Karamellkake i langpanne


Dette er en stor langpannekake som bakes av mange - og med god grunn, for den er helt utrolig nydelig!

Kaken er myk i konsistens og har en deilig karamellsmak. Glasuren smaker av både karamell og kaffe. Tilsammen gjør dette kaken til en av de klare favorittene blant langpannekaker!

Karamellkake i langpanne
Ingredienser

3 egg
6 dl sukker
6 ss karamellsaus (f.eks. Freia karamelltopping)
8 dl hvetemel
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
225 g smør
3 dl melk

Glasur:
100 g smør
1 ts kaffepulver
3 ss kokende vann
3 ts karamellsaus (f.eks. Freia karamelltopping)
3 ts vaniljesukker
300 g melis

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Bland karamellsausen i eggedosisen. Smelt smøret og bland kald melk i smøret, slik at smørmelken blir lunken. Sikt sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Ha smørmelken og det tørre vekselsvis i eggedosisen og rør deigen jevn.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30 min. Avkjøl kaken. Hvelv kaken ut av langpannen og fjern bakepapiret.

Smelt smøret til glasuren i en liten kjele. Rør ut kaffepulver i kokende vann og ha i smøret. Rør så inn karamellsaus. Bland til slutt i vaniljesukker og melis.

La glasuren stå i kjøleskapet til den har passe smørekonsistens. Bre den så over kaken med en smørekniv og la kaken stå i romtemperatur til glasuren har stivnet litt. Del kaken opp i firkanter.

Tips

Rør godt i glasuren, gjerne over svak varme, slik at alle melisklumper smelter og glasuren blir helt blank og glatt.

Mange pleier å bre glasuren over varm kake, slik at glasuren trekker litt inn i kaken. Det er en smaksak. Personlig foretrekker jeg å bruke avkjølt kake og glasur som har stått en stund i kjøleskapet. Du får da et litt tykkere lag glasur og jeg synes også at glasuren blir letter å bre over kaken når den har en tykkere konsistens.

Kaken holder seg myk lenge og er også flott å fryse ned!

PS: Et innsendt tips fra en bruker av detsoteliv.no er å strø Daimkuler (eller helst Daimstrøssel, dvs den minste varianten av Daimkuler) på toppen av den glaserte kaken.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

22 kommentarer

Tusen takk for at du deler denne fantastiske oppskriften med oss :)

Laget denne hærlige kaken til min sønns 6 års dag tidligere i år, og det ble stor suksess!

Nå er det sommerfest i barnehagen og "as we speak" holder jeg på å lage denne kaken igjen, og det dufter hærlig karamell i hele rommet.

Gleder meg til å dele med barn, foreldre og ansatte i barnehagen senere.

Ha en super dag! :)

Hei jeg prøvde og lage karamelkaka i helga men kakebunn ble tørr.sto den for lenge i ovnen?

Mvh jan

Jeg skulle lage fløtekarameller i helgen, men gjorde noe feil og fikk dermed en veldig myk karamellmasse. Laget derfor denne oppskriften med hjemmelaget fløtekaramell-masse i! Dét ble godt det! Mmmm

Jeg brukte glasuren fra denne kaken på en sjokoladekake og det smakte nydelig! Fikk mange hyggelige tilbakemeldinger. Skal prøve denne kaken ved en senere anledning! :)

Denne er helt suverent god. Har laget den mange ganger etter denne oppskriften nå, takk for at du har lagt den ut.

Men den er veldig søt, og det går fint å gå ned til 4dl sukker. I hvert fall om man lager karamellen selv. Også godt med en håndfull pekannøtter hakket i røren.

Denne kaken er perfekt! Jeg må bake glutenfritt, alt jeg gjør er og bytte ut hvetemelet med Toro glutenfri kakemiks. Den blir saftig og luftig som ofte er vanskelig med glutenfri bakst. Takk for nydelig oppskrift! :-)

Tenkte på dette selv, og kom fram til at man kunne koke en skvett veldig sterk kaffe, siden det står 1 ts kaffepulver og 3 ss kokende vann. Til vanlig bruker man vel 1-2 ts pulver til en hel kopp med vann for en kaffikopp med slik instant coffe-pulver.

Fantastisk kake! Lagde denne med havremelk og Blå spesial Melange pga melkeprotein intoleranse, og det fungerte perfekt! Verdt å legge til i oppskriften for melkeallergi/intoleranse :-)

Tenkte å lage kaken og fryse ned, anbefaler du å vente med å ha på glasuren til kaken skal serveres? Eller fryse med glasuren på?

Hei, er en gutt på 12 år og har lett mye etter kakeoppskrifter. Denne oppskrifen var helt perfekt. Alle likte den. Tusen takk for en fin oppskrift

hei
hvordan blir det å evt bytte ut 3 dl melk med kefir i denne oppskriften på karamellkake ?
evt rømme eller fløte ?

Den er kjempegod. Jeg lagde en sjokoladekakevariant også til 17. mai. Det var godt, det. :)

Kjempegod saftig kake. Halverte porsjon til å passe en liten langpanne. Etter steking, brukte strikkepinne til å lage små hull over hele kaken og helte en dråpe karamell saus i hver.

Lagde denne som en bursdagskake til min datter for 2 gang i dag. En fantastisk kake. Jeg bruker salt karamellsaus for iskrem som karamellsaus når jeg lager glasuren + i kaken. Denne kaken treffer spikeren hver gang. Ganske søt, så det er fullt mulig å kutte ned på litt av det søte uten problemer, men det kan også balanseres ut med en kaffekopp eller to. Tusen takk for at du har delt denne flotte oppskriften.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift