Limoncello Bread Pudding (Italiensk brødpudding)

Her har du en nydelig brødpudding laget med den italienske sitronlikøren "Limoncello".

Tilbehør er varm Limoncellosirup og vaniljeiskrem!

DeLiCiOsO!

Limoncello Bread Pudding (Italiensk brødpudding)
Ingredienser

2 dl kremfløte
2 dl melk
1 ts vaniljeessens
7 egg
1 dl sukker
60 ml Limoncello
- -
500 g loff uten skorpe (se tips)

Limoncellosirup:
60 ml Limoncello
0,5 dl sukker

Fremgangsmåte

Pisk sammen fløte, mel, vaniljeessens, egg og Limoncello med en stålvisp.

Skjær loffen i store terninger og legg i en smurt, ildfast form som rommer 1,5 liter. Hell over fløteblandingen og la det hele stå og trekke i kjøleskapet i 30 min.

Stekes midt i ovnen ved 170°C i ca 40 min.

Kok sammen Limoncello og sukker i noen minutter til sirup. Serveres varm sammen med brødpuddingen og vaniljeis ved siden av.

Tips

Det går fint å bruke daggammel loff (loffen blir myk igjen når den trekker i fløteblandingen). Alternativt til loff kan du bruke fransk "brioche" som inneholder ekstra mye egg og smør (se oppskrift på detsoteliv.no).

Desserter
Sesong
Allergier og preferanser
Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift