Limoncello Bread Pudding (Italiensk brødpudding)

Limoncello Bread Pudding (Italiensk brødpudding)

11.07.2010

Her har du en nydelig brødpudding laget med den italienske sitronlikøren "Limoncello".

Tilbehør er varm Limoncellosirup og vaniljeiskrem!

DeLiCiOsO!

Limoncello Bread Pudding (Italiensk brødpudding)

Ingredienser

2 dl kremfløte
2 dl melk
1 ts vaniljeessens
7 egg
1 dl sukker
60 ml Limoncello
- -
500 g loff uten skorpe (se tips)

Limoncellosirup:
60 ml Limoncello
0,5 dl sukker

Fremgangsmåte

Pisk sammen fløte, mel, vaniljeessens, egg og Limoncello med en stålvisp.

Skjær loffen i store terninger og legg i en smurt, ildfast form som rommer 1,5 liter. Hell over fløteblandingen og la det hele stå og trekke i kjøleskapet i 30 min.

Stekes midt i ovnen ved 170°C i ca 40 min.

Kok sammen Limoncello og sukker i noen minutter til sirup. Serveres varm sammen med brødpuddingen og vaniljeis ved siden av.

Tips

Det går fint å bruke daggammel loff (loffen blir myk igjen når den trekker i fløteblandingen). Alternativt til loff kan du bruke fransk "brioche" som inneholder ekstra mye egg og smør (se oppskrift på detsoteliv.no).

11.07.2010
Desserter: 
Allergier og preferanser: 
Stikkord: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter