Rullekake med himmelsk sjokoladekrem

Rullekake med himmelsk sjokoladekrem

11.07.2010
Rullekake med himmelsk sjokoladekrem

Ingredienser

Rullekake:
3 egg
2 dl sukker
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
0,5 dl varmt vann

Sjokoladekrem:
3 dl kremfløte
3 ss sukker
3 ss kakao

Pynt:
melisdryss
sjokoladesaus

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen de tørre ingrediensene og vend inn i eggedosisen sammen med varmt vann.

Smør deigen utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek ved 180°C i 8-10 min (pass nøye på at kaken ikke blir for brun).

Hvelv kaken over på et sukret klede og fjern bakepapiret (se tips). Avkjøl kaken med langpannen over til den er helt kald (dette gjør at kaken holder seg myk).

Pisk kremfløte, sukker og kakao til luftig sjokoladekrem. Smør sjokoladekremen over den kalde kaken. Rull forsiktig sammen kaken fra langsiden. Renskjær kantene og legg rullekaken på et passende fat. Sikt over melis og ringle eventuelt også over litt sjokoladesaus før servering.

Tips

Bakepapiret løsner lettere fra det stekte kaken om du fukter det med litt kaldt vann.

NB! Vær nøye med at kaken er helt kald før du har på sjokoladekremen, ellers kommer den til å smelte.

I originaloppskriften står det at fyllet skal lages av 2 dl kremfløte, 2 ss sukker og 2 ss kakao. Jeg har som du ser øket mengden og ble veldig fornøyd med resultatet, men det får være opp til deg hvor mye himmelsk sjokoladekrem du ønsker å få i deg:)

Rullekaken blir god av å stå og trekke i et par timer, men bør helst serveres samme dag den er laget slik at kremen er helt fersk.

11.07.2010
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

12 kommentarer

Hei! Du har så fantastiske kake oppskrifter å du er helt utrolig flink! Denne så ufattelig god ut å vil absolutt teste den ut endag. Jeg bare lurer på hva du mener med sukret klede ? Sikkert litt dumt spørsmål men sånn jeg lærer :-)

mvh: Renate :-)

Hei Renate, beklager hvis jeg har forklart dette dårlig... Og ikke minst beklager at svaret kommer evigheter etter at du har spurt, men jeg har ikke hatt tid til å svare på kommentarer på bloggen her tidligere.
Uansett - med sukret klede mener jeg at jeg bruker et vanlig kjøkkenhånkle som jeg legger på kjøkkenbordet og så drysser jeg godt med sukker på det. Når jeg så hvelver kaken over på kjøkkenhånklet, kommer det altså sukker på den ene siden av rullekaken. Sukkeret gjør at rullekaken ikke kleber seg for mye til kjøkkenhånklet :-)

Anette: eg tok et "kjøkkenhåndkle" (sånn slett uten frote) så drysset eg sukker på det..da hang sukkeret på kakebunnen og bunnen slapp lettere så eg enkelt kunne rulle kaka ;)

Takk for at du tok deg tid til å svare, Elin :-)

Hvor mye sjokoladekrem blir det ca?

Nok til å gi en superdeilig rullekake ;-)

Utrolig vanskelig oppskrift å få til

Dette skal egentlig være en nokså enkel og lettvint rullekake, Merete. Hva er det du synes er vanskelig å få til? Litt lettere å hjelpe med råd hvis jeg forstår hvordan det har skjært seg for deg når du har forsøkt deg på denne kaken..

Hei! Jeg lurer på hvordan du klarer å unngå at denne kaken blir så sprø at du kan rulle den sammen? Jeg har fulgt oppskriften til "punkt og prikke" to ganger, og hver gang har den blitt umulig å rulle sammen.

Jeg klarte heller ikke rulle sammen denne, den bare sprakk. Bruker heller en annen oppskrift med like mange egg, men bare 80 g sukker og 80 g mel. Den funker bra ☺️ Også smører jeg på en kremostglasur før sjokoladekremen, ekstra godt

Jeg elsker kakene dine !

Fikk denne her perfekt til.. men jeg lurer bare på hvorfor min kake lukter egg ? Altså før man putter den i munnen.. var litt irriterende!

Hei. Denne sjokoladekremen smakte ikke noe særlig, følte desverre at kaka ble ødelagt pga den =/ Veldig kjedelig. Ellers en lett og enkel oppskrift.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter