Laup med sirup

Laup med sirup

04.12.2009
Laup med sirup

Ingredienser

50 g gjær
100 g smør
150 g lys sirup
5 dl melk
2 ts malt anis
400 g fint rugmel
600 g hvetemel

Pensling:
1 egg

Fremgangsmåte

Smuldre gjæren i en bolle. Smelt smør og bland med melken. La blandingen bli lunken og løs opp gjæren i dette. Tilsett anis og rugmel. Bland så i hvetemel til en jevn deig. La heve i 40 min.

Del deigen i 15 like store emner og form runde boller. Legg dem på bakepapirdekkede stekeplater og etterhev i 20 min. La så et hull i midten av hver bolle med fingeren. Pensle over bollene med sammenpisket egg.

Stekes midt i ovnen ved 250°C i 15-20 min.

Tips

"Lauper med sirup" er fine å fryse.

04.12.2009
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter