Lun sjokoladepuddingkake


Plutselig ble det iskaldt ute!

På kalde, mørke novemberdager gjelder det å kose seg innendørs!

Denne spennende, amerikanske oppskriften gir en bløt sjokoladekake med flytende partier. Kaken kalles «Warm Chocolate Pudding Cake», men jeg har publisert oppskriftene «Floating Brownie» og «Devil’s float» tidligere, som ligner på denne.

Konseptet er det samme i alle disse tre oppskriftene: Deigen drysses med masse kakao og sukker og overhelles deretter med kokende vann. Så skjer det noe mystisk under stekingen; etter å ha vært i ovnen danner det seg fast kake på overflaten, med mørk, seig, varm, deilig sjokoladesaus under. Mmmm.... fantastisk godt.

 

 

Blir som en flytende brownie... Yum  

 

Spises gjerne lunken med vaniljeis.

 

Ingredienser:

Sjokoladedeig:
♥ 2 dl sukker
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 0,5 dl kakaopulver
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 dl melk
♥ 100 g smeltet smør
♥ 1 ts vaniljeekstrakt

Topping:
♥ 1 dl sukker
♥ 1 dl brunt sukker
♥ 0,5 dl kakaopulver
♥ 1,5 dl kokende vann

Servering:
♥ 1 liter vaniljeis


Fremgangsmåte: 

Bland alt til sjokoladedeigen. Den blir nokså fast og tykk i konsistensen.

Ha deigen i en smurt, ildfast form (ca 20x20 cm) og glatt til overflaten. Jeg brukte her en rund ildfast form som er 20 i diameter. 

 

 

Bland sammen drysset.

 

 

Strø blandingen over deigen med en spiseskje.

 

 

Hell så over kokende vann.

 

 

NB! Det er meningen at vannet skal legge seg oppå deigen, så ikke rør rundt i formen.

 

 

Sett formen straks i varm ovn og stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 45 minutter.

 

 

Det vil da ha dannet seg en fast skorpe på toppen av kaken, men den er flytende inni.

 

 

Avkjøl kaken til den er lunken (da blir den litt fastere).

 

 

 

Server kaken lun, og gjerne med en kule vaniljeis.

 

 

Tips:

♥ Det er mye sukker i denne kaken, som gjør at den blir seig og nesten hard ved avkjøling. Kaken bør derfor serveres lunken. 

 

 

♥ Kaken bør serveres samme dag den er laget. 

 

 

Digg! Yum  

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

 

Lun sjokoladepuddingkake
Ingredienser

Sjokoladedeig:
♥ 2 dl sukker
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 0,5 dl kakaopulver
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 dl melk
♥ 100 g smeltet smør
♥ 1 ts vaniljeekstrakt

Topping:
♥ 1 dl sukker
♥ 1 dl brunt sukker
♥ 0,5 dl kakaopulver
♥ 1,5 dl kokende vann

Servering:
♥ 1 liter vaniljeis

Fremgangsmåte

Bland alt til sjokoladedeigen. Den blir nokså fast og tykk i konsistensen.

Ha deigen i en smurt, ildfast form (ca 20x20 cm) og glatt til overflaten. Jeg brukte her en rund ildfast form som er 20 i diameter. 

Bland sammen drysset og strø over deigen med en spiseskje.

Hell så over kokende vann.

NB! Det er meningen at vannet skal legge seg oppå deigen, så ikke rør rundt i formen.

Sett formen straks i varm ovn og stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 45 minutter. Det vil da ha dannet seg en fast skorpe på toppen av kaken, men den er flytende inni.

Avkjøl kaken til den er lunken (da blir den litt fastere).

Server kaken lun, og gjerne med en kule vaniljeis.

Tips

♥ Det er mye sukker i denne kaken, som gjør at den blir seig og nesten hard ved avkjøling. Kaken bør derfor serveres lunken. 

♥ Kaken bør serveres samme dag den er laget. 

2 kommentarer

Hei,
Vet du hva steketiden blir hvis denne lages i porsjonformer? Og hvor mange porsjoner er røra til?

På forhånd takk!

Som svar på av Tanja (ikke bekreftet)

Nei, har ikke testet dette. Men vil tippe 4-6 porsjoner, avhengig av hvor store former du har, og redusert steketid til 30 minutter.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift