Karamellpudding

Karamellpudding

06.01.2013

 

Min yndlingsdessert!

Hjemmelaget karamellpudding skal være fløyelsmyk i konsistensen og bade i lysebrun, nydelig karamellsaus.

Serveres helst med luftig, pisket krem og kransekake som tilbehør.

 

 

Ingredienser:

♥ 6 dl helmelk
♥ 3 dl kremfløte
♥ 1 vaniljestang
♥ 8 egg
♥ 5 ss sukker

Karamellisering av formen:
♥ 2 dl sukker

 

Fremgangsmåte:

Start med å karamellisere bunnen av formen: 

Finn frem en brødform som rommer 2 liter.

Smelt 2 dl sukker i en kjele på svar varme. Hell det flytende, lysebrune sukkeret i formen. Snu og vend på formen så det smeltede sukkeret dekker hele bunnen av formen (vær litt rask, for det smeltede sukkeret stivner raskt). Sett formen til side.

 

 


Puddingen: 

Kok opp melk, kremfløte og vaniljestangen. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen noe.

Visp egg og sukker lett sammen (det skal ikke piskes til eggedosis). Sil eggeblandingen inn i den lukne melken og bland godt. Hell blandingen i formen.

Varm opp ovnen til 120 °C og ha en langpanne midt i ovnen.  Sett formen i langpannen. Hell kokende vann i langpannen så vannet rekker ca. 3 cm opp langs kanten av formen. 

Stek karamellpuddingen i vannbadet i ca. 2 timer. Ta den stekte karamellpuddingen ut av ovnen og sett formen i kjøleskapet til dagen etter.

 

Slik ser den ferdigstekte karamellpuddingen ut.

 

Dagen etter finner du først frem et passende avlangt fat som har litt høye kanter.

Ta formen ut av kjøleskapet og løsne karamellpuddingen fra kantene av formen med en kniv.

Hvelv karamellpuddingen over på fatet. Løft opp formen forsiktig, for det vil renne karamellsaus ut av formen og over karamellpuddingen.

 

 

Oppbevar karamellpuddingen i kjøleskapet frem til servering.

 

 

VERDENS BESTE DESSERT ♥

 

 

Tips:

Karamellpudding må som du ser lages dagen før servering. Den kan oppbevares i kjøleskapet i flere dager.

 

 

Sukk så godt....

 

 

Dette er virkelig verdens beste karamellpudding!  

 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Karamellpudding

Ingredienser

♥ 6 dl helmelk
♥ 3 dl kremfløte
♥ 1 vaniljestang
♥ 8 egg
♥ 5 ss sukker

Karamellisering av formen:
♥ 2 dl sukker

Fremgangsmåte

Start med å karamellisere bunnen av formen: 
Finn frem en brødform som rommer 2 liter. Smelt 2 dl sukker i en kjele på svar varme. Hell det flytende, lysebrune sukkeret i formen. Snu og vend på formen så det smeltede sukkeret dekker hele bunnen av formen (vær litt rask, for det smeltede sukkeret stivner raskt). Sett formen til side.

Puddingen: 
Kok opp melk, kremfløte og vaniljestangen. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen noe. Visp egg og sukker lett sammen (det skal ikke piskes til eggedosis). Sil eggeblandingen inn i den lukne melken og bland godt. Hell blandingen i formen.

Varm opp ovnen til 120 °C og ha en langpanne midt i ovnen. Sett formen i langpannen. Hell kokende vann i langpannen så vannet rekker ca. 3 cm opp langs kanten av formen. 

Stek karamellpuddingen i vannbadet i ca. 2 timer. Ta den stekte karamellpuddingen ut av ovnen og sett formen i kjøleskapet til dagen etter.

Dagen etter finner du først frem et passende avlangt fat som har litt høye kanter. Ta formen ut av kjøleskapet og løsne karamellpuddingen fra kantene av formen med en kniv. Hvelv karamellpuddingen over på fatet. Løft opp formen forsiktig, for det vil renne karamellsaus ut av formen og over karamellpuddingen.

Oppbevar karamellpuddingen i kjøleskapet frem til servering.

Tips

Karamellpudding må som du ser lages dagen før servering. Den kan oppbevares i kjøleskapet i flere dager.

06.01.2013
Desserter: 
Allergier og preferanser: 

8 kommentarer

Hvilken type melk bruker du?

Tips, varm formen så er det lettere å glasere. La glasur og blanding være avkjølt før blanding has I forma. Dersom ikke så er det lett for at glasuren sige inn I puddingen. Står det I min arva bok "statens lærarinneskule I husstell" :) Pisk hekler ikke egga for mye, da kan puddingen bli pipet.

Hei. Jeg har alltid laget karamellpudding med fløte, men lagde i år karamellpuddingen til Lars, 3 brødformer i ovnen samtidig. Den ble fantastisk lett og fin, heretter kommer jeg til å lage uten fløte(: Tusen takk, jeg er så glad for denne siden

Karamellpudding e r nydelig dessert. Hvor lenge kan den oppbevares i kjøleskap?
Det går vel ikke an å lage ferdig på lille julaften hvis man skal ha både til julaften og nyttårsaften?

Så lenge du bruker gode, ferske råvarer og oppbevarer karamellpuddingen lufttett og kjøleskapskaldt, holder faktisk puddingen seg i formen den ble laget , i optil tre uker.

Går det an å bytte ut vaniljestangen med vaniljesukker?

Jeg varmer formen før jeg har oppi karamellpuddingblandingen. OG fordi jeg har induksjonsovn, setter jeg formen i en stekepanne på ovnen. Da stivner ikke det flytende sukkeret så fort og jeg kan fordele det i hele formen.

Til bakst kjøper jeg hovedssakelig egg der plommen og hviten er skilt, altså en halv liter eggehvite og tilsvarende med eggeplomme. Det står omregningstabell utenpå flasken/kartongen. (Kjøpes i utlandet). Spørsmålet er om jeg kan bruke denne type egg til karamellpudding?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter