Lemon-Lime Cupcakes

Lemon-Lime Cupcakes

20.04.2011
Lemon-Lime Cupcakes

Ingredienser

Lemon-Vanilla Cupcakes:
3 egg
2,5 dl sukker
2 ts vaniljeessens
100 g smør
1 dl melk
2 ts bakepulver
3,5 dl hvetemel
saft og skall av 1 sitron

Lime frosting:
125 g smør
1 ts vaniljesukker
ca 2 ss limesaft
7 dl melis
grønn konditorfarge

Lemon frosting:
125 g smør
1 ts vaniljesukker
ca 2 ss sitronsaft
7 dl melis

Pynt:
sukkerblomster eller annen kakepynt

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Pisk inn vaniljeessens. Smelt smøret og bland med melken. Sikt mel og bakepulver. Rør smørmelken i deigen vekselsvis med det tørre. Vend til slutt i presset sitronsaft og revet sitronskall.

Sett papirformer i muffinsbrett (se tips) og fyll deigen i formene så de blir 2/3 fulle.

Stekes midt i ovnen ved 175°C i ca 15 min. Avkjøles helt.

Pisk opp 125 g av smøret så det blir luftig. Pisk inn 1 ts vaniljesukker og 1 dl melis. Tilsett 2 ss presset limesaft og 6 dl melis litt og litt. Pisk med lav hastighet til all melis er blandet inn i kremen. Tilpass tykkelsen med å tilsette littegrann mer limesaft hvis nødvendig. Øk hastigheten og pisk kraftig i et par minutter til du får en superfluffy smørkrem. Farg limesmørkremen grønn med konditorfarge.

Gjenta prosessen med resten av smøret 125 g, 1 ts vaniljesukker, 2 ss sitronsaft og 7 dl melis (tilsett eventuelt littegrann mer sitronsaft hvis nødvendig). Pisk sitronsmørkremen luftig og behold fargen naturell.

Fyll sitronkremen i en kakesprøyte og sprøyt lekre topper på hver cupcake. Fyll limekremen i en annen kakesprøyte og sprøyt grønne topper limesmørkrem oppå sitronsmørkremen. Pynt med små sukkerblomster.

Tips

Muffinsformene du ser på bildet er laget av papp og trenger ikke å settes i muffinsbrett. De har et oljebelegg på innsiden, så muffinsen lett slipper formen. Kjøpes i den supre nettbutikken til Kakehobby (se www.hobbyimport.no).

Jeg har her brukt en mintaktig grønnfarge for å få lysegrønn farge på limekremen. Fås kjøpt i mange forskjellige nettbutikker (se tips under Lenker på startsiden).

Søte sukkerblomster får du blant annet kjøpt i den svenske nettbutikken www.strosselannat.se.

Gå inn på www.detsoteliv.blogg.no hvis du vil se stort bilde av disse cupcakesene.

20.04.2011
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

5 kommentarer

Når det gjelder alle disse (jeg har ikke lest alle oppskriftene) jeg har lest, så er det ikke nevnt sånn ca hvor mange kaker det blir. Når jeg baker til ca 40 personer hver uke, er det interessant å vite om jeg må ha mer deig!!!!

Hei Jan! Jeg skjønner hva du mener. Dette skyldes at jeg omprogrammerte bloggen i november i fjor, og da fulgte ikke innledningsteksten med i blogginnlegget. Du kan lese innledningsteksten ved å lete frem til oppskriftene via arkivet. Ser du f eks en oppskrift med dato 14. november 2008, kan du altså gå inn i arkivet på måned november i 2008 og bla deg frem til riktig oppskrift. Da vil du også se innledningsteksten jeg har skrevet, og der står det som regel hvor mange porsjoner alle oppskriftene er beregnet til.
Jeg skal få kopiert alle disse tekstene inn i selve oppskriftene etter hvert, men det er noe jeg må gjøre manuelt, så det kommer til å ta en stund før jeg er ferdig:)

Hei! Det sto ikke noe om antall i innledningsteksten heller. Hvor mange muffins blir det sånn ca?

Funker disse like bra som glutenfrie?:)

Klarte å helle i for mye melk(+mel for å fikse opp) og endte med 29 små muffins. Er alt for mye frosting. Brukte kanskje 1/3 av en porsjon frosting. Smaken var bare så så. Anbefales ikke

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter