Kvikklunsjkake (ekstra saftig)

Kvikklunsjkake er en skikkelig klassiker! 

Her har jeg brukt Texas sjokoladekake og Gjennombløt sjokoladekake som utgangspunkt for å lage en ekstra saftig og DIGG versjon.

Deilig sjokoladeglasur og masse kokos må det være på en Kvikklunsjkake! 

 

 

UTROLIG GOD KAKE! 

 

 

Oppskriften er beregnet til stor langpanne. 

 

 

Ingredienser:

Sjokoladekake:
♥ 400 g smør
♥ 4 dl vann
♥ 8 ss kakao
♥ 4 egg
♥ 8 dl sukker
♥ 3 dl rømme
♥ 2 ts natron
♥ 9 dl hvetemel

Glasur:
♥ 100 g smør
♥ 1 dl melk
♥ 6 ss kakao
♥ 2 ss vaniljesukker
♥ 500 g melis
♥ 0,5 - 1 dl varm kaffe

Pynt:
♥ 2 dl kokos


Fremgangsmåte: 

Sjokoladekake:

Smelt smøret i en kjele. Tilsett vann og kakaopulveret og varm opp under omrøring slik at kakaopulveret løser seg opp helt. Ta kjelen av platen og avkjølt litt.

I en stor rørebolle vispes egg, sukker og rømme lett sammen. Vend inn sjokoladesmøret. Bland natron med litt av melet og rør dette inn. Tilsett deretter resten av melet og rør med en ballongvisp så du får en klumpfri kakerøre.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). 

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C 30-40 minutter, til kaken er gjennomstekt i midten. Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles i langpannen. 


Glasur:

Smelt smøret. Tilsett melk, kakaopulver og vaniljesukker og varm opp blandingen slik at kakao og vaniljesukkeret løser seg opp. Ta kjelen av platen. Tilsett melis og spe med varm kaffe, litt om gangen, til du får en passe tykk sjokoladeglasur. 

Smør sjokoladeglasuren over kaken og dryss over kokos.

 

 

En klassiker dette her! 

 

 

La kaken stå kjølig til glasuren har festnet seg før du drar kaken ut av langpannen og deler den i firkanter.

 

 

Kvikklunsjkake med sjokoladeglasur og kokos er noe som slår an hos store og små!  Smile  

 


Denne varianten er supersaftig og myyyyyk...  ♥ 

 

 

Tips:

♥ Både lettrømme og seterrømme kan brukes i denne kaken. 

♥ Kakestykkene holder seg myke i flere dager dersom de pakkes inn i plast. Oppbevar kakebitene gjerne i en tett boks i kjøleskapet. De er også supre å fryse. 

♥ Oppskriften er beregnet til stor langpanne.  Halv porsjon passer til liten langpanne. 

♥ Se også oppskrift på Sjokoladelangpanne med kokosstrø

 

 

Jeg tipper du har en god grunn til å lage denne kaken i dag, eller hva?  Wink  

 

 

Enjoy!  Yum  

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Kvikklunsjkake (ekstra saftig)
Ingredienser

Sjokoladekake:
♥ 400 g smør
♥ 4 dl vann
♥ 8 ss kakao
♥ 4 egg
♥ 8 dl sukker
♥ 3 dl rømme
♥ 2 ts natron
♥ 9 dl hvetemel

Glasur:
♥ 100 g smør
♥ 1 dl melk
♥ 6 ss kakao
♥ 2 ss vaniljesukker
♥ 500 g melis
♥ 0,5 - 1 dl varm kaffe (se tips)

Pynt:
♥ 2 dl kokos

Fremgangsmåte

Sjokoladekake:

Smelt smøret i en kjele. Tilsett vann og kakaopulveret og varm opp under omrøring slik at kakaopulveret løser seg opp helt. Ta kjelen av platen og avkjølt litt.

I en stor rørebolle vispes egg, sukker og rømme lett sammen. Vend inn sjokoladesmøret. Bland natron med litt av melet og rør dette inn. Tilsett deretter resten av melet og rør med en ballongvisp så du får en klumpfri kakerøre.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). 

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C 30-40 minutter, til kaken er gjennomstekt i midten. Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles i langpannen. 


Glasur:

Smelt smøret. Tilsett melk, kakaopulver og vaniljesukker og varm opp blandingen slik at kakao og vaniljesukkeret løser seg opp. Ta kjelen av platen. Tilsett melis og spe med varm kaffe, litt om gangen, til du får en passe tykk sjokoladeglasur. 

Smør sjokoladeglasuren over kaken og dryss over kokos. La kaken stå kjølig til glasuren har festnet seg før du drar kaken ut av langpannen og deler den i firkanter.

Tips

♥ Både lettrømme og seterrømme kan brukes i denne kaken. 

♥ Kakestykkene holder seg myke i flere dager dersom de pakkes inn i plast. Oppbevar kakebitene gjerne i en tett boks i kjøleskapet. De er også supre å fryse. 

♥ Oppskriften er beregnet til stor langpanne.  Halv porsjon passer til liten langpanne. 

6 kommentarer

Hei.
Hvorfor kalles den kvikklønsjkake når det ikke finnes noen i ingrediensen?
Jeg elsker den sjokoladen og ville bli veldig skuffet hvis det ikke smaker som den.
Mvh Jan Inge Prahl

Jeg skjønner heller ikke hva som gjør den til en kvikklunsj-kake? Syns dessverre navnet er misvisende. Men oppskriften på Texas sjokoladekake har jeg brukt mye, med stort hell. Vil nok prøve denne også!

Hei.
Ønsker meg to ting.At ingrediensene måles i gram ikke dl.Målene blir mye mer nøyaktig!
Fint om det informeres om varmluft eller over/undervarme.Eller fine oppskrifter!

Hei, lurte på mengden ingredienser hvis jeg bruker rund form str 26 cm eller 28 cm?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift