Kir royale

Hei!

Her kommer det noen smakfulle bobler på lørdagsaftenen! 😍

Kir royale er en klassisk, fransk cocktail som består av solbærlikør (Crème de cassis) og champagne.

Du kan bruke en tørr hvitvin i stedet for champagne, og da kalles drinken for bare Kir. En annen kjent variant er Kir imperial, som lages med bringebærlikør og champagne.

Legg gjerne et bjørnebær eller bringebær i glasset for å gjøre drinken ekstra classy! 
 

 

Til 1 champagneglass trenger du: 

Ingredienser:

♥ 15 ml (1 ss) crème de cassis
♥ 90 ml champagne
- -
♥ 1 bjørnebær (kan sløyfes)

 

Fremgangsmåte: 

Hell solbærlikøren i glasset.

Fyll opp med champagne (litt og litt for å unngå at det bruser over).

 

 

Det er lurt å helle solbærlikøren i glasset først, for da blander den seg fint med champagnen uten at du trenger å røre.

 



Legg gjerne et bjørnebær i glasset.

 

 



Server straks, mens drinken er sprudlende. 
 

Santé! 😃

 

 

Tips: 

♥ Det er ikke nødvendig å måle opp eksakte mengder solbærlikør og champagne. Bare hell litt solbærlikør i glasset først og fyll opp med champagne. 

♥ Sett gjerne glassene en stund i kjøleskapet så de blir kalde før du bruker dem. Champagnen bør også være kjøleskapskald. 

 

 

♥ Solbærlikør (Crème de cassis) kjøpes på polet. Det samme gjelder selvfølgelig for champagnen. 

♥ Alkoholholdige drinker er for voksne og må nytes med måte. Drinker skal selvsagt aldri serveres til mindreårige.

Faux Kir royale: Lag en alkoholfri variant ("Falsk Kir royale") ved å bytte ut solbærlikør med solbærsirup og champagne med alkoholfrie bobler.  

 

Ha en fortsatt fin lørdagskveld! 😊

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Kir royale
Ingredienser

♥ 15 ml (1 ss) crème de cassis
♥ 90 ml champagne
- -
♥ 1 bjørnebær (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Hell solbærlikøren i glasset.

Fyll opp med champagne (litt og litt for å unngå at det bruser over).

Legg et bjørnebær i glasset og server straks, mens drinken er sprudlende. 

Tips

♥ Det er ikke nødvendig å måle opp eksakte mengder solbærlikør og champagne. Bare hell litt solbærlikør i glasset først og fyll opp med champagne. 

♥ Sett gjerne glassene en stund i kjøleskapet så de blir kalde før du bruker dem. Champagnen bør også være kjøleskapskald. 

♥ Solbærlikør (Crème de cassis) kjøpes på polet. Det samme gjelder selvfølgelig for champagnen. 

♥ Alkoholholdige drinker er for voksne og må nytes med måte. Drinker skal selvsagt aldri serveres til mindreårige.

Faux Kir royale: Lag en alkoholfri variant ("Falsk Kir royale") ved å bytte ut solbærlikør med solbærsirup og champagne med alkoholfrie bobler.  

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift