
Brukere online: 1091
Brukere i dag: 19462
Brukere siste 7 dager: 132090
Dette er en artig og veldig god dessert!
Jordbær og is er jo aldri feil (og spesielt ikke når isen heter Dumleis... 😉).
I tillegg blir desserten ekstra festlig å se på hvis du pynter med Dumlechips!
Dumlechips lager du med kun 1 ingrediens: Du legger bare Dumlekarameller på en stekeplate og steker dem i 8 minutter.
Resultatet blir tynne, sprø karamellflak, som er kjempegode å gomle på som de er, eller som du kan bruke som pynt på en dessert, slik jeg har gjort her.
Oppskriften gir 4 porsjoner.
Ingredienser:
Dumlechips:
♥ 16 Dumle
Jordbærdessert:
♥ 1 kurv jordbær
♥ 1 liter iskrem (gjerne Dumleis)
♥ sjokoladestrøssel eller høvlet kokesjokolade
Fremgangsmåte:
Dumlechips:
Legg Dumle utover på en bakepapirdekket stekeplate. Det er viktig at du har god avstand mellom dem!
Stekes midt i ovnen ved 175°C i ca. 8 minutter. De er ferdige når de har flytt ut, har fått god, gyllen farge og er boblende varme.
Ta platen ut av ovnen og la Dumlechipsene avkjøles på platen til de er kalde. Løsne dem forsiktig av bakepapiret.
Dersom noen har smeltet inn i hverandre, bør du skjære dem fra hverandre mens de fortsatt er varme.
Jordbærdessert:
Rens jordbær og skjær dem i mindre i biter.
Ha jordbærbiter og iskrem i dessertskåler.
Pynt med sjokoladestrøssel (eller høvlet kokesjokolade) og knasende sprø Dumlechips!
Tips:
♥ Bruk helst norske jordbær, som er verdens beste!
♥ Alle varianter iskrem kan brukes, men det ble jo ekstra digg med Dumleis i kombinasjon med Dumlechips! 😄
♥ Dumle er myke karameller trukket med melkesjokolade. Fås kjøpt i de fleste matbutikker.
♥ Pass nøye på mens Dumlechips steker. Det skal lite til for at de blir brent på slutten av steketiden, så følg med.
♥ Dumlechips bør serveres nokså nylaget. Min erfaring er at de ikke holder seg helt sprø så lenge, og at de mykner litt etter hvert. Dumlechips er jo så raske og enkle å lage, at jeg anbefaler deg å bare steke opp det antallet du trenger. Dersom du likevel skulle få noen til overs, bør de oppbevares tørt i en tett kakeboks.
Enjoy! 😍
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Dumlechips:
♥ 16 Dumle
Jordbærdessert:
♥ 1 kurv jordbær
♥ 1 liter iskrem (gjerne Dumleis)
♥ sjokoladestrøssel eller høvlet kokesjokolade
Dumlechips:
Legg Dumle utover på en bakepapirdekket stekeplate. Det er viktig at du har god avstand mellom dem!
Stekes midt i ovnen ved 175°C i ca. 8 minutter. De er ferdige når de har flytt ut, har fått god, gyllen farge og er boblende varme.
Ta platen ut av ovnen og la Dumlechipsene avkjøles på platen til de er kalde. Løsne dem forsiktig av bakepapiret.
Jordbærdessert:
Rens jordbær og skjær dem i mindre i biter. Ha jordbærbiter og iskrem i dessertskåler.
Pynt med sjokoladestrøssel (eller høvlet kokesjokolade) og knasende sprø Dumlechips!
♥ Bruk helst norske jordbær, som er verdens beste!
♥ Alle varianter iskrem kan brukes, men det ble jo ekstra digg med Dumleis i kombinasjon med Dumlechips! 😄
♥ Dumle er myke karameller trukket med melkesjokolade. Fås kjøpt i de fleste matbutikker.
♥ Pass nøye på mens Dumlechips steker. Det skal lite til for at de blir brent på slutten av steketiden, så følg med.
♥ Dumlechips bør serveres nokså nylaget. Min erfaring er at de ikke holder seg helt sprø så lenge, og at de mykner litt etter hvert. Dumlechips er jo så raske og enkle å lage, at jeg anbefaler deg å bare steke opp det antallet du trenger. Dersom du likevel skulle få noen til overs, bør de oppbevares tørt i en tett kakeboks.
Skriv ny kommentar