Karamellpudding med kondensert melk

Karamellpudding med kondensert melk

16.01.2015


Det er helg - og litt luksus må vi ha... Wink

 

 

Denne karamellpuddingen er supergod og du lager den med kun 4 ingredienser!

 

 

Ingredienser:

♥ 100 g sukker
- -
♥ 5 egg
♥ 5 ss sukker
♥ 5 ts vaniljesukker eller 1 ts vanilla paste
♥ 2 bokser Vikingmelk (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Strø 100 g sukker i en avlang brødform som rommer 1,5 liter. Sett formen direkte på platen og varm opp slik at sukkeret smelter til flytende, lysebrun karamell. Drei og vend rundt på formen slik at den smeltede karamellen fordeler seg jevnt i bunnen og kantene på formen. Pass på så du ikke brenner deg, for smeltet sukker er veldig varmt! Avkjøl formen.

I en bolle pisker du sammen egg, sukker og vaniljesukker (eller vanilla paste hvis du får tak i) med en stålvisp (du skal ikke piske eggedosis, bare røre det hele godt sammen). Bland i vikingmelken.

Hell blandingen i den karamellglaserte formen.

Sett en langpanne midt i ovnen som er varmet opp til 130 °C. Kok opp 2 liter vann og hell det kokende vannet i langpannen. Sett formen oppi den vannfylte langpannen og stek karamellpuddingen slik mens den står i vannbad i ca. 2 timer.

Ta karamellpuddingen ut av ovnen og la den stå i kjøleskapet til dagen etter.

Dagen etter løsner du karamellpuddingen fra formen ved å skjære langsmed kanten med en tynn kniv. Hvelv karamellpuddingen over på et avlangt fat med kanter og løft forsiktig av formen.

 

 

Superlekker karamellpudding!

 

 

Tips:

♥ Vikingmelk er kondensert, usøtet melk som selges på hermetikkboks. Konsistensen er omtrent som melk, men smaken er mer konsentrert. Vikingmelk fås kjøpt i de fleste matbutikker (se www.vikingmelk.no). Du må ikke forveksle Vikingmelk med søt, kondensert melk som er tykk og gulaktig i konsistensen.

 

Vikingmelk er til høyre og det er denne typen kondensert melk du bruker i denne oppskriften, og ikke den typen søtet, kondensert melk som er boksen du ser til venstre. 

 

♥ Du kan smelte sukkeret i en teflonbelagt stekepanne og deretter helle opp i formen hvis du synes det er enklere enn å smelte sukkeret direkte i formen.

♥ Husk at du må bruke et avlangt fat med kanter, for det er flytende karamellsaus i bunnen av formen som renner over karamellpuddingen og oppi fatet når du løfter av formen.

♥ Merk at denne karamellpuddingen får en litt annen og tykkere konsistens på grunn av den kondenserte melken og smaken blir også fyldigere og mer konsentrert. Se også oppskrift på Karamellpudding og Karamellpudding med kremfløte.

♥ Oppbevar karamellpuddingen i kjøleskapet frem til servering. Pisket krem og hjemmelaget vaniljeiskrem smaker nydelig ved siden av.

 

 

Deilig hjemmelaget karamellpudding!

 

 

Ønsker dere alle en deilig og avslappende helg!  Heart 

 


Kos dere!  Smile 


 




♥ ♥ ♥ ♥

Karamellpudding med kondensert melk

Ingredienser

♥ 100 g sukker
- -
♥ 5 egg
♥ 5 ss sukker
♥ 5 ts vaniljesukker
♥ 2 bokser Vikingmelk (se tips)

Fremgangsmåte

Strø 100 g sukker i en avlang brødform som rommer 1,5 liter. Sett formen direkte på platen og varm opp slik at sukkeret smelter til flytende, lysebrun karamell. Drei og vend rundt på formen slik at den smeltede karamellen fordeler seg jevnt i bunnen og kantene på formen. Pass på så du ikke brenner deg, for smeltet sukker er veldig varmt! Avkjøl.

I en bolle pisker du sammen egg, sukker og vaniljesukker med en stålvisp (du skal ikke piske eggedosis, bare røre det hele godt sammen). Bland i vikingmelken.

Hell blandingen i den karamellglaserte formen.

Sett en langpanne midt i ovnen som er varmet opp til 130 °C. Kok opp 2 liter vann og hell det kokende vannet i langpannen. Sett formen oppi den vannfylte langpannen og stek karamellpuddingen slik mens den står i vannbad i ca. 2 timer.

Ta karamellpuddingen ut av ovnen og la den stå i kjøleskapet til dagen etter.

Dagen etter løsner du karamellpuddingen fra formen ved å skjære langsmed kanten med en tynn kniv. Hvelv karamellpuddingen over på et avlangt fat med kanter og løft forsiktig av formen.

Tips

♥ Vikingmelk er kondensert, usøtet melk som selges på hermetikkboks. Konsistensen er omtrent som melk, men smaken er mer konsentrert. Vikingmelk fås kjøpt i de fleste matbutikker. Du må ikke forveksle Vikingmelk med søt, kondensert melk som er tykk og gulaktig i konsistensen.

♥ Du kan smelte sukkeret i en teflonbelagt stekepanne og deretter helle opp i formen hvis du synes det er enklere enn å smelte sukkeret direkte i formen.

♥ Husk at du må bruke et avlangt fat med kanter, for det er flytende karamellsaus i bunnen av formen som renner over karamellpuddingen og oppi fatet når du løfter av formen.

♥ Merk at denne karamellpuddingen får en litt annen og tykkere konsistens på grunn av den kondenserte melken og smaken blir også fyldigere og mer konsentrert. Se også oppskrift på Karamellpudding og Karamellpudding med kremfløte.

♥ Oppbevar karamellpuddingen i kjøleskapet frem til servering. Pisket krem og hjemmelaget vaniljeiskrem smaker nydelig ved siden av.

16.01.2015
Desserter: 
Allergier og preferanser: 

3 kommentarer

Heisann!
Jeg er sårt på jakt etter det perfekte, hvite fatet til karamellpudding til min svigermor.
Har du lyst til å dele hvor du har kjøpt ditt fat?
Fatene i hennes servise er litt for kort, og det blir lett søl.

På forhånd TUSEN takk!

Fant det perfekte fatet på Til bords i fjor. Merket er Cleo Home og det heter rektangulært fat.

Hei. Jeg lurer på om det går ann å steke flere puddinger samtidig?eller må de hver for seg?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter