Kvikk lunsj-iskake

Her har du en spennende og HELT KJEMPENYDELIG iskake med smak av sjokolade og bringebær!

Iskaken har en bunn som består av knuste Kvikk Lunsj-sjokolader. Isen inneholder hakket Kvikk Lunsj og bringebær. På toppen er kaken pyntet med flere bringebær og høvlet kokesjokolade.

Kvikk lunsj-iskake
Ingredienser

Bunn:
3 stk Kvikk Lunsj sjokolader
50 g smør

Is:
3 eggeplommer
1 dl sukker
1 vaniljestang
3 dl kremfløte
2 stk Kvikk Lunsj sjokolader
150 g frosne bringebær

Pynt:
frosne bringebær
høvlet kokesjokolade

Fremgangsmåte

Ha Kvikk Lunsj sjokoladene til kakebunnen i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til sjokoladen er finknust. Bland med smeltet smør.

Ha bakepapir i bunnen på en rund form (22 cm i diameter). Fordel sjokolademassen jevnt utover bunnen av formen. Sett formen i fryseren.

Pisk imens eggeplommer og sukker til eggedosis. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut de svarte frøene på innsiden. Bland dette i eggedosisen. Pisk kremfløten til luftig krem og vend inn i ismassen. Hakk opp Kvikk Lunsj sjokoladen i små biter og bland inn i iskremen sammen med bringebærene. Hell blandingen i formen og glatt til overflaten. Sett kakeformen tilbake i fryseren til isen har stivnet (minst 4 timer).

Ta iskaken opp av fryseren ca 15 min før servering. Dra bakepapiret av undersiden av kaken. Pynt med bringebær og høvlet sjokolade.

Tips

Oppskriften er basert på en oppskrift fra boken "Kjendisenes beste kaker og andre favoritter" (Orion forlag, 2004), men i oppskriften i boken lages isen med 1 liter ferdigkjøpt vaniljeis. La isen smelte til den er myk og rør så i hakket Kvikk Lunsj og frosne bringebær før blandingen helles i formen.

Kakekategori
Allergier og preferanser

3 kommentarer

Byttet ut kvikklunsjen med smash, jeg. Og bringebær med molter. Sjokoladebyttet pga gluten, bær pga tilbud på molter i butikken. Gleder meg til å smake :)

Hei! Jeg forsøker å piske eggedosis, men sukkerkornene smelter ikke. Kan jeg bruke melis i stedet? Og hvor mye melis evt?Håper på raskt svar ;)

Hei. Prøv med finkornet sukker Lettere å få det finkornede sukkeret smeltet
Er det vanskelig å få tak i så er det sukkeret fra Coop som selges i Sverige i blå og hvite pakker finkornet

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift