Pepperkakedessert med yoghurtkrem og klementincurd

Har du pepperkaker til overs etter julen, kan du lage en deilig dessert!  Smile  

 

 

Her har jeg lagt knuste pepperkaker lagvis med yoghurtkrem og klementincurd.

Enkelt og supergodt! 

 

 

Oppskriften passer til 4 porsjoner.


Ingredienser:
♥ 400 g pepperkaker (gjerne med melisglasur)

Yoghurtkrem:
♥ 300 g gresk yoghurt
♥ 50 g flytende honning
♥ 3 dl kremfløte

Klementincurd (se tips):
♥ 4 eggeplommer
♥ 150 g sukker
♥ 1 dl presset klementinsaft
♥ 1 ss revet skall av klementiner
♥ 150 g smør

 

Fremgangsmåte:

Lag klar klementincurd minst dagen i forveien. 

Ha eggeplommer, sukker, presset klementinsaft og revet klementinskall i en metallbolle og sett over en kjele med kokende vann. Varm opp klementinkremen over vanndampen under stadig omrøring helt til kremen blir tykk og kremete. Ta kjelen av platen og rør i mykt smør i klatter.

Avkjøl kremen i kjøleskapet til den er helt kald og helst til dagen etter. Klementinkremen vil da tykne i konsistensen og bli mer kremete.

 


Yoghurtkrem:

Pisk sammen gresk yoghurt og flytende honning.

 

 

Pisk kremfløten til krem i en annen bolle. Vend den piskede fløtekremen sammen med yoghurtblandingen, så du får en luftig yoghurtkrem. 

 


Montering:

Finn frem dessertglass. Brekk opp pepperkaker i mindre biter og legg bitene nederst i glassene.

 

 

 

Dekk med klementincurd.

 

 

Legg på en god klatt med yoghurtkrem.

 

 

Gjenta med et nytt lag pepperkakebiter.

 

 

Dekk med nytt lag klementincurd. 

 

 

Ha på yoghurtkrem. Pynt med litt ekstra klementincurd og noen hele pepperkaker. 

 

 

Eller pynt med klementinskiver.  

 

 

Herlige desserter, som er enkle å lage! 

 

 

 

Tips:

♥ Yoghurtkremen er ikke så veldig søt, som passer bra til den søte klementincurden og pepperkaker med melisglasur. Hvis du har pepperkaker uten glasur, kan du eventuelt ha et par spiseskjeer melis i yoghurtkremen for å gjøre den søtere. 

♥ Oppskriften på Klementincurd gir omtrent dobbelt så mye som du trenger til denne desserten. Det du får til overs kan brukes som kakefyll, på scones eller vafler, for å nevne noe. Vil du bare lage curd til denne desserten, kan du halvere oppskriften.

♥ Du kan bruke presset appelsinsaft og revet appelsinskall hvis du ikke har klementiner. 

♥ Desserten smaker best samme dag, så det er litt crunch i pepperkakene. 

 

Nyt en deilig pepperkakedessert!

Velbekomme! 

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pepperkakedessert med yoghurtkrem og klementincurd
Ingredienser

♥ 400 g pepperkaker (gjerne med melisglasur)

Yoghurtkrem:
♥ 300 g gresk yoghurt
♥ 50 g flytende honning
♥ 3 dl kremfløte

Klementincurd (se tips):
♥ 4 eggeplommer
♥ 150 g sukker
♥ 1 dl presset klementinsaft
♥ 1 ss revet skall av klementiner
♥ 150 g smør

Fremgangsmåte

Lag klar klementincurd minst dagen i forveien:
Ha eggeplommer, sukker, presset klementinsaft og revet klementinskall i en metallbolle og sett over en kjele med kokende vann. Varm opp klementinkremen over vanndampen under stadig omrøring helt til kremen blir tykk og kremete. Ta kjelen av platen og rør i mykt smør i klatter.

Avkjøl kremen i kjøleskapet til den er helt kald og helst til dagen etter. Klementinkremen vil da tykne i konsistensen og bli mer kremete.

Yoghurtkrem:
Pisk sammen gresk yoghurt og flytende honning.

Pisk kremfløten til krem i en annen bolle. Vend den piskede fløtekremen sammen med yoghurtblandingen, så du får en luftig yoghurtkrem. 

Montering:
Finn frem dessertglass. Brekk opp pepperkaker i mindre biter og legg bitene nederst i glassene. Dekk med klementincurd. Legg på en god klatt med yoghurtkrem. Gjenta med et nytt lag pepperkakebiter. Dekk med nytt lag klementincurd. Ha på yoghurtkrem.

Pynt med litt ekstra klementincurd og noen hele pepperkaker. Eller pynt med klementinskiver. 

Tips

♥ Yoghurtkremen er ikke så veldig søt, som passer bra til den søte klementincurden og pepperkaker med melisglasur. Hvis du har pepperkaker uten glasur, kan du eventuelt ha et par spiseskjeer melis i yoghurtkremen for å gjøre den søtere. 

♥ Oppskriften på Klementincurd gir omtrent dobbelt så mye som du trenger til denne desserten. Det du får til overs kan brukes som kakefyll, på scones eller vafler, for å nevne noe. Vil du bare lage curd til denne desserten, kan du halvere oppskriften.

♥ Du kan bruke presset appelsinsaft og revet appelsinskall hvis du ikke har klementiner. 

♥ Desserten smaker best samme dag, så det er litt crunch i pepperkakene. 

Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift