Fletteloff

Fletteloff er myk og deilig loff, som ser dekorativ ut på bordet.

 

 

Passer til alle festlige anledninger, og hvis du vil kose deg litt ekstra i helgen!  Smile  

 

 

Oppskriften gir 2 brød.
 

Ingredienser:

♥ 100 g smør
♥ 5 dl melk
♥ 2 dl vann
♥ 50 g gjær
♥ 1 egg
♥ 1 ss sukker
♥ 2 ts salt
♥ 1,2 kg hvetemel

Pensling og pynt:
♥ 1 egg
♥ valmuefrø


Fremgangsmåte:

Smelt smøret. Bland med melk og vann og varm opp blandingen til den er lunken (fingervarm). Løs opp gjæren i væsken. Bland inn lett sammenpisket egg og sukker. La blandingen stå og gjære i 5 minutter.

Bland salt med litt av melet og rør inn. Ha deretter i resten av hvetemelet. Elt deigen i 10 minutter til en jevn og smidig deig. La den heve i 1 time.

Del deigen i 6 like store emner (ca. 330 gram per del).

 

 

Trill ut hvert emne til lange stenger.

 

 

Flett tre av dem til en flette.

 


Fletten skal bli omtrent like lang som en stekeplate.

 

 

Jevn til endene på fletten.

 

 

Legg fletten på en bakepapirdekket stekeplate.

Lag en flette til med de resterende 3 emnene og legg den ved siden av på stekeplaten.

 

 

La flettene etterheve i ca. 20 minutter.

Pensle over flettene med sammenvispet egg og dryss over valmuefrø.

 

 

Stek brødene midt i ovnen ved 220 °C i ca. 20 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.

 

 

La brødene avkjøles i minst 1 time før du skjærer i dem.

 

 

Verdens deiligste fletteloff! 

 

 

 

 

Fletteloff er gøy å lage - særlig når deigen er så god å jobbe med som denne! 

 

 

Nam! Denne loffen er så utrolig myk og god! 

 

 

 

Tips:

♥ Fletteloff smaker aller best samme dag de er laget. De er imidlertid kjempefine å fryse! 

Se også oppskrift på Frøloff og Smørloff. For en annen variant av flettet loff, se oppskrift på Challah (jødisk, flettet hvetebrød).

 

 

Nyt perfekte Fletteloff!  Smile chrome  Thumbs up  

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Fletteloff
Ingredienser

♥ 100 g smør
♥ 5 dl melk
♥ 2 dl vann
♥ 50 g gjær
♥ 1 egg
♥ 1 ss sukker
♥ 2 ts salt
♥ 1,2 kg hvetemel

Pensling og pynt:
♥ 1 egg
♥ valmuefrø

Fremgangsmåte

Smelt smøret. Bland med melk og vann og varm opp blandingen til den er lunken (fingervarm). Løs opp gjæren i væsken. Bland inn lett sammenpisket egg og sukker. La blandingen stå og gjære i 5 minutter.

Bland salt med litt av melet og rør inn. Ha deretter i resten av hvetemelet. Elt deigen i 10 minutter til en jevn og smidig deig. La den heve i 1 time.

Del deigen i 6 like store emner (ca. 330 gram per del). Trill ut hvert emne til lange stenger. Flett tre av dem til en flette som er omtrent like lang som en stekeplate. Jevn til endene på fletten og legg den på en bakepapirdekket stekeplate.

Lag en flette til med de resterende 3 emnene og legg den ved siden av på stekeplaten. La flettene etterheve i ca. 20 minutter.

Pensle over flettene med sammenvispet egg og dryss over valmuefrø.

Stek brødene midt i ovnen ved 220 °C i ca. 20 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.

La brødene avkjøles i minst 1 time før du skjærer i dem.

Tips

♥ Fletteloff smaker aller best samme dag de er laget. De er imidlertid kjempefine å fryse! 

Kakekategori
Brødbakst
Mat
Allergier og preferanser

5 kommentarer

Tusen takk for utrolig mange flotte oppskrifter med mye matglede og inspirasjon som jeg støtt og stadig prøver meg på! Kjøkkensysler er blant mine hyggeligste sysler innen alle kategorier :) Det jeg verdsetter og setter utrolig stor pris på med din blogg, er at du tar deg tid til å sette ord på fremgangsmåten og ikke henviser til bilder for å se denne, som f.eks. hvordan denne fletteloffen skulle bli flettet - det er ikke alle av oss som er i stand til å se de bildene.
Jeg ønsket å si takk - for dere som virkelig gjør det bra, burde bli roset for det!

Jeg prøvde med 1,2 kilo hvetemel og det var altfor lite. Måtte spe på endel for og få deigen smidig.

Jag har baket denne oppskriften i flere år og lykkes hver gang. Hvis du mener at du må tilsette mer mel blir jeg fundersom. Regner man med smøret som er smelt, blir det en hydrasjon på ca 66%. Når jeg baker surdeigsbrød bruker hydrasjonen ligge på ca 75%, så med denne oppskriften blir det en veldig fast deig og enkel å arbeide med. Jeg lykkes hver gang. Tenk på å bruke et bra mel når du baker, gjerne med høy proteinhalt. Denne gangen bakte jeg med et mel ned 13% protein. God jul fra Åland fra en som bodde 19 år i Norge :)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift