Kiwikake

Kiwikake

11.07.2008
Kiwikake

Ingredienser

Mandelbunn:
4 eggehviter
200 g sukker
200 g mandler
1 ts bakepulver

Fyll:
2 bananer

Sjokoladekrem:
4 eggeplommer
2 ss sukker
1 dl kremfløte
200 g melkesjokolade

Pynt:
2 dl kremfløte
3 kiwi

Fremgangsmåte

Stivpisk eggehvitene. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk videre til du får en tykk marengs. Mal mandlene og bland med bakepulver. Vend dette i marengsmassen.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30 min. Avkjøl kaken helt i formen. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret.

Lag sjokoladekremen mens mandelbunnen er i ovnen. Visp sammen eggeplommer, sukker og kremfløte i en kjele. Kok opp under omrøring, slik at blandingen tykner. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt melkesjokolade. La sjokoladen smelte og rør kremen glatt. Avkjøl i kjøleskapet.

Legg kakebunnen på et passende fat. Dekk bunnen med bananskiver. Fordel så sjokoladekremen over bananene. Pisk kremfløten til krem. Pynt kaken med sprøytet krem og kiwi oppdelt i skiver.

Tips

Det går an å sløyfe bananskivene (og eventuelt bytte dem ut med mer kiwiskiver) hvis du foretrekker en mer rendyrket kiwismak på kaken.

Kaken smaker best samme dag den er laget. Mandelbunnen kan godt lages i forveien og oppbevares i kjøleskapet innpakket i plast eller fryses.

11.07.2008
Kakekategori: 

2 kommentarer

hei! er det mulig å lage bunnen uten mandlene? eller blir ikke bunnen noe bra om man ikke har mandler i den?

Hvordan anbefaler du å male mandlene? I kverna på kjøkkenmaskina?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter