryn i en annen bolle og tilsett solsikkekjerner, sesamfrø og grovt hakkede mandler og valnøtter.
Tilsett lønnesirupblandingen. Bland godt.
Fordel blandingen utover i en langpanne som er smurt lett med litt olje.
Stek granolaen midt i ovnen ved 180 °C i 25 minutter. Rør rundt etter 15 minutters steketid slik at granolaen blir jevnt stekt.
La den stekte granolaen avkjøles i langpannen til den er helt kald.
Vend først da inn rosiner og eventuelt dadler som er er skåret opp i mindre biter.
Oppbevar granolaen på tett glass eller boks.
Jeg liker godt å servere Kanelbollegranola sammen med gresk yoghurt, bananskiver, flytende honning (eller lønnesirup) og et lite kaneldryss.
♥ Jeg har her brukt ferdigkjøpt eplesyltetøy (med biter). Det går fint å bruke hjemmelaget eplemos.
♥ Vaniljepasta er en mørk sirup med veldig god vaniljesmak. Kjøpes i de fleste matbutikkene. Du kan alternativt bruker vaniljeekstrakt.
♥ Bruk helst kanel av god kvalitet (Ceylon kanel) for best smak.
♥ Se flere gode oppskrifter på granola HER.
Skriv ny kommentar