
500 g kransekakemasse (f.eks. Odense)
Glasur:
1 stor eggehvite
2-3 dl melis
Trill pølser av kransekakemassen (ca 1 cm i diameter). Del pølsen opp i ca 6 cm lange stenger.
Sett stengene på bakepapirkledd stekeplate. Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i ca 10 min (følg med!). Avkjøl kakene helt.
Bland eggehvite med melis til du får en tykk og glatt melisglasur. Ha melisglasuren i en liten, gjennomsiktig plastikpose. Klipp et lite hull i enden og sprøyt glasur på hver kake. La kakene stå til glasuren har stivnet.
Pass på at kakene ikke stekes for lenge, for da blir de harde! Stengene skal bare så vidt bli litt gyldne i kantene.
Ikke bruk melisglasur laget på vann. Eggehviten gjør at melisglasuren stiver til, slik at pynten holder fasongen bedre og ikke blir klissete.
Oppbevar kakene i tettsluttet boks, gjerne med en brødskalk i, slik at de holder seg myke. Har du glasert kakene er det lurt å la glasuren bli helt stiv før du har dem i boksen. Ha dessuten matpapir mellom lagene, slik at kakene ikke klistrer seg sammen. Ferdig glaserte kaker kan også fryses!
Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Det søte liv inneholder 4215 oppskrifter! Alt er testet ut, bakt og smakt av meg. Alle oppskriftene er garantert gode og enkle å få til. Jeg håper du lar deg friste!
Jeg deler jevnlig ut flotte giveaways, så det lønner seg å følge med! Det søte liv har 300.000+ følgere på Facebook. Du finner meg på Instagram som @kristine_lifeissweet.
Kos deg med bakingen og smakingen!
lig hilsen Kristine
Brukere online: 1702
Brukere i dag: 20616
Brukere siste 7 dager: 201561
© 2004 - 2019: Det søte liv. Med alle rettigheter.
Skriv ny kommentar