Liten marsipankake

Liten marsipankake

09.05.2020


Hei dere!

Noen ganger kan det være kjekt å lage en marsipankake som ikke er så stor. Det kan være fordi man vil gi bort en kake til noen som fortjener en oppmerksomhet eller fordi det ikke er så mange som skal spise kaken.

Her er en oppskrift på en nydelig, liten marsipankake som passer perfekt til slike anledninger.

 

 

Du kan selvfølgelig fylle marsipankaken med det du liker best. Jeg har her fylt kaken med bringebærkrem og banan, som er en kjempegod kombinasjon! 

 

 

Oppskriften gir en marsipankake som er 20 cm i diameter. 

 

Ingredienser:

Sukkerbrød:
♥ 3 egg
♥ 100 g sukker
♥ 100 g hvetemel
♥ 0,5 ts bakepulver

Fyll og pynt:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 2 dl bringebærsyltetøy
♥ 2 bananer
♥ 400 g marsipan
♥ 1 ss melis
♥ noen friske bær/kakepynt


Fremgangsmåte:

Sukkerbrød:

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Sikt mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggedosisen.

Ha deigen i kakeformen som har bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175°C i ca. 30-40 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt i midten). Avkjøl kaken helt i formen.

 

 

Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

 

 

Del i tre bunner.

 


 


Fyll og pynt:

Pisk kremfløten. Bland drøyt halvparten av kremen med 1 dl bringebærsyltetøy.

Legg den nederste kakebunnen på et fat.

Smør på halvparten med bringebærkremen.

 


Dekk med bananskiver.

 

 

Legg på den andre kakebunnen. Stryk over resten av bringebærsyltetøyet.

 

 

Smør på resten av bringebærkremen.

 

 

Dekk med nytt lag bananskiver. 

 

 

Legg på den tredje kakebunnen.

 

 

Dette ligger an til å bli en veldig nydelig kake! 

 

 

Dekk hele kaken med et tynt lag pisket krem.

 

 

Kjevle ut marsipanen på plastunderlag til en stor firkant. Legg den over kaken.

 

 

Jevn til kantene og skjær vekk overflødig marsipan.

Pynt kaken med melisdryss, eventuelt et par sukkerblomster og noen bær.

 

 

Det er ikke så mye pynt som skal til når kaken er liten og nett.  Smile 

 

 

I oppveksten ble marsipankakene hjemme alltid fylt med bringebærkrem og bananskiver, derfor får jeg mange koselig minner når jeg lager denne kaken.

Se også tidligere publisert Marsipankake med bringebærkrem og banan

 

 

Rett og slett nydelig, liten marsipankake! 

 

 

Tips:

♥ Sukkerbrødet kan lages dagen i forveien. Pakkes inn i plast og oppbevares kjølig, så blir det også lettere å dele kaken i tynne bunner dagen etter. Sukkerbrødsbunnen kan også fryses. 

♥ Det er lurt å kjevle ut marsipanlokket på plast, så blir det lett å flytte marsipanen over på kaken. En stor plastikpose som klippes opp på den ene siden fungerer fint.

♥ For å få marsipanlokk uten krøller i sidene, må marsipanen kjevles ut til en firkant som er en god del større enn kaken. Det gjør at det blir en del marsipan til overs. Pakk restene godt inn i plast, så holder marsipanen seg myk og kan brukes senere. 

♥ Til pynt har jeg brukt et par ferdigkjøpte sukkerblomster i tillegg til noen bær. Sukkerblomster fås kjøpt i de fleste butikker som selger kakepynteutstyr. 

♥ Kaken bør serveres samme dag den er fylt og pyntet. 

 

 

Årets 17. mai blir det ikke så mange som inviterer til selskap, og da kan det være ekstra kjekt med en litt mindre marsipankake!

 

 

Deilig marsipankake - som forsvant veldig raskt!  Smile  

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Liten marsipankake

Ingredienser

Sukkerbrød:
♥ 3 egg
♥ 100 g sukker
♥ 100 g hvetemel
♥ 0,5 ts bakepulver

Fyll og pynt:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 2 dl bringebærsyltetøy
♥ 2 bananer
♥ 400 g marsipan
♥ 1 ss melis
♥ noen friske bær/kakepynt

Fremgangsmåte

Sukkerbrød:

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Sikt mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggedosisen.

Ha deigen i kakeformen som har bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175°C i ca. 30-40 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt i midten). Avkjøl kaken helt i formen.

Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del i tre bunner.


Fyll og pynt:
Pisk kremfløten. Bland drøyt halvparten av kremen med 1 dl bringebærsyltetøy.

Legg den nederste kakebunnen på et fat. Smør på halvparten med bringebærkremen. Dekk med bananskiver.

Legg på den andre kakebunnen. Stryk over resten av bringebærsyltetøyet. Smør på resten av bringebærkremen og dekk med nytt lag bananskiver. 

Legg på den tredje kakebunnen og dekk hele kaken med et tynt lag pisket krem.

Kjevle ut marsipanen på plastunderlag til en stor firkant. Legg den over kaken, jevn til kantene og skjær vekk overflødig marsipan.

Pynt kaken med melisdryss, eventuelt et par sukkerblomster og noen bær.

Tips

♥ Sukkerbrødet kan lages dagen i forveien. Pakkes inn i plast og oppbevares kjølig, så blir det også lettere å dele kaken i tynne bunner dagen etter. Sukkerbrødsbunnen kan også fryses. 

♥ Det er lurt å kjevle ut marsipanlokket på plast, så blir det lett å flytte marsipanen over på kaken. En stor plastikpose som klippes opp på den ene siden fungerer fint.

♥ For å få marsipanlokk uten krøller i sidene, må marsipanen kjevles ut til en firkant som er en god del større enn kaken. Det gjør at det blir en del marsipan til overs. Pakk restene godt inn i plast, så holder marsipanen seg myk og kan brukes senere. 

♥ Til pynt har jeg brukt et par ferdigkjøpte sukkerblomster i tillegg til noen bær. Sukkerblomster fås kjøpt i de fleste butikker som selger kakepynteutstyr. 

♥ Kaken bør serveres samme dag den er fylt og pyntet. 

09.05.2020
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

1 kommentarer

Dynker du kaken med noe før du legger på fyll? :)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter