Krydderruter med toscaglasur

Krydderruter med toscaglasur

21.03.2009

Krydderkake og toscaglasur, som smaker av karamelliserte mandler, er en kjempegod kombinasjon!

Kaken er rask å bake og lages i stor langpanne. Kjekt å ha på lur i fryseren!

Krydderruter med toscaglasur

Ingredienser

150 g smør
5 dl sukker
8 dl kefir
3 ts natron
2 ts kanel
2 ts kardemomme
1 ts ingefær
0,5 ts muskat
10 dl hvetemel

Toscaglasur:
200 g smør
200 g sukker
3 ss melk
3 ss hvetemel
300 g mandelflarn

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Bland alle ingrediensene i en stor bakebolle. Bruk en stålvisp til å røre med, slik at alle melklumper fjernes.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 20 min.

Lag imens toscaglasuren: Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen. Ha i sukker, melk og hvetemel og rør til blandingen er jevn og klumpfri. Bland inn mandlene.

Når kaken har stekt i 20 min, tas den ut av ovnen. Fordel glasuren over kaken med en spiseskje. Sett kaken tilbake i ovnen og stek videre midt i ovnen i ca 20 min, til glasuren er gyllenbrun.

Avkjøl kaken helt i formen. Skjær opp i firkanter med en skarp kniv. Løft kakestykkene ut av formen med en stekespade (se tips).

Tips

Det er viktig at kaken avkjøles helt i formen slik at toscaglasuren stivner før du tar kakestykkene ut av langpannen. Det er lurere å løfte kakestykkene ut med en stekespade enn å hvelve kaken ut av langpannen, slik at toscaglasuren ikke løsner og faller av kaken.

"Krydderruter med toscaglasur" oppbevares innpakket i plast slik at de holder seg myke. De er dessuten kjempefine å fryse!

21.03.2009
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

5 kommentarer

Hei Kristine.

Jeg skal bake denne kaka i dag, men lurer på om skal jeg bruke fersk ingefær eller pulver? Men jeg kunne ikke finne ingefær pulver noe sted. Hvis jeg dropper den, gjør det noe?
Takk for fine oppskrift du har lagt inn her :))

Hei! Det er meningen å bruke ingefærpulver, ikke fersk ingefær. Malt ingefær pleier å finnes i krydderhyllene i de fleste matbutikkene. Det går helt greit å droppe det, men det blir litt annen kryddersmak bare. Fortsatt god kake:) Takk for hilsen:)

Jeg lagde denne kaken på tirsdag til ca 45 personer. Den forsvant som dugg for sola! Var visst kjempegod!

Hei, for en supergod kake!! Min søster serverte den her hos meg på søndag som var, og i dag skal jeg lage den selv også- den forsvant fort, så saftig , eneste er at hun brukte nøtter istedet for mandler på toscaglasuren, da hun ikke hadde mandler! Nyydelig! :D

Veldig enkel å lage, og stor suksess! Skal definitivt lages flere ganger, og oppskriften er delt med mange. Halvverte oppskrift (hadde rund form 26 cm), puttet i litt hakket kokesjokolade, og byttet mandel med hasselnøtter.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter