Browniekjeks (Brownie Cookies)

Browniekjeks (Brownie Cookies)

28.04.2020


Deilige, deilige Browniecookies med masse mørk sjokolade! 

Dette er konfektaktige, myke sjokoladekaker som du burde prøve ut!

 

 

Oppskriften gir 25 stk. 

 

Ingredienser:
♥ 40 g smør
♥ 400 g kokesjokolade
♥ 2 egg
♥ 150 g sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 0,5 ts bakepulver
♥ 50 g hvetemel

Pynt:
♥ melisdryss


Fremgangsmåte:

Smelt smøret sammen med 250 g av kokesjokoladen.

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Vend det smeltede sjokoladesmøret inn i eggedosisen. Rør i vaniljeekstrakt.

Bland bakepulver med hvetemelet og vend dette inn i deigen. 

Hakk resterende 150 g kokesjokolade i biter og bland raskt inn i deigen til slutt. 

Sett deigen i kjøleskapet i 30 minutter slik at den blir fastere i konsistensen. 

Ta den kalde deigen ut av kjøleskapet. Form runde kuler av deigen som legges på bakepapirdekkede stekeplater. Ha ikke flere enn 9 kaker på hver plate, for de flyter noe utover under stekingen. 

Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i ca. 10 minutter. Kakene er ferdigstekte selv om de er veldig myke når de er varme. Trykk de stekte kakene litt flatere med en stekespade med en gang de er tatt ut av ovnen.

Avkjøl kakene på platen til de er kalde og stive. Flytt de deretter over på en rist. 

 

 

Det lukter så fantastisk av nystekte Browniecookies at man får lyst til å synge på kjøkkenet! 

 

 

Sikt litt melis over cookiesene når de er kalde.

 

 

Så lekre, myke browniekjeks!  

 

 

♥  

 



Tips:

♥ Det er viktig at Browniekjeksene ikke stekes for lenge, ellers mister de sin myke kjerne. Selv om kakene virker ustekte når de tas ut av ovnen, vil de bli mye fastere når de er avkjølt. 

♥ Oppbevar Browniekjeks i en tett kakeboks, som gjerne kan stå litt kjølig. Disse kakene er også veldig fine å fryse, og de tiner raskt. 

 

 

Dette er kaker man kan kose seg med hele året! 

 

 

Småkaker for deg som elsker sjokolade!  Smile  

 



♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

 

Browniekjeks (Brownie Cookies)

Ingredienser

♥ 40 g smør
♥ 400 g kokesjokolade
♥ 2 egg
♥ 150 g sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 0,5 ts bakepulver
♥ 50 g hvetemel

Pynt:
♥ melisdryss

Fremgangsmåte

Smelt smøret sammen med 250 g av kokesjokoladen.

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Vend det smeltede sjokoladesmøret inn i eggedosisen. Rør i vaniljeekstrakt.

Bland bakepulver med hvetemelet og vend dette inn i deigen. 

Hakk resterende 150 g kokesjokolade i biter og bland raskt inn i deigen til slutt. 

Sett deigen i kjøleskapet i 30 minutter slik at den blir fastere i konsistensen. 

Ta den kalde deigen ut av kjøleskapet. Form runde kuler av deigen som legges på bakepapirdekkede stekeplater. Ha ikke flere enn 9 kaker på hver plate, for de flyter noe utover under stekingen. 

Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i ca. 10 minutter. Kakene er ferdigstekte selv om de er veldig myke når de er varme. Trykk de stekte kakene litt flatere med en stekespade med en gang de er tatt ut av ovnen.

Avkjøl kakene på platen til de er kalde og stive. Flytt de deretter over på en rist. 

Tips

♥ Det er viktig at Browniekjeksene ikke stekes for lenge, ellers mister de sin myke kjerne. Selv om kakene virker ustekte når de tas ut av ovnen, vil de bli mye fastere når de er avkjølt. 

♥ Oppbevar Browniekjeks i en tett kakeboks, som gjerne kan stå litt kjølig. Disse kakene er også veldig fine å fryse, og de tiner raskt. 

28.04.2020
Allergier og preferanser: 

11 kommentarer

kan man redusere sukkermengden på disse?

Jeg har bare testet oppskriften slik det står.

De flyter ikke ut! Hva gjør jeg galt??

Kan være litt variasjoner i oppmåling av ingredienser, derfor er det alltid lurt å steke en prøvekake først for å sjekke konsistensen. Hvis kakene ikke flyter ut, kan man presse dem litt ned med en stekespade halvveis i steketiden.

Hei! Kor store kuler lager du ? Min blei dobbelt så store som dine Blir gjerne litt meir faste og då.

Dei var fantastisk gode

Mvh Kari.

Hyggelig å høre at du likte kakene! Jeg bruker vel en stor spiseskje deig for hver kule.

Kjeksene så veldig gode ut. Men det blir noen veldig dyre kjekser når ingrediensene koster ca. 90 kr for 25 stk.

Ja, dette er litt eksklusive kaker. Til gjengjeld veldig gode! :-)

De blei kjempe sterke! Brukte vanlig 70% kokesjokolade, skal man heller bruke lys kokesjokolade?

Oppskriften er beregnet på vanlig kokesjokolade (f eks Freia dronningsjokolade), ikke sjokolade med 70% kakaoinnhold, som er mye sterkere. Lys kokesjokolade kan også brukes.

Jeg lagde disse i dag og ble kjempe gode på smak. Men fikk ikke til å rulle kakene for røren var for bløt og de ble flate som pannekaker. Hva gjorde jeg galt? Jeg fulgte oppskriften helt.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter