Klementincurd

Klementincurd

03.01.2021

Klementincurd er en deilig krem, som kan brukes som fyll i kaker eller på scones eller vafler. 

Perfekt å lage dersom du har klementiner til overs etter julen. 

 

Ingredienser:

♥ 4 eggeplommer
♥ 150 g sukker
♥ 1 dl presset klementinsaft
♥ 1 ss revet skall av klementiner
♥ 150 g smør



Fremgangsmåte: 

Ha eggeplommer, sukker, presset klementinsaft og revet klementinskall i en metallbolle og sett over en kjele med kokende vann. Varm opp klementinkremen over vanndampen under stadig omrøring helt til kremen blir tykk og kremete. Ta kjelen av platen og rør i mykt smør i klatter.

Avkjøl kremen i kjøleskapet til den er helt kald og helst til dagen etter. Klementinkremen vil da tykne i konsistensen og bli mer kremete.

 

 

Tips:

♥  Siden klementiner varierer i størrelse og på hvor saftige de er, kan det være greit å måle opp mengden klementinsaft. Det pleier å holde med 4 klementiner til denne kremen. 
 

 

♥  Klementincurd holder seg lenge i kjøleskapet hvis du oppbevarer kremen i en glass med lokk.
 

Se forskjellige varianter curd (sitron, jordbær, pasjonfrukt, sitron- og pasjonfrukt, appelsin mm.) og tips om hva du kan lage med curd HER.

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Klementincurd

Ingredienser

♥ 4 eggeplommer
♥ 150 g sukker
♥ 1 dl presset klementinsaft
♥ 1 ss revet skall av klementiner
♥ 150 g smør

Fremgangsmåte

Ha eggeplommer, sukker, presset klementinsaft og revet klementinskall i en metallbolle og sett over en kjele med kokende vann. Varm opp klementinkremen over vanndampen under stadig omrøring helt til kremen blir tykk og kremete.

Ta kjelen av platen og rør i mykt smør i klatter.

Avkjøl kremen i kjøleskapet til den er helt kald og helst til dagen etter. Klementinkremen vil da tykne i konsistensen og bli mer kremete.

Tips

♥  Siden klementiner varierer i størrelse og på hvor saftige de er, kan det være greit å måle opp mengden klementinsaft. Det pleier å holde med 4 klementiner til denne kremen. 

♥  Klementincurd holder seg lenge i kjøleskapet hvis du oppbevarer kremen i en glass med lokk.

03.01.2021
Desserter: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter