Lys sirupskake i langpanne

Lys sirupskake i langpanne

24.10.2004

Sirupskake med krydder er spesielt godt på høst- og vinterstid. Sirupen gjør kaken søt og litt kompakt. Denne gammeldagse oppskriften er laget med lys sirup, brunt sukker og surmelk. Oppskriften passer til stor langpanne. Del kaken opp i passe store biter og frys ned, -da har du noe deilig å ty til gjennom hele vinteren.

Se også "Sirupskake i langpanne" og "Mørk sirupskake i langpanne", som også er kjempegode!

Lys sirupskake i langpanne

Ingredienser

400 g smør
500 g lys sirup
500 g brunt sukker
4 egg
4 dl surmelk
4 ts natron
1 kg hvetemel
3 ts nellik
4 ts kanel

Fremgangsmåte

Ha sirup, sukker og smør i en kjele og varm opp på svak varme til blandingen flytende. Avkjøl noe. Bland hvetemel, natron og krydderet i en stor bakebolle. Visp sammen egg og surmelk og ha i det tørre sammen med smør- og sirupsblandingen. Bland deigen godt sammen.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 35-40 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken i passe store firkanter eller avlange biter som på bildet.

Tips

Kaken er veldig holdbar innpakket i plast og utrolig fin å fryse!

Se også "Sirupskake i langpanne (uten egg)", som er en variant av denne kaken uten egg og smør.

24.10.2004
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

1 kommentarer

Lettvint og god hverdagskake, men neste gang vil jeg ha i litt mer smør enn oppgitt. Litt tørr.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter