
25 g gjær
2,5 dl H-melk
75 g smør
1 stort egg
4 ss sukker
2 ts kardemomme
400-500 g hvetemel
Fyll:
100 g mykt smør
2 ss brunt sukker
1 ss kanel
Pensling og dryss:
1 egg
perlesukker
Pynt:
100 g melis
3-4 ss vann
Smuldre gjæren i en bolle. Smelt smøret og bland med melken. Varm opp til lunken (37°C). Løs opp gjæren i dette. Tilsett sammenpisket egg, sukker og kardemomme. Så blander du i hvetemel til en jevn og smidig deig. La deigen heve i 40 min.
Kjevle ut deigen på melet bord til en rektangulær leiv. Smør på mykt smør og dryss over rørsukker og kanel. Rull sammen leiven (se tips) og skjær rullen i skiver som legges i papirformer. La bollene etterheve i ca 20 min.
Pensle over bollene med sammenpisket egg og dryss over perlesukker. Stek bollene midt i ovnen ved 200°C i ca 10 min, til de er lysebrune. Avkjøl litt.
Rør sammen melisglasuren (se tips) og ringle over bollene før servering.
Vil du lag store boller som jeg har laget, ruller du sammen deigleiven fra kortsiden i stedet for fra langsiden som er det vanlige.
Hvis du er glad i rom, kommer du nok til å like å tilsette et par romdråper i melisglasuren på disse bollene her:)
"Krydderbollene" er fine å fryse.
Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Det søte liv inneholder 4357 oppskrifter! Alt er testet ut, bakt og smakt av meg. Alle oppskriftene er garantert gode og enkle å få til. Jeg håper du lar deg friste!
Jeg deler jevnlig ut flotte giveaways, så det lønner seg å følge med! Det søte liv har 320.000+ følgere på Facebook. Du finner meg på Instagram som @kristine_lifeissweet.
Kos deg med bakingen og smakingen!
lig hilsen Kristine
Brukere online: 1142
Brukere i dag: 12685
Brukere siste 7 dager: 155469
© 2004 - 2021: Det søte liv. Med alle rettigheter.
1 kommentarer
Disse var gode og smaker
Disse var gode og smaker veldig likt "vanlige kanelboller". Jeg brukte litt ekstra brunt sukker i fyllet som ble litt klisste i bunnen av muffinsformen, men det gjør meg ikke så mye. Har prøvd å fryse ett par av dem med papir muffinsformer på så krysser fingrene for at det skal gå greit å tine dem opp igjen. :)
Skriv ny kommentar