Karamellpudding med kondensert melk


Det er helg - og litt luksus må vi ha... Wink

 

 

Denne karamellpuddingen er supergod og du lager den med kun 4 ingredienser!

 

 

Ingredienser:

♥ 100 g sukker
- -
♥ 5 egg
♥ 5 ss sukker
♥ 5 ts vaniljesukker eller 1 ts vanilla paste
♥ 2 bokser usøtet, kondensert melk (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Strø 100 g sukker i en avlang brødform som rommer 1,5 liter. Sett formen direkte på platen og varm opp slik at sukkeret smelter til flytende, lysebrun karamell. Drei og vend rundt på formen slik at den smeltede karamellen fordeler seg jevnt i bunnen og kantene på formen. Pass på så du ikke brenner deg, for smeltet sukker er veldig varmt! Avkjøl formen.

I en bolle pisker du sammen egg, sukker og vaniljesukker (eller vanilla paste hvis du får tak i) med en stålvisp (du skal ikke piske eggedosis, bare røre det hele godt sammen). Bland i vikingmelken.

Hell blandingen i den karamellglaserte formen.

Sett en langpanne midt i ovnen som er varmet opp til 130 °C. Kok opp 2 liter vann og hell det kokende vannet i langpannen. Sett formen oppi den vannfylte langpannen og stek karamellpuddingen slik mens den står i vannbad i ca. 2 timer.

Ta karamellpuddingen ut av ovnen og la den stå i kjøleskapet til dagen etter.

Dagen etter løsner du karamellpuddingen fra formen ved å skjære langsmed kanten med en tynn kniv. Hvelv karamellpuddingen over på et avlangt fat med kanter og løft forsiktig av formen.

 

 

Superlekker karamellpudding!

 

 

Tips:

♥ Usøtet, kondensert melk selges på hermetikkboks og fås kjøpt i de fleste matbutikker. Du må ikke forveksle usøtet, kondensert melk med søt, kondensert melk som er tykk og gulaktig i konsistensen.

♥ Du kan smelte sukkeret i en teflonbelagt stekepanne og deretter helle opp i formen hvis du synes det er enklere enn å smelte sukkeret direkte i formen.

♥ Husk at du må bruke et avlangt fat med kanter, for det er flytende karamellsaus i bunnen av formen som renner over karamellpuddingen og oppi fatet når du løfter av formen.

♥ Merk at denne karamellpuddingen får en litt annen og tykkere konsistens på grunn av den kondenserte melken og smaken blir også fyldigere og mer konsentrert. Se også oppskrift på Karamellpudding og Karamellpudding med kremfløte.

♥ Oppbevar karamellpuddingen i kjøleskapet frem til servering. Pisket krem og hjemmelaget vaniljeiskrem smaker nydelig ved siden av.

 

 

Deilig hjemmelaget karamellpudding!

 

 

Ønsker dere alle en deilig og avslappende helg!  Heart 

 


Kos dere!  Smile 


 




♥ ♥ ♥ ♥

Karamellpudding med kondensert melk
Ingredienser

♥ 100 g sukker
- -
♥ 5 egg
♥ 5 ss sukker
♥ 5 ts vaniljesukker
♥ 2 bokser usøtet, kondensert melk (se tips)

Fremgangsmåte

Strø 100 g sukker i en avlang brødform som rommer 1,5 liter. Sett formen direkte på platen og varm opp slik at sukkeret smelter til flytende, lysebrun karamell. Drei og vend rundt på formen slik at den smeltede karamellen fordeler seg jevnt i bunnen og kantene på formen. Pass på så du ikke brenner deg, for smeltet sukker er veldig varmt! Avkjøl.

I en bolle pisker du sammen egg, sukker og vaniljesukker med en stålvisp (du skal ikke piske eggedosis, bare røre det hele godt sammen). Bland i vikingmelken.

Hell blandingen i den karamellglaserte formen.

Sett en langpanne midt i ovnen som er varmet opp til 130 °C. Kok opp 2 liter vann og hell det kokende vannet i langpannen. Sett formen oppi den vannfylte langpannen og stek karamellpuddingen slik mens den står i vannbad i ca. 2 timer.

Ta karamellpuddingen ut av ovnen og la den stå i kjøleskapet til dagen etter.

Dagen etter løsner du karamellpuddingen fra formen ved å skjære langsmed kanten med en tynn kniv. Hvelv karamellpuddingen over på et avlangt fat med kanter og løft forsiktig av formen.

Tips

♥ Usøtet, kondensert melk selges på hermetikkboks og fås kjøpt i de fleste matbutikker. Du må ikke forveksle usøtet, kondensert melk med søt, kondensert melk som er tykk og gulaktig i konsistensen.

♥ Du kan smelte sukkeret i en teflonbelagt stekepanne og deretter helle opp i formen hvis du synes det er enklere enn å smelte sukkeret direkte i formen.

♥ Husk at du må bruke et avlangt fat med kanter, for det er flytende karamellsaus i bunnen av formen som renner over karamellpuddingen og oppi fatet når du løfter av formen.

♥ Merk at denne karamellpuddingen får en litt annen og tykkere konsistens på grunn av den kondenserte melken og smaken blir også fyldigere og mer konsentrert. Se også oppskrift på Karamellpudding og Karamellpudding med kremfløte.

♥ Oppbevar karamellpuddingen i kjøleskapet frem til servering. Pisket krem og hjemmelaget vaniljeiskrem smaker nydelig ved siden av.

Desserter
Allergier og preferanser

5 kommentarer

Heisann!
Jeg er sårt på jakt etter det perfekte, hvite fatet til karamellpudding til min svigermor.
Har du lyst til å dele hvor du har kjøpt ditt fat?
Fatene i hennes servise er litt for kort, og det blir lett søl.

På forhånd TUSEN takk!

Som svar på av Aurora (ikke bekreftet)

Fant det perfekte fatet på Til bords i fjor. Merket er Cleo Home og det heter rektangulært fat.

Denne er fantastisk, men dessverre produseres ikke Vikingmelk lenger. Er det noe som ligner som kan erstatte Vikingmelk?

Kondensert melk, både søtet og usøtet, bør kjøpes i større butikker med internasjonalt vareutvalg, bedre kjent som "utlendingbutikker". Der er prisen adskillig lavere enn på f.eks. Meny, hvor de samme variantene også skal være mulig å få tak i.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift