Kremet avokadopasta med burrata

Her har du en herlig grønn og kremet pastarett!

Pastasausen er en nydelig pesto, der mesteparten av oljen er byttet ut med most avokado. I tillegg inneholder sausen spinat og klassiske pesto-ingredienser som basilikum, hvitløk, sitron, pinjekjerner og revet parmesan. Sausen vendes sammen med kokt pasta og nok av pastavannet til at du får en kremete saus. 

Jeg bruker her spagetti, men alle typer pasta kan selvfølgelig brukes.

 

 

Hvis du er like glad i ost som meg, kan du toppe pastaretten med både bløt burrata og revet parmesan! 😍 Enjoy! 

 

 

Oppskriften gir 4 porsjoner. 

 

Ingredienser: 

♥ 2 avokado
♥ 200 g fersk spinat
♥ 1 stor bunt basilikum
♥ 1 sitron
♥ 2 ss olivenolje
♥ 2 fedd hvitløk
♥ 50 g pinjekjerner
♥ 50 g parmesan
♥ kvernet salt og pepper
♥ 400 g spagetti

Servering:
♥ 2–4 burrata
♥ revet parmesan
♥ pinjekjerner
♥ frisk basilikum
 

Fremgangsmåte: 

Finn frem ingrediensene. 

 

 

Ha spinatbladene i en food processor. Tilsett avokado, basilikum, presset sitronsaft, olivenolje og pressede hvitløksfedd. Kvern over salt og pepper.

 

 

Kjør blandingen sammen. Tilsett revet parmesan. 

 

 

Kjør blandingen videre til du får en tykk, grønn saus.

 

 

Ha sausen over i en kjele eller panne med høye kanter. 

 

 

Kok pasta al dente i godt saltet vann som anvist på pakningen. 

Løft den kokte pastaen over i pannen med den grønne sausen. Tilsett også ca. 1 dl av pastavannet.

 

 

Vend pastaen sammen med den grønne sausen til alt blir godt blandet. Juster eventuelt med litt ekstra pastasaus slik at du får passe tykkelse på sausen. 

Smak til om det trengs litt mer sitronsaft, presset hvitløk og/eller salt og pepper. 

 

 

 

Serveres nylaget, gjerne toppet med burrata, revet parmesan, pinjekjerner og frisk basilikum. 

 

 

Superlekker, grønn avokadopasta med burrata!  😋

 

 

Tips: 

♥  Her er det viktig at du bruker to store, myke og godt modne avokadoer. 

♥  Burrata er en italiensk ferskost som består av fast mozzarella som fylles med en kremete ostemasse som lages av revet, fersk mozzarella og fløte (fyllet kalles for "stracciatella"). På samme måte som fersk mozzarella, ligger burrata i lettsaltet vann når du kjøper den. Se flere oppskrifter med Burrata HER

♥ Bruk ferskrevet parmesan. Det gir mye bedre smak enn parmesan som kjøpes ferdigrevet. 

♥ Jeg har brukt spagetti her, men alle varianter av pasta kan brukes. 

 

 

♥ Se også Spaghetti al pesto, Trofie al pesto og Gnocchi med pesto og kylling
 

Heart

 

 

Buon appetito!  

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Kremet avokadopasta med burrata
Ingredienser

♥ 2 avokado
♥ 200 g fersk spinat
♥ 1 stor bunt basilikum
♥ 1 sitron
♥ 2 ss olivenolje
♥ 2 fedd hvitløk
♥ 50 g pinjekjerner
♥ 50 g parmesan
♥ kvernet salt og pepper
♥ 400 g spagetti

Servering:
♥ 2–4 burrata
♥ revet parmesan
♥ pinjekjerner
♥ frisk basilikum

Fremgangsmåte

Ha spinatbladene i en food processor. Tilsett avokado, basilikum, presset sitronsaft, olivenolje og pressede hvitløksfedd. Kvern over salt og pepper. Kjør blandingen sammen. Tilsett revet parmesan. Kjør blandingen videre til du får en tykk, grønn saus.

Ha sausen over i en kjele eller panne med høye kanter. 

Kok pasta al dente i godt saltet vann som anvist på pakningen. 

Løft den kokte pastaen over i pannen med den grønne sausen. Tilsett også ca. 1 dl av pastavannet. Vend pastaen sammen med den grønne sausen til alt blir godt blandet. Juster eventuelt med litt ekstra pastasaus slik at du får passe tykkelse på sausen. Smak til om det trengs litt mer sitronsaft, presset hvitløk og/eller salt og pepper. 

Serveres nylaget, gjerne toppet med burrata, revet parmesan, pinjekjerner og frisk basilikum. 

Tips

♥  Her er det viktig at du bruker to store, myke og godt modne avokadoer. 

♥  Burrata er en italiensk ferskost som består av fast mozzarella som fylles med en kremete ostemasse som lages av revet, fersk mozzarella og fløte (fyllet kalles for "stracciatella"). På samme måte som fersk mozzarella, ligger burrata i lettsaltet vann når du kjøper den. Se flere oppskrifter med Burrata HER

♥ Bruk ferskrevet parmesan. Det gir mye bedre smak enn parmesan som kjøpes ferdigrevet. 

♥ Jeg har brukt spagetti her, men alle varianter av pasta kan brukes. 

♥ Se også Spaghetti al pesto, Trofie al pesto og Gnocchi med pesto og kylling

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift