Lunsjkake

Lunsjkake

11.11.2004
Lunsjkake

Ingredienser

100 g smør
6 dl kefir
2 ts natron
6 dl sukker
7,5 dl hvetemel

Topping:
2 ss sukker
2 ts kanel
50 g mandler
50 g rosiner

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en stor kjele. Ta kjelen av platen og ha i sukker og natron. Tilsett kefir og hvetemel vekselsvis, til du får en jevn deig.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Strø over sukker, kanel, rosiner og hakkede mandler.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30 min. Avkjøl kaken helt i langpannen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken i passe store firkanter.

Tips

Kaken er svært holdbar i kjøleskapet. Kaken er også veldig fin å fryse.

11.11.2004
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter