Brukere online: 160
Brukere i dag: 1989
Brukere siste 7 dager: 274619
Her har du en kjempegod, høstlig pastarett med sopp og gorgonzola ("Pasta ai funghi e gorgonzola").
Stekt sopp og løk blandes her med kokt pasta og en smakfull, fløtebasert gorgonzolasaus. Serveres med et dryss hakkede valnøtter.
NAM! 😍
Server gjerne en frisk ruccolasalat ved siden av pastaretten.
Oppskriften gir 4 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 500 g linguine (eller annen pasta, se tips)
♥ 1 ss smør
♥ 1 løk
♥ 3 fedd hvitløk
♥ 400 g aromasopp (og/eller sjampinjong)
♥ 5 dl kremfløte
♥ 1 ss soyasaus
♥ 200 g gorgonzola piccante (se tips)
♥ kvernet salt og pepper
♥ 50 g valnøtter
Ruccolasalat:
♥ 75 g ruccula
♥ 2 ss extra virgin olivenolje
♥ 2 ss balsamicoeddik
♥ 1 ss flytende honning
♥ 0,5 ts flaksalt
Fremgangsmåte:
Finn frem ingrediensene.
Start med å tilberede sausen:
Smelt smøret i en panne og tilsett hakket løk, hvitløk og sopp som er skjært i tykke skiver.
La dette surre på middels varme i et par minutter slik at løken og soppskivene blir myke og gyllent stekt.
Tilsett fløte, soyasaus og kvernet pepper (vent med å salte til slutt, se tips).
Kok dette i ca. 10 - 15 minutter slik at fløtesausen tykner noe.
På dette tidspunktet passer det å starte med å koke pastaen i godt saltet vann, i tråd med anvisning på pakken.
Skjær gorgonzola i store terninger og ha i sausen.
Varm opp på middels varme og rør til osten har smeltet.
Når pastaen er nesten ferdigkokt, løftes den ut av kjelen og over i pannen.
Bland pastaen godt med sausen og varm dette sammen i et par minutter, til pastaen er ferdigkokt.
Spe eventuelt med litt pastavann dersom du synes at sausen er for tykk.
Smak til med litt ekstra kvernet salt og pepper hvis du synes det trengs.
Server pastaretten varm og nylaget, og gjerne med et dryss fint hakkede valnøtter på toppen.
Supergod pastarett!
Ruccolasalat:
Ruccolasalat er godt som tilbehør.
Da er det bare å ha ruccolasalaten i en bolle. Bland sammen olje, balsamicoeddik og honning og hell dette over salaten i bollen. Bland godt og dryss over litt flaksalt.
Tips:
♥ Gorgonzola er Italias mest kjente blåmuggost. Osten finnes i en mild variant (gorgonzola dolce) og den originale, som har en noe kraftigere smak (gorgonzola piccante).
Jeg bruker her gorgonzola piccante, som gir en veldig god smak på sausen.
PS: Selv om du skulle være skeptisk til "mye blått" i blåmuggosten, så vil du ikke se dette når osten smelter inn i sausen. 😉
Du kan også bruke andre typer blåmuggost i sausen.
♥ Jeg bruker her pastatypen linguine, som er tynne, flate båndspagetti, men det går like fint å bruke andre varianter pasta (for eksempel fettuccine eller tagliatelle som er bredere båndpasta eller vanlig spagetti).
♥ Gorgonzola og soyasaus bidrar med saltsmak i tillegg til at pastaen kokes i saltet vann, så vær forsiktig med å salte utover det.
♥ Jeg lagde denne pastaretten vegetar denne gangen, men du kan tilsette stekte biffstrimler eller kylling hvis du ønsker.
♥
Velbekomme! 😋
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 500 g linguine (eller annen pasta, se tips)
♥ 1 ss smør
♥ 1 løk
♥ 3 fedd hvitløk
♥ 400 g aromasopp (og/eller sjampinjong)
♥ 5 dl kremfløte
♥ 1 ss soyasaus
♥ 200 g gorgonzola piccante (se tips)
♥ kvernet salt og pepper
♥ 50 g valnøtter
Ruccolasalat:
♥ 75 g ruccola
♥ 2 ss extra virgin olivenolje
♥ 2 ss balsamicoeddik
♥ 1 ss flytende honning
♥ 0,5 ts flaksalt
Start med å tilberede sausen:
Smelt smøret i en panne og tilsett hakket løk, hvitløk og sopp som er skjært i tykke skiver. La dette surre på middels varme i et par minutter slik at løken og soppskivene blir myke og gyllent stekt.
Tilsett fløte, soyasaus og kvernet pepper (vent med å salte til slutt, se tips). Kok dette i ca. 10 - 15 minutter slik at fløtesausen tykner noe.
På dette tidspunktet passer det å starte med å koke pastaen i godt saltet vann, i tråd med anvisning på pakken.
Skjær gorgonzola i store terninger og ha i sausen. Varm opp på middels varme og rør til osten har smeltet.
Når pastaen er nesten ferdigkokt, løftes den ut av kjelen og over i pannen.
Bland pastaen godt med sausen og varm dette sammen i et par minutter, til pastaen er ferdigkokt. Spe eventuelt med litt pastavann dersom du synes at sausen er for tykk. Smak til med litt ekstra kvernet salt og pepper hvis du synes det trengs.
Server pastaretten varm og nylaget, og gjerne med et dryss fint hakkede valnøtter på toppen.
Ruccolasalat:
Ruccolasalat er godt som tilbehør. Da er det bare å ha ruccolasalaten i en bolle. Bland sammen olje, balsamicoeddik og honning og hell dette over salaten i bollen. Bland godt og dryss over litt flaksalt.
♥ Gorgonzola er Italias mest kjente blåmuggost. Osten finnes i en mild variant (gorgonzola dolce) og den originale, som har en noe kraftigere smak (gorgonzola piccante). Jeg bruker her gorgonzola piccante, som gir en veldig god smak på sausen. Du kan også bruke andre typer blåmuggost i sausen.
♥ Jeg bruker her pastatypen linguine, som er tynne, flate båndspagetti, men det går like fint å bruke andre varianter pasta (for eksempel fettuccine eller tagliatelle som er bredere båndpasta eller vanlig spagetti).
♥ Gorgonzola og soyasaus bidrar med saltsmak i tillegg til at pastaen kokes i saltet vann, så vær forsiktig med å salte utover det.
♥ Jeg lagde denne pastaretten vegetar denne gangen, men du kan tilsette stekte biffstrimler eller kylling hvis du ønsker.
Skriv ny kommentar