Kladdkake med karamell og krønsj

Kladdkake med karamell og krønsj

27.02.2019


Dette er en herlig sjokoladekake, som er kjempelettvint å lage!

Kaken er en bløt sjokoladekake som dekkes med peanøtter og klatter av karamellisert melk (“dulce de leche”). Karamellisert melk kan lages selv, men det enkleste er å kjøpe dette ferdiglaget.

På toppen av kaken legges et lag med melkesjokolade som er blandet med sprø frokostblanding “Rice Krispies”.

 

 

Stilig og kjempegod kake!

 

 

Ingredienser:

Sjokoladekake:
♥ 3 egg
♥ 4 dl sukker
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 150 g smør
♥ 5 ss kakao
♥ 3 dl hvetemel

Peanøtter og karamell:
♥ 400 g karamellisert melk (dulce de leche)
♥ 2 dl salte peanøtter

Melkesjokoladekrønsj:
♥ 150 g melkesjokolade
♥ 3 dl Rice Krispies frokostblanding

 

Fremgangsmåte:

Visp egg, sukker og vaniljesukker lett sammen. Smelt smøret og bland med kakaopulveret. Ha sjokoladesmøret i eggeblandingen. Tilsett hvetemelet og rør deigen glatt og klumpfri.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Legg på store klatter karamellisert melk (dulce de leche). Dryss over peanøtter.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 25 minutter.

 

 

Ikke stek kaken for lenge, den skal fortsatt være bløt når den er ferdigstekt. Sett kaken i kjøleskapet og avkjøl kaken i formen til den er helt kald.

Ta kaken deretter ut av formen og sett den på et kakefat.

 

 

Smelt melkesjokoladen og bland i Rice Krispies. Rør så riskornene blir godt dekket av sjokoladen. 

 

 

Fordel dette på toppen av kaken.

 

 

Sett kaken i kjøleskapet til melkesjokoladetoppingen har stivnet.


Ååååå, denne kaken er så utrolig DIGG!

 

 

Server kaken gjerne med en kule vaniljeis.

 

 


Tips:

♥ "Dulce de leche" betyr "søt melk" og lages med melk og sukker som kokes så lenge at melken karamelliseres. "Dulce de leche" fås kjøpt ferdiglaget i mange norske matbutikker, og kan også lages selv ved å koke en boks med søtet, kondensert melk i 3-4 timer. Karamellisert melk fås som sagt kjøpt ferdig i de fleste matvarebutikkene. Jeg brukte denne varianten som kanskje ikke er så vanlig.

 

 

Jeg vet at også blant annet Tørsleffs selger karamellisert melk på hermetikkboks (1 boks er passe til denne oppskriften). 

 

♥ "Rice Krispies" er sprø riskorn som er en populær, amerikansk frokostblanding. Jeg har kjøpt dette produktet hos Coop Mega, men det finnes sikkert i flere norske matbutikker også. 

 

 

♥ Denne sjokoladekaken holder seg god i flere dager. Pakk den inn i plast og oppbevar i kjøleskapet, men la kaken stå fremme i romtemperatur i et par timer før servering så den får en god og bløt konsistens. 

 

Håper du ble fristet nå...!   Smile chrome  

 

 

 Yum  Yum  Yum 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 

 

Kladdkake med karamell og krønsj

Ingredienser

Sjokoladekake:
♥ 3 egg
♥ 4 dl sukker
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 150 g smør
♥ 5 ss kakao
♥ 3 dl hvetemel

Peanøtter og karamell:
♥ 400 g karamellisert melk (dulce de leche)
♥ 2 dl salte peanøtter

Melkesjokoladekrønsj:
♥ 150 g melkesjokolade
♥ 3 dl Rice Krispies frokostblanding

Fremgangsmåte

Visp egg, sukker og vaniljesukker lett sammen. Smelt smøret og bland med kakaopulveret. Ha sjokoladesmøret i eggeblandingen. Tilsett hvetemelet og rør deigen glatt og klumpfri.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Legg på store klatter karamellisert melk (dulce de leche). Dryss over peanøtter. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 25 minutter. Ikke stek kaken for lenge, den skal fortsatt være bløt når den er ferdigstekt. Sett kaken i kjøleskapet og avkjøl kaken i formen til den er helt kald. Ta kaken deretter ut av formen og sett den på et kakefat.

Smelt melkesjokoladen og bland i Rice Krispies. Rør så riskornene blir godt dekket av sjokoladen. Fordel dette på toppen av kaken. Sett kaken i kjøleskapet til melkesjokoladetoppingen har stivnet.

Server kaken gjerne med en kule vaniljeis.

Tips

♥ "Dulce de leche" betyr "søt melk" og lages med melk og sukker som kokes så lenge at melken karamelliseres. "Dulce de leche" fås kjøpt ferdiglaget i mange norske matbutikker, og kan også lages selv ved å koke en boks med søtet, kondensert melk i 3-4 timer. Karamellisert melk fås som sagt kjøpt ferdig i de fleste matvarebutikkene. Jeg brukte denne varianten som kanskje ikke er så vanlig, men jeg vet at blant annet Tørsleffs selger karamellisert melk på hermetikkboks. 

♥ "Rice Krispies" er sprø riskorn som er en populær, amerikansk frokostblanding. Jeg har kjøpt dette produktet hos Coop Mega, men det finnes sikkert i flere norske matbutikker også. 

♥ Denne sjokoladekaken holder seg god i flere dager. Pakk den inn i plast og oppbevar i kjøleskapet, men la kaken stå fremme i romtemperatur i et par timer før servering så den får en god og bløt konsistens. 

27.02.2019
Kakekategori: 
Sesong: 

11 kommentarer

Skal den stekes på varmluft eller over- og undervarme?

Stek den ved over og undervarme

Jeg steker alltid på vanlig over- og undervarme med mindre jeg skriver eksplisitt at jeg bruker varmluft.

Ikke bakepulver i denne?

Kladdkaker har ikke bakepulver - de skal være fuktige og tette i konsistensen.

Stemmer at det ikke er bakepulver i denne oppskriften.

Hei! Denne så god ut. Har du noen tips til annet som kan brukes istedenfor Rice Krispies? Finner ikke dette i butikk.

Hei, vet bare om Rice Krispies som gir sprø konsistens. Kanskje corn flakes kan være et alternativ, men smaken blir jo da litt annerledes, så vil anbefale Rice Krispies.

Den ser supergod ut, er det noe annet jeg kan bruke som erstatning for den karamelliserte melken?

Mvh Mie

Jeg har bakt den og tatt den med på jobb i dag, foreløpig ikke smakt, så er spent. Den karamelliserte melken "renner ut" av kaken, både under steking så den havnet i ovnen, og etterpå. Nå står kaken "badet" i karamellmelk. Det ser jo ikke så lekkert ut, men jeg håper den smaker godt likevel. Lurer derfor på om den karamelliserte melken skulle vært kokt på forhånd? Den ser jo ikke ut slik som den gjør i glasset du har på bildet. Kan kanskje være greit å spesifisere i oppskriften.

Dersom du brukte Tørsleffs kondenserte melk på hermetikk så skal selve hermetikkboksen koke i en gryte med vann i 2-3 timer for å få samme konsistens som ferdig Dulce de leche. Kan heller ikke se det står noe om det her i denne oppskriften, men mener jeg leste det sist jeg laget denne kaken (1 års tid siden). Dersom du googler "Hvordan lage Dulce de leche" så kan du se fremgangsmåte der.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter