Laup med sirup

"Æ kannj itj skjønn korr de ha blitt a den store kassen me julpynt" - Gjertrud Sand fra TV-serien "The Julekalender". Og det er ikke bare julepynten Gjertrud må slite med. Gjertrud: "Olaf, æ står under misteltein! Olaaaf!" Olaf: "Hau, hau. De e itj'nå såm å vinnj i kabal!"... Flere som kjenner seg igjen..? 😁

Laup med sirup er kjempedeilig bakst fra Trøndelag. Bollene lages store og smaker anis. De er kjempegode med smør og ost og passer godt til julefrokosten.

Oppskriften gir 15 stk. Se også oppskrift på Laup (boller fra Trøndelag) som lages med sukker.

Laup med sirup
Ingredienser

50 g gjær
100 g smør
150 g lys sirup
5 dl melk
2 ts malt anis
400 g fint rugmel
600 g hvetemel

Pensling:
1 egg

Fremgangsmåte

Smuldre gjæren i en bolle. Smelt smør og bland med melken. La blandingen bli lunken og løs opp gjæren i dette. Tilsett anis og rugmel. Bland så i hvetemel og elt til en jevn og smidig deig. La heve lunt i 40 minutter.

Del deigen i 15 like store emner og form runde boller, som så trykkes flate. Legg dem på bakepapirdekkede stekeplater og etterhev i 20 minutter. Pensle over bollene med sammenpisket egg.

Stekes midt i ovnen ved 220°C i 15-20 minutter.

Tips

Laup med sirup er fine å fryse.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

1 kommentar

Hei.

Takk for god oppskrift :)
Jeg valgte å bruke bare hvetemel, ikke rugmel, jeg synes de blir litt kompakte med rugmel i, men det er jo en smakssak.

Det jeg reagerer litt på er at det står malt anis i oppskrifta - jeg har aldri vært borti at det er malt anis i lauper, uansett kjøpt eller hjemmebakte - her må det være en feil? Hele anisfrø er det jeg er vant med i hvert fall.

Ellers er jeg meget fornøyd med det jeg finner på sida di :o)

Mvh Lena

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift