Kokosbollekake

Kokosbollekake

05.12.2009


"Det har jeg aldri gjort før, så det tror jeg sikkert jeg kan klare!"

(Pippi Langstrømpe)

Jeg synes Pippi er en kul dame! Og "Kokosbollekake" er en kul kake! Har du ikke prøvd å lage den enda, er det jammen på tide!

Se også oppskrift på "Kokosboller" i mindre størrelse, "Skumkake" og "Rosa skumhjerte".

Kokosbollekake

Ingredienser

5 eggehviter
4 dl sukker
2 ts vaniljesukker
6 plater gelatin
1 dl kokende vann

Glasur:
100 g kokesjokolade
1 ss kaffe
1 ss delfiafett eller smør

Pynt:
kokos

Fremgangsmåte

Start med å forberede formen: Kle innsiden av en rund bolle med plastfolie (gladpack). (Formen bør romme ca 2 liter.)

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 10 min. Pisk eggehvitene stive. Tilsett vaniljesukker og sukkeret og pisk videre til stiv marengs (5-10 min med elektrisk mikser). Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt dem i kokende vann. Avkjøl blandingen litt til den er lunken. Hell blandingen deretter i marengsen i en tynn stråle under pisking. Pisk videre på full hastighet i 20 minutter. Marengsen skal bli tykk og tett.

Ha marengsmassen i bollen og glatt til overflaten. Sett fatet i kjøleskapet til skummet har stivnet (noen timer eller over natten).

Hvelv bollen over på et fat som er drysset med kokos. Løsne så skumkaken fra bollen ved å dra forsiktig i plastikfolien. Fjern deretter folien.

Smelt kokesjokoladen sammen med kaffe og litt delfiafett. Avkjøl litt og smør deretter over kaken med en smørekniv. Dryss over litt kokos til pynt. Sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.

Tips

Merk at sjokoladeglasuren blir helt hard når kaken står i kjøleskapet. Kaken kommer da til å sprekke på toppen hvis du skjærer i den rett fra kjøleskapet. La kaken derfor stå i romtemperatur til sjokoladen har myknet noe (15-20 min), før du skjærer stykker av kaken (bruk en skarp kniv for å komme igjennom sjokoladen).

"Kokosbollekake" er holdbar i kjøleskapet i noen dager, men smaker best når den er fersk. Skummet har en tendens til å bli litt seigt etter noen dager.

05.12.2009
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

13 kommentarer

Hei!
Først en takk for en kjempefin blogg, med utrolig mange fine oppskrifter! Det settes stor pris på!
Denne kaken her, bruker du denne oppskriften til å lage kokosboller også? Også lurte jeg på om disse kan fryses? Hvis ikke, har du noen gode råd/oppskrifter på kokosboller som tåler å fryses?

Ha en fin helg!

Anbefaler deg å ikke fryse dette. Vet ikke om kokosboller som tåler det og beholder sin luftige konsistens på det hvite skummet. Risikerer at det blir seigt og rennende. Beste tips er å lage dagen i forveien:-)

Lurer som Grethe her på om denne kan fryses?

Se svar ovenfor, Marita

Litt rart at det ikker er noe svar når lesere spør her. Jeg lurer på om du kan bruke en 24 cm form til denne? Blir ikke så stor da.

Hadde du visst hvor mange mail og kommentarer på blogg/instagram/facebook jeg får hver dag, hadde du ikke synes at det var rart... ;-)
Ja, det går fint å bruke en 24 cm form, men da blir kaken lavere.

Glemte å takke for en fin blogg :)

Takk for det:-) Hyggelig å høre at du synes det

Det var gode kaker

Denne er alltid bordets mest populære kake.
Fantastisk oppskrift, blir like bra hver eneste gang!

Hei! Har nå prøvd meg på denne, men problemet er at enten så stivner sjokoladen til før jeg får hatt den på kaka, eller så renner den rett av kaka om jeg skal ha den flytende nok til å kunne smøre den utover kaken.. Hva er problemet her?

Hei
Har laget denne mange ganger
Anbefaler å maskin piske denne minst 5min lengre på hver gang enn det som står her. Får en mye mer luftig og fluffy Kokosbollekake
Kan brukes i 20cm rund form dersom man pisker 5 min lengre for hver omgang.

Hei, kan man ha kokos i selve røren for å få mer kokossmak eller blir den ødelagt da?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter