Kjærlighetssuksess

Kjærlighetssuksess

26.08.2009


Ja, alle ønsker vi oss vel suksess i kjærlighetslivet, hva vi nå enn måtte legge i det... Her holder vi oss til gode kaker og definerer "Kjærlighetssuksess" enkelt og greit som "Suksesskake" bakt i hjerteform. Vakker og utrolig deilig kake!

Kjærlighetssuksess

Ingredienser

Mandelbunn:
4 eggehviter
150 g melis
150 g mandler
0,5 ts bakepulver

Gul krem:
6 eggeplommer
150 g sukker
1,5 dl kremfløte
1,5 ts vaniljesukker
200 g smør

Pynt:
revet kokesjokolade

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive. Ha i melis og pisk videre til marengs. Bland i bakepulver. Mal mandlene og rør i til slutt.

Ha deigen i en hjerteform (1,5 liter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30 min. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken forsiktig fra formen med en skarp kniv. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Vask kakeformen og ha i tynn plastfolie som stikker godt ut på sidene (slik at du senere kan løfte kaken ut av formen, se tips). Legg mandelkaken i formen.

Bland eggeplommer, kremfløte, sukker og vaniljesukker i en liten kjele. Kok opp under stadig omrøring. Ta kjelen fra platen og la kremen avkjøle til romtemperatur. Pisk så inn mykt smør i små klatter med en stålvisp.

Ha kremen over kaken i formen og sett formen i kjøleskapet over natten, slik at kremen stivner.

Løft den kalde kaken ut av formen ved å ta tak i plastfolien. Dra folien av kaken mens du legger den på et kakefat. Pynt med revet kokesjokolade.

Tips

Pass nøye på at den gule kremen ikke setter seg fast i bunnen på kjelen, eller blir brent under kokingen.

Kremen er nokså flytende i starten, og de fleste har problemer med å bre den over kaken. Etter at kaken har stått i formen over natten blir den mye tykkere i konsistensen. Plastfolien gjør det enkelt å løfte kaken ut av hjerteformen. Synes du kaken virker for myk og du er redd for at den kommer til å gå i stykker når du løfter den ut, kan du ha kaken en stund i fryseren. Da blir den enda stivere og lettere å håndtere.

26.08.2009
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter