Linser

Linser

06.07.2007
Linser

Ingredienser

Mørdeig:
250 g hvetemel
225 g smør
50 g melis
1 eggeplomme

Fyll:
3 dl vaniljekrem (Piano)

Fremgangsmåte

Smuldre smøret i hvetemelet. Tilsett eggeplomme og melis og kna deigen raskt sammen. (Deigen kan også kjøres sammen i food processor.) Avkjøl deigen (den er nokså bløt i konsistensen).

Smør linseformer med smør og dryss dem med litt hvetemel (se tips). Bruk ca 2/3 av deigen til å trykke ut i formene med fingrene (se tips). Fyll vaniljekrem i formene. Kjevle ut resten av deigen og stikk ut lokk med en linseform. Legg lokkene på formene og klem til i kantene. Stekes midt i ovnen ved 200°C i ca 15 min. La kakene bli helt kalde i formene før de hvelves ut, ellers går de lett i stykker.

Tips

Klassiske linseformer fås kjøpt enten enkeltvis lagd av metall (blant annet hos Traktøren) eller i form av et silikonbrett. Forhør deg hos velassorterte kjøkkenutstyrsforretninger. Får du ikke tak i disse typiske formene, kan du bruke vanlige sandkakeformer.

NB! Det er viktig å smøre og mele formene godt, ellers blir det vanskelig å få kakene ut av formene uten at de går i stykker.

Bruk gjerne litt mel på fingrene når du klemmer deigen ut i formene. Bruk eventuelt også litt ekstra hvetemel når du skal kjevle ut deigen til lokkene. Ikke kjevle ut så mye av gangen og bruk gjerne en kjevlematte av plast (for eksempel fra Tupperware).

"Linser" oppbevares innpakket i plast. "Linser" kan fryses.

06.07.2007
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

2 kommentarer

hei,kan man bruke silikon muffinsbrett ?:)

Hei

Hvor mange blir det ut av denne oppskriften?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter