Lett fromasjkake

Lett fromasjkake

26.04.2020

Annonse: Freia

Hei!

Snart står mange lyse maidager for tur, og det er hyggelig å kunne sette frem en deilig kake som ikke er for mektig.

 

 

Dette er en lett og luftig fromasjkake med sitronsmak, som har vaniljekakebunn og bringebærgelé på toppen. Jeg har brukt Freia Gelé uten tilsatt sukker, som gjør at fromasjkaken får veldig redusert sukkerinnhold.

 

 

I tillegg har jeg brukt vaniljekesam som gjør fromasjen lettere enn vanlig, men minst like god!

 

 

Ingredienser:

Vaniljekakebunn:
♥ 100 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 0,5 ts natron
♥ 70 g smør
♥ 100 g sukker
♥ 1 egg
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 20 g rømme
♥ 1 dl melk

Fromasj:
♥ 1 pk Freia Gelé uten tilsatt sukker, sitronsmak
♥ 2,5 dl vann
♥ 3 dl vaniljekesam
♥ 3 dl kremfløte

Gelélokk:
♥ 1 pk Freia Gelé uten tilsatt sukker, bringebærsmak
♥ 2,5 dl vann
 

Fremgangsmåte:

Vaniljekakebunn:

Bland mel, bakepulver og natron i en bolle. Visp sammen smør, sukker og egget til en luftig smørkrem. Ha rømme, vanilje og melken i smørkremen sammen med det tørre. Rør deigen jevn.

Smør deigen utover i en form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 20 minutter, til kaken er gjennomstekt. La kaken avkjøles i formen til den er helt kald. Ta kaken ut av formen og dra av bakepapiret. Skjær toppen av kaken slik at kaken blir litt lavere og du får fjernet den brune overflaten, og legg kaken tilbake i formen.

 

Fromasj:

Løs Freia gelépulver uten tilsatt sukker med sitronsmak opp i kokende varmt vann. Avkjøl geléen til den er kald, men fortsatt flytende.

Rør den flytende sitrongeléen sammen med vaniljekesam. Pisk kremfløten til krem i en annen bolle. Bland dette inn og rør formasjblandingen jevn. Hell den over vaniljebunnen og sett formen i kjøleskapet i 4-5 timer (eller over natten), slik at fromasjen stivner.
 

Gelélokk:

Løs Freia gelépulver uten tilsatt sukker med bringebærsmak opp i kokende vann. Avkjøl geléen til den er kald, men fortsatt flytende.

Ta kaken ut av kjøleskapet. Øs forsiktig den flytende bringebærgeléen over den stivnede fromasjen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet i et par timer (eller over natten) slik at gelélokket stivner.

Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Fjern kakeringen og skyv kaken forsiktig over på et kakefat.

 

 

Oppbevar kaken kjølig frem til servering.

 

 

Så fin fromasjkake!

 

 

Dette er en kake som passer til alle anledninger!

 

 

Tips:

♥ Freia Gelé uten tilsatt sukker finnes i smakene sitron og bringebær.

 

 

Geléen kan anvendes og lages akkurat på samme måte som du er vant med: Du rører ut gelépulveret i pakken med 5 dl kokende vann for å lage vanlig gelé (men husk halv vannmengde når du følger oppskriften).

 

 

♥ Denne nydelige fromasjkaken holder seg god i flere dager og kan gjerne lages helt klar dagen før servering.

 

 

Nyt en frisk fromasjkake som er lett og fin!

 

 

Deilig med en vårlig kake som ikke er så mektig!

 

 

mmmm ….

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Lett fromasjkake

Ingredienser

Vaniljekakebunn:
♥ 100 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 0,5 ts natron
♥ 70 g smør
♥ 100 g sukker
♥ 1 egg
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 20 g rømme
♥ 1 dl melk

Fromasj:
♥ 1 pk Freia Gelé uten tilsatt sukker, sitronsmak
♥ 2,5 dl vann
♥ 3 dl vaniljekesam
♥ 3 dl kremfløte

Gelélokk:
♥ 1 pk Freia Gelé uten tilsatt sukker, bringebærsmak
♥ 2,5 dl vann

Fremgangsmåte

Vaniljekakebunn:
Bland mel, bakepulver og natron i en bolle. Visp sammen smør, sukker og egget til en luftig smørkrem. Ha rømme, vanilje og melken i smørkremen sammen med det tørre. Rør deigen jevn.

Smør deigen utover i en form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 20 minutter, til kaken er gjennomstekt. La kaken avkjøles i formen til den er helt kald. Ta kaken ut av formen og dra av bakepapiret. Skjær toppen av kaken slik at kaken blir litt lavere og du får fjernet den brune overflaten, og legg kaken tilbake i formen.

Fromasj:
Løs Freia gelépulver uten tilsatt sukker med sitronsmak opp i kokende varmt vann. Avkjøl geléen til den er kald, men fortsatt flytende.

Rør den flytende sitrongeléen sammen med vaniljekesam. Pisk kremfløten til krem i en annen bolle. Bland dette inn og rør formasjblandingen jevn. Hell den over vaniljebunnen og sett formen i kjøleskapet i 4-5 timer (eller over natten), slik at fromasjen stivner.

Gelélokk:
Løs Freia gelépulver uten tilsatt sukker med bringebærsmak opp i kokende vann. Avkjøl geléen til den er kald, men fortsatt flytende.

Ta kaken ut av kjøleskapet. Øs forsiktig den flytende bringebærgeléen over den stivnede fromasjen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet i et par timer (eller over natten) slik at gelélokket stivner.

Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Fjern kakeringen og skyv kaken forsiktig over på et kakefat.

26.04.2020
Kakekategori: 
Desserter: 
Allergier og preferanser: 

6 kommentarer

Hvordan blir denne med den vanlige ostekakebunnen din i stedet?

Det blir nok veldig godt å bruke ostekakebunn/kjeksbunn i denne kaken.

Kaken ser fantastisk delikat og lekker ut!

Hei Kristine. Kan vaniljekesam erstattes med yoghurt eller eventuelt roemme?
Med vennlig hilsen Berit Hansen

Ja du kan erstatte med yoghurt, rømmer eller creme fraiche: Husk, yoghurt er litt løsere i kosistensenen så fromasjkremen vi kansje være litt løsere i kosistensen i det du heller den over kakebunnen, men den vil stivne etter hvert.

Helt nydelig fromasjkake du er kjempe dyktig. Har laget en god del av oppskriftene dine! Helt fantastisk gode kaker etc. ❤

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter