
Sukkerbrød:
5 egg
3 dl sukker
1,5 dl hvetemel
1,5 dl potetmel
1,5 ts bakepulver
Fyll:
2 dl jordbærsyltetøy
5 dl vaniljekrem (f.eks. Piano)
Pynt:
3 dl kremfløte
500 g marsipan eller 1 ferdigkjøpt marsipanlokk
rød pyntegelé på tube
Pisk eggedosis. Sikt i det tørre og bland deigen forsiktig sammen. Hell deigen i en rund form (26 cm i diameter) som har bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 180°C i ca 40 min. Avkjøl kaken helt i formen.
Løsne kaken forsiktig fra formen ved å skjære rundt kanten med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og del den i 3 bunner. Dynk eventuelt med litt melk.
Legg den nederste kakebunnen på et kakefat. Smør over halvparten av syltetøyet og dekk over med halvparten av vaniljekremen. Legg over den andre kakebunnen og gjenta. Dekk med den siste kakebunnen.
Dekk hele kaken med pisket krem. Ha over marsipanlokk. Pynt kaken røde hjerter.
Kaken kan også lages med ferdigkjøpt sukkerbrødbunn.
Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Det søte liv inneholder 4339 oppskrifter! Alt er testet ut, bakt og smakt av meg. Alle oppskriftene er garantert gode og enkle å få til. Jeg håper du lar deg friste!
Jeg deler jevnlig ut flotte giveaways, så det lønner seg å følge med! Det søte liv har 320.000+ følgere på Facebook. Du finner meg på Instagram som @kristine_lifeissweet.
Kos deg med bakingen og smakingen!
lig hilsen Kristine
Brukere online: 526
Brukere i dag: 23639
Brukere siste 7 dager: 130118
© 2004 - 2021: Det søte liv. Med alle rettigheter.
Skriv ny kommentar