
50 g gjær
100 g smør
150 g lys sirup
5 dl melk
2 ts malt anis
400 g fint rugmel
600 g hvetemel
Pensling:
1 egg
Smuldre gjæren i en bolle. Smelt smør og bland med melken. La blandingen bli lunken og løs opp gjæren i dette. Tilsett anis og rugmel. Bland så i hvetemel til en jevn deig. La heve i 40 min.
Del deigen i 15 like store emner og form runde boller. Legg dem på bakepapirdekkede stekeplater og etterhev i 20 min. La så et hull i midten av hver bolle med fingeren. Pensle over bollene med sammenpisket egg.
Stekes midt i ovnen ved 250°C i 15-20 min.
"Lauper med sirup" er fine å fryse.
Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Det søte liv inneholder 4342 oppskrifter! Alt er testet ut, bakt og smakt av meg. Alle oppskriftene er garantert gode og enkle å få til. Jeg håper du lar deg friste!
Jeg deler jevnlig ut flotte giveaways, så det lønner seg å følge med! Det søte liv har 320.000+ følgere på Facebook. Du finner meg på Instagram som @kristine_lifeissweet.
Kos deg med bakingen og smakingen!
lig hilsen Kristine
Brukere online: 188
Brukere i dag: 1923
Brukere siste 7 dager: 141485
© 2004 - 2021: Det søte liv. Med alle rettigheter.
1 kommentarer
Hei.
Hei.
Takk for god oppskrift :)
Jeg valgte å bruke bare hvetemel, ikke rugmel, jeg synes de blir litt kompakte med rugmel i, men det er jo en smakssak.
Det jeg reagerer litt på er at det står malt anis i oppskrifta - jeg har aldri vært borti at det er malt anis i lauper, uansett kjøpt eller hjemmebakte - her må det være en feil? Hele anisfrø er det jeg er vant med i hvert fall.
Ellers er jeg meget fornøyd med det jeg finner på sida di :o)
Mvh Lena
Skriv ny kommentar