Kjøleskapsgrøt med bringebær og gojibær


Små, røde gojibær sies å ha mange helsebringende egenskaper. Gode er de i tillegg, og passer kjempefint på havregrøten.

En "Kjøleskapsgrøt" lager du ved å blande havregryn med juice, melk eller yoghurt, og lar det stå i kjøleskapet til dagen etter. I løpet natten har havregrynene svellet opp og blitt myke i konsistensen. Dermed får du kjempefin havregrøt uten varmebehandling.

Se Apple Overnight Oats - som er en variant av kjøleskapsgrøt der havregryn er bløtlagt i eplejuice. Her har jeg gjort det samme med bringebæryoghurt. Servert med bringebær og gojibær, blir dette en superdeilig havregrøt! Yum

Det er selvsagt intet i veien for å bytte ut bringebæryoghurten med annen type yoghurt, og det samme gjelder såklart bærene på toppen.

 

Til en passe stor porsjon trenger du:

 

Ingredienser:

♥ 40 g havregryn (se tips)
♥ 125 ml bringebæryoghurt (1 lite beger)
♥ 0,5 dl melk
♥ 1 ts melis (se tips)

Servering:
♥ 4-5 bringebær (se tips)
♥ noen tørkede gojibær
♥ mandelflak (kan sløyfes)

 

Fremgangsmåte:

Bland havregryn med yoghurten, melk og eventuelt en teskje melis eller annen søtning i en liten serveringsskål eller i en kopp.

Jeg har her brukt et beger med bringebæryoghurt, men alle typer og smaksvarianter kan brukes.

 

 

Sett på lokk hvis du har et som passer, eller dekk over med plasfolie.

 

 

Jeg hadde faktisk et lokk til denne koppen jeg bruker her...  Smile  

 


Sett i kjøleskapet over natten.

Server dagen etter med bringebær, gojibær og eventuelt et lite dryss mandelflak.

 

mmm.. smaker nydelig!
 

Tips:

♥ Du kan bruke store eller små havregryn. De store beholder fastheten litt mer enn de små, men begge deler blir godt! Jeg har her brukt små havregryn. 40 g havregryn gir 150 kcal, noe mange synes er en passe frokostporsjon. I tillegg kommer selvsagt kaloriene fra yoghurten, melken og det du måtte velge å ha oppå.

♥ Du kan bruke litt melis i hvis du liker det litt søtt som meg, men det er ikke absolutt nødvendig - i hvert fall ikke om du bruker søtet yoghurt, slik som jeg har gjort her. Annen type søtningsstoff, hvitt eller brunt sukker eller honning kan også brukes i stedet for melis. Du kan også la være å søte grøten, og i stedet søte på toppen med for eksempel flytende honning eller et sukkerdryss.

♥ Du kan bruke friske eller frosne bringebær (eller andre bær). Jeg brukte her frosne, som jeg tinte noen sekunder i mikroen før jeg hadde dem på grøten.

♥ Selv om hele poenget med kjøleskapsgrøt er at den skal stå kaldt over natten, kan jeg tipse om at dette smaker veldig godt også etter 20 minutter i kjøleskapet...  Wink  

 




Heart  Heart  Heart 

 

Kjøleskapsgrøt med bringebær og gojibær
Ingredienser

♥ 40 g havregryn (se tips)
♥ 125 ml bringebæryoghurt (1 lite beger)
♥ 0,5 dl melk
♥ 1 ts melis (se tips)

Servering:
♥ 4-5 bringebær (se tips)
♥ noen tørkede gojibær
♥ mandelflak (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Bland havregryn med yoghurten, melk og eventuelt en teskje melis eller annen søtning i en liten serveringsskål eller i en kopp.

Jeg har her brukt et beger med bringebæryoghurt, men alle typer og smaksvarianter kan brukes. Sett på lokk hvis du har et som passer, eller dekk over med plasfolie. Sett i kjøleskapet over natten.

Server med bringebær, gojibær og eventuelt et lite dryss mandelflak.

Tips

♥ Du kan bruke store eller små havregryn. De store beholder fastheten litt mer enn de små, men begge deler blir godt! Jeg har her brukt små havregryn. 40 g havregryn gir 150 kcal, noe mange synes er en passe frokostporsjon. I tillegg kommer selvsagt kaloriene fra yoghurten, melken og det du måtte velge å ha oppå.

♥ Du kan bruke litt melis i hvis du liker det litt søtt som meg, men det er ikke absolutt nødvendig - i hvert fall ikke om du bruker søtet yoghurt, slik som jeg har gjort her. Annen type søtningsstoff, hvitt eller brunt sukker eller honning kan også brukes i stedet for melis. Du kan også la være å søte grøten, og i stedet søte på toppen med for eksempel flytende honning eller et sukkerdryss.

♥ Du kan bruke friske eller frosne bringebær (eller andre bær). Jeg brukte her frosne, som jeg tinte noen sekunder i mikroen før jeg hadde dem på grøten.

♥ Selv om hele poenget med kjøleskapsgrøt er at den skal stå kaldt over natten, kan jeg tipse om at dette smaker veldig godt også etter 20 minutter i kjøleskapet...  Wink  

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift