Påskens sjokoladekake

En flott sjokoladekake hører påsken til!

Denne sjokoladekaken dynkes med kaffe og har en mørk sjokoladekrem. Vil du gjøre kaken søtere og mer egnet for barn, kan du dynke med melk og bytte ut kokesjokolade med melkesjokolade. 

For en skikkelig barnevennlig sjokoladekake til påske, se Sjokoladekake med påskekanin (Chocolate Bunny Butt Cake)

Påskens sjokoladekake
Ingredienser

175 g smør
175 g sukker
4 egg
200 g hvetemel
1,5 ts bakepulver
1 ss kakao
50 g kokesjokolade

Dynking:
0,5 dl kaffe

Fyll og glasur:
4,5 dl kremfløte
350 g kokesjokolade (se tips)

Pynt:
10 stk Kvikk Lunsj (se tips)
påskeegg

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn ett egg om gangen. Smelt kokesjokoladen (gjerne i mikro). Avkjøl litt og rør inn i deigen. Sikt sammen det tørre og bland i til du får en jevn deig. (Ikke rør for mye, ellers blir kaken for tung i konsistensen.)

Ha deigen i en rund, liten kakeform (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180°C i 35-40 minutter.

Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken i to lag. Prikk hull på innsiden av hver av bunnene (bruk f.eks. en gaffel). Dynk bunnene.

Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Brekk i sjokoladen og la den smelte i den varme fløten. La blandingen avkjøle i kjøleskapet i 2-3 timer, til den er helt kald (se tips). Pisk opp kremen med elektrisk håndvisper til kremen er stiv. NB! Ikke pisk for lenge for da blir kremen tørr - kremen blir tykk på et par sekunder.

Fordel halvparten av ganachekremen mellom kakebunnene. Ha resten av kremen jevnt over hele kaken i et jevnt lag. Fest Kvikk Lunsj rundt kanten av kaken og pynt på toppen med marsipanegg og andre slags påskeegg i glade farger.

Tips

Kaffe til dynking kan eventuelt byttes ut med kaffelikør (Baileys, Tia Maria eller Kahlua) eller konjakk. Kaken kan også dynkes med melk.

Jeg bruker vanlig eller lys kokesjokolade til sjokoladekremen. Siden det ikke er sukker i kremen, vil sjokolade med 70% kakaoinnhold gi litt for bitter krem etter min smak.

For å få riktig konsistens på sjokoladekremen, må sjokoladefløten stå i kjøleskapet et par timer. Konsistensen skal da være som en tykk, flytende kald sjokoladefløte. Sjokoladefløten må ikke stå i kjøleskapet for lenge og absolutt ikke over natten, for da blir den alt for fast og sjokoladekremen tørr. Uansett må du være nøye på å ikke piske for mye. Sjokoladefløten blir veldig fort til en tykk nok krem som kan smøres/sprøytes på kaken.

Jeg brukte 9 pakker Kvikk Lunsj (à 50 gram) for å dekke rundt hele kaken. Det kan være greit å ha et par ekstra i tilfelle noen av dem går i stykker. Det blir mye billigere om du kjøper Kvikk Lunsj i 6-pakninger. Mål opp lengden av kaken og skjær til en kvikklunsj som du deretter bruker som mal på de andre. Jeg synes det blir finest å beholde 2 kvikklunsjstriper samlet i stedet for å brekke opp alle enkeltvis. 2 kvikklunsjstriper gir dessuten akkurat passe tykkelse på et kakestykke.

Denne kaken er basert på samme oppskrift som Chocolate Ganache Cake.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

4 kommentarer

Hei :) kan jeg lage kaken ett døgn før den skal serveres? Vil ikke stresse med kakebaking på 17mai :p

Hei! Nettop lagd kaka og den ble ikke så stor som på bilde og jeg brukte bare 8 pakker me kvikklunch. Håper den smaker godt i morgen da:-)

kan jeg fryse kvikklunch kaken? Jeg har en sønn som elsker kvikklunch og jeg tenkte jeg skulle lage en liten konfirmasjonskake til han.mvh anita

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift