Litchi med vaniljeis

Litchi - også kalt "the fruit of love" - er min absolutte yndingsfrukt! 

Heart

Denne enkle desserten med hermetiske litchi og vaniljeis forbinder jeg med mine turer til India, der litchi ofte er å se på menyen. Opprinnelig stammer litchi fra Kina, men denne kjærlighetsfrukten produseres nå i store mengder også i India. 

 

 

Smaken av litchi er søt, tropisk og sensuell. Med skallet på ser litchi ut som en lukket frukt med piggene ute, men på innsiden er litchifrukten hvit, saftig og delikat. Rett og slett en nytelse! 

 

 

Oppskriften passer til 6 porsjoner. 

 

Ingredienser: 

♥ 2 bokser hermetiske litchi
♥ 1 liter god vaniljeis

 

Fremgangsmåte: 

Ha en kule vaniljeis i hver dessertskål. 

Dander litchi rundt omkring iskremen. 

Øs også litt av fruktlaken over frukten og iskremen som en saus.

Serveres straks. 

 

 

Tips: 

♥ Litchi (lychee på engelsk) er foreløpig ikke så lett å få tak i her i Norge. Fersk litchi har tykt, rødfarget og ruglete skall. På innsiden av skallet er fruktkjøttet hvitt og saftig. Det er en sten inni litchien. Når du kjøper hermetiske litchi, ligger fruktene i sukkerlake, ferdig skrelt og uten stener. Jeg har kjøpt hermetiske litchi i asiatisk matbutikk i Oslo. 

 

 

 

♥ Bruk god vaniljeis! Jeg liker veldig godt denne fra Mövenpick, som har skikkelig god vaniljesmak. 

 

 

♥ Hvis du vil, kan du rive litt limeskall over desserten. Det harmonerer veldig godt smaksmessig. 

♥ Se også Vaniljeis med mangopuré (Mango Pulp & Vanilla Ice Cream), som er en annen nydelig dessert som jeg forbinder med min indiske mor.

 

 

Dette er så enkelt, men veldig, veldig godt! 

 


Heart

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Litchi med vaniljeis
Ingredienser

♥ 2 bokser hermetiske litchi
♥ 1 liter god vaniljeis

Fremgangsmåte

Ha en kule vaniljeis i hver dessertskål. 

Dander litchi rundt omkring iskremen. 

Øs også litt av fruktlaken over frukten og iskremen som en saus.

Serveres straks. 

Tips

♥ Litchi (lychee på engelsk) er foreløpig ikke så lett å få tak i her i Norge. Fersk litchi har tykt, rødfarget og ruglete skall. På innsiden av skallet er fruktkjøttet hvitt og saftig. Det er en sten inni litchien. Når du kjøper hermetiske litchi, ligger fruktene i sukkerlake, ferdig skrelt og uten stener. Jeg har kjøpt hermetiske litchi i asiatisk matbutikk i Oslo. 

♥ Bruk god vaniljeis! Jeg liker veldig godt denne fra Mövenpick, som har skikkelig god vaniljesmak. 

♥ Hvis du vil, kan du rive litt limeskall over desserten. Det harmonerer veldig godt smaksmessig. 

♥ Se også Vaniljeis med mangopuré (Mango Pulp & Vanilla Ice Cream), som er en annen nydelig dessert som jeg forbinder med min indiske mor.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift