Sjokoladeostekake med salt og crunchy bunn

Hei dere!

Håper dere har en kjempefin langhelg, folkens. Smile 

Hvis du vil lage en litt ekstra digg kake denne helgen, skal du få et kjempegodt forslag av meg: 

 

Dette er en mektig og nydelig sjokoladeostekake, som er enhver sjokoladeelskers drøm!

Jeg har brukt salte kjeks og peanøtter i bunnen, som gir fantastisk god kontrast til den søte, mørke sjokoladekaken.

Kaken kan pyntes til fest, eller serveres uten pynt til mer alminnelige dager.

 

 

Sjokoladeostekaken lages med gelatin og mye kokesjokolade, og skal ikke stekes.

 

 Heart  Heart  Heart  

 

Ingredienser:

Bunn:
♥ 200 g Digestivekjeks
♥ 100 g Ritzkjeks
♥ 100 g salte peanøtter
♥ 50 g brunt sukker
♥ 150 g smør

Sjokoladeostefyll:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 4 plater gelatin
♥ 300 g kokesjokolade
♥ 400 g kremost
♥ 150 g sukker

Sjokoladeglasur:
♥ 1 dl kremfløte
♥ 200 g kokesjokolade


Fremgangsmåte: 

Kakebunn:

Knus kjeksen til smuler. Finhakk peanøttene. Bland kjekssmulene og de hakkede peanøttene med brunt sukker og smeltet smør.

Ha ringen til en kakeform (24 cm i diameter) direkte på et kakefat. Ha kjeksblandingen på fatet og press den jevnt utover innenfor kakeringen. Pass på at kjeksen presses helt inn mot kakeringen slik at det ikke blir sprekker som sjokoladefyllet kan renne ut av. Sett fatet i kjøleskapet i 1 time.


Sjokoladeostefyll:

Til sjokoladeostefyllet varmes kremfløten opp i en kjele til kokepunktet. Ta kjelen av platen.

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og ha dem i kjelen med den varme fløten. Rør så de løser seg opp. Ha så i oppdelt kokesjokolade og la den også smelte i den varme fløten. Rør blandingen jevn når sjokoladen har smeltet. Avkjøl til romtemperert.

Pisk kremost og sukker sammen. Tilsett sjokoladeblandingen og pisk blandingen luftig.

Ta kakefatet ut av kjøleskapet og hell sjokolademassen over kjeksbunnen. Jevn til overflaten og la kaken stå i kjøleskapet i minst 5 timer, slik at ostefyllet stivner helt.

 

 

Hvis du legger kakefolie på innsiden av formen før du heller i sjokoladeostefyllet, får du helt jevn kant langsmed kaken.

 



Sjokoladeglasur:

Kok opp kremfløten til sjokoladeglasuren i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Tilsett oppdelt kokesjokolade og la sjokoladen smelte i den varme fløten. Rør glasuren jevn og avkjøl til den er romtemperert.

Ta kaken ut av kjøleskapet og fordel sjokoladeglasuren over kaken. Hvis du ønsker å pynte kaken, kan du for eksempel bruke peanøtter, sjokoladekuler, sjokoladestrøssel, makroner eller lignende. Legg i så fall gjerne pynten på glasuren mens sjokoladeglasuren er bløt, slik at pynten fester seg bedre til kaken.

Sett kaken tilbake i kjøleskapet i 1 time slik at glasuren stivner.

 

 

Før servering løsnes kakeringen fra kaken med en tynn kniv. Her har jo jeg lagt kakefolie på innsiden av kakeringen, og da er det bare å dra folien av kaken. 

 

 

Resultatet blir en vakker kaken med nydelig, jevn kant. 

 

 

Det gjør seg jo veldig med makroner, sjokoladekuler og strøssel på en kake - og pynten er utrolig enkel å bare legge på kaken.

 

 

Så flott kake! 

 

 

Når du skal skjære i kaken, får du penest kakestykker dersom du bruker en stor kniv som holdes en stund under rennende varmt vann.

 

 

Kremete og fantasisk god sjokoladeostekake med fyldig sjokoladesmak.

 

 

Den salte bunnen gir nydelig kontrast til den mørke sjokoladekremen.

 

 


Tips:

Kakefolie som du ser på bildene her, er fin å bruke for å få glatt kant på alle slags ostekaker og fromasjkaker som ikke skal stekes. Fås kjøpt i kjøkkenutstyrsbutikker. Hvis du ikke har kakefolie, er det bare å bruke en tynn kniv for å løsne kakeringen fra kaken. 

♥ Kaken kan gjerne lages klar dagen før servering. Den tåler fint å stå i kjøleskapet i et par dager. 

 

 

Nyt denne drømmen av en sjokoladekake!  ♥  

 

 

Mmmm... nydelig! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Sjokoladeostekake med salt og crunchy bunn
Ingredienser

Bunn:
♥ 200 g Digestivekjeks
♥ 100 g Ritzkjeks
♥ 100 g salte peanøtter
♥ 50 g brunt sukker
♥ 150 g smør

Sjokoladeostefyll:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 4 plater gelatin
♥ 300 g kokesjokolade
♥ 400 g kremost
♥ 150 g sukker

Sjokoladeglasur:
♥ 1 dl kremfløte
♥ 200 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Kakebunn:
Knus kjeksen til smuler. Finhakk peanøttene. Bland kjekssmulene og de hakkede peanøttene med brunt sukker og smeltet smør.

Ha ringen til en kakeform (24 cm i diameter) direkte på et kakefat. Ha kjeksblandingen på fatet og press den jevnt utover innenfor kakeringen. Pass på at kjeksen presses helt inn mot kakeringen slik at det ikke blir sprekker som sjokoladefyllet kan renne ut av. Sett fatet i kjøleskapet i 1 time.

Sjokoladeostefyll:
Til sjokoladeostefyllet varmes kremfløten opp i en kjele til kokepunktet. Ta kjelen av platen.

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og ha dem i kjelen med den varme fløten. Rør så de løser seg opp. Ha så i oppdelt kokesjokolade og la den også smelte i den varme fløten. Rør blandingen jevn når sjokoladen har smeltet. Avkjøl til romtemperert.

Pisk kremost og sukker sammen. Tilsett sjokoladeblandingen og pisk blandingen luftig.

Ta kakefatet ut av kjøleskapet og hell sjokolademassen over kjeksbunnen. Jevn til overflaten og la kaken stå i kjøleskapet i minst 5 timer, slik at ostefyllet stivner helt.

Sjokoladeglasur:
Kok opp kremfløten til sjokoladeglasuren i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Tilsett oppdelt kokesjokolade og la sjokoladen smelte i den varme fløten. Rør glasuren jevn og avkjøl til den er romtemperert.

Ta kaken ut av kjøleskapet og fordel sjokoladeglasuren over kaken. Hvis du ønsker å pynte kaken, kan du for eksempel bruke peanøtter, sjokoladekuler, sjokoladestrøssel, makroner eller lignende. Legg i så fall gjerne pynten på glasuren mens sjokoladeglasuren er bløt, slik at pynten fester seg bedre til kaken.

Sett kaken tilbake i kjøleskapet i 1 time slik at glasuren stivner. Før servering løsnes kakeringen fra kaken med en tynn kniv. 

Tips

Kakefolie som du ser på bildene her, er fin å bruke for å få glatt kant på alle slags ostekaker og fromasjkaker som ikke skal stekes. Fås kjøpt i kjøkkenutstyrsbutikker. Hvis du ikke har kakefolie, er det bare å bruke en tynn kniv for å løsne kakeringen fra kaken. 

♥ Kaken kan gjerne lages klar dagen før servering. Den tåler fint å stå i kjøleskapet i et par dager. 

6 kommentarer

Hei. Skal lage denne i kveld og trodde at jeg hadde brunt sukker, der tok jeg feil. Er det noe annet jeg kan bruke i stedet?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift