Langpannekake med sjokoladesaus

Langpannekake med sjokoladesaus
Ingredienser

3 egg
5 dl sukker
1 dl sjokoladesaus (f.eks. Freia sjokoladetopping)
8 dl hvetemel
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
225 g smør
3 dl melk

Glasur:
100 g smør
1 ts kaffepulver
3 ss kokende vann
2 ss sjokoladesaus (f.eks. Freia sjokoladetopping)
3 ts vaniljesukker
300 g melis

Pynt:
sjokoladehjerter

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Bland sjokoladesausen i eggedosisen. Smelt smøret og bland kald melk i smøret, slik at smørmelken blir lunken. Sikt sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Ha smørmelken og det tørre vekselsvis i eggedosisen og rør deigen jevn.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30 min. Avkjøl kaken. Hvelv kaken ut av langpannen og fjern bakepapiret.

Smelt smøret til glasuren i en liten kjele. Rør ut kaffepulver i kokende vann og ha i smøret. Rør så inn sjokoladesaus. Bland til slutt i vaniljesukker og melis.

La glasuren stå i kjøleskapet til den har passe smørekonsistens. Bre den så over kaken med en smørekniv og la kaken stå i romtemperatur til glasuren har stivnet litt. Del kaken opp i firkanter og pynt eventuelt hver bit med et sjokoladehjerte.

Tips

Rør godt i glasuren, gjerne over svak varme, slik at alle melisklumper smelter og glasuren blir helt blank og glatt.

Kaken holder seg myk lenge og er også flott å fryse ned!

Se også "Oboykake i langpanne" som er laget med lys sjokoladesaus.

Kakekategori
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift