Brukere online: 2011
Brukere i dag: 8802
Brukere siste 7 dager: 232419
Hei,
Her kommer en klassiker fra Napoli!
"Salsa alla napoletana" er en enkel tomatsaus, temmelig lik sausen som kalles "Salsa alla marinara" (en "Ragù alla napoletana" er derimot en tomatbasert saus med mye godt kjøtt). Salsa alla napoletana tilsettes noen ganger ricotta, som gjør sausen fyldig og mer kremete, uten at den blir like mektig som når man tilsetter fløte. Perfekt når man vil lage en deilig pastarett til hverdags!
Jeg bruker her "Mafaldine", som er lange, brede pastabånd med bølgete kanter. Pastatypen sies å være oppkalt etter prinsesse Mafalda av Savoy, en italiensk prinsesse som døde på tragisk vis i Buchenwald konsentrasjonsleir under 2. verdenskrig. Retten kan også fint lages med tagliatelle eller annen type båndpasta.
Retten toppes med burrata eller hjemmelaget stracciatella, revet parmesan og frisk basilikum.

Oppskriften gir 4 porsjoner.
Ingredienser:
Pasta med tomat- og ricottasaus:
♥ 400 g mafaldine (eller annen båndpasta, se tips)
♥ 1 løk
♥ 2 ss olivenolje
♥ 800 g hermetiske cherrytomater (se tips)
♥ 250 g ricotta
♥ 50 parmesan
♥ en neve fersk basilikum
♥ salt og kvernet pepper
Stracciatella:
♥ 1 mozzarella (se tips)
♥ 4 ss kremfløte
♥ en klype flaksalt
Fremgangsmåte:
Start med å gjøre klar stracciatella:
Hell av vannet fra mozzarellaen.

Riv osten i biter og ha i en skål.

Tilsett kremfløten og flaksalt.

Bland godt med en gaffel.

Dekk til skålen med plastfolie og sett i kjøleskapet i minst 1 time, og gjerne lenger.
La stracciatellaen stå i romtemperatur i 30 minutter før servering. Fjern plastfolien og rør gjennom stracciatellaen.
Pasta med tomat- og ricottasaus:
Finn frem ingrediensene.

Kutt opp løk og ha i en dyp stekepanne sammen med olivenolje.

La løken steke på middels varme til den er gyllen og myk.
Tilsett hermetiske cherrytomater og frisk basilikum.

Varm opp og knus cherrytomatene forsiktig med stekespaden.

La sausen småkoke i ca. 15 minutter. Tomatsausen skal bli tykk og chunky.

Kok pasta al dente i godt saltet vann, som angitt på pakningen.

Ta til side ca. 2 dl av tomatsausen.

Ha ricotta i resten av tomatsausen.

Smak til med kvernet salt og pepper.
Vend så i den kokte pastaen og ca. 1 dl av pastavannet (juster med mengde pastavann til passe konsistens på sausen).

La pastaen småkoke sammen med pastasausen et lite minutt, slik at pastaen trekker til seg smaken av den gode tomatsausen.

Servering:
Server pastaen varm og nylaget.

Topp med en stor skje av tomatsausen som du har satt til side.

Ha deretter på en stor skje stracciatella. Riv over parmesan og pynt med frisk basilikum.

Deilig og lettvint pasta i tomatsaus!

Tips:
♥ Mafaldine kalles også for "manfredi" og fås kjøpt i velassorterte matbutikker, eller på nett, se HER.

Du kan alternativt bruke annen båndpasta, som tagliatelle, fettuccine eller brede pappardelle.
♥ Når man lager Salsa alla napoletana er det essensielt at man bruker hermetiske tomater av god kvalitet. Bruk San Marzano-tomater eller cherrytomater som jeg har brukt her.

♥ Ricotta er en italiensk ferskost som fås kjøpt i de fleste norske matbutikkene.

♥ Fersk mozzarella er formet som kuler og fås kjøpt i poser der ostekulene ligger i lake (à 125 gram hver).

♥ I stedet for å toppe med hjemmelaget stracciatella, kan du toppe hver porsjon med en halv burrata.

Buon appetito!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pasta med tomat- og ricottasaus:
♥ 400 g mafaldine (eller annen båndpasta, se tips)
♥ 1 løk
♥ 2 ss olivenolje
♥ 800 g hermetiske cherrytomater (se tips)
♥ 250 g ricotta
♥ 50 parmesan
♥ en neve fersk basilikum
♥ salt og kvernet pepper
Stracciatella:
♥ 1 mozzarella (se tips)
♥ 4 ss kremfløte
♥ en klype flaksalt
Start med å gjøre klar stracciatella:
Hell av vannet fra mozzarellaen. Riv osten i biter og ha i en skål. Tilsett kremfløten og flaksalt. Bland godt med en gaffel.
Dekk til skålen med plastfolie og sett i kjøleskapet i minst 1 time, og gjerne lenger.
La stracciatellaen stå i romtemperatur i 30 minutter før servering. Fjern plastfolien og rør gjennom stracciatellaen.
Pasta med tomat- og ricottasaus:
Kutt opp løk og ha i en dyp stekepanne sammen med olivenolje. La løken steke på middels varme til den er gyllen og myk.
Tilsett hermetiske cherrytomater og frisk basilikum. Varm opp og knus cherrytomatene forsiktig med stekespaden.
La sausen småkoke i ca. 15 minutter. Tomatsausen skal bli tykk og chunky.
Kok pasta al dente i godt saltet vann, som angitt på pakningen.
Ta til side ca. 2 dl av tomatsausen.
Ha ricotta i resten av tomatsausen. Smak til med kvernet salt og pepper.
Vend så i den kokte pastaen og ca. 1 dl av pastavannet (juster med mengde pastavann til passe konsistens på sausen). La pastaen småkoke sammen med pastasausen et lite minutt, slik at pastaen trekker til seg smaken av den gode tomatsausen.
Servering:
Server pastaen varm og nylaget.
Topp med en stor skje av tomatsausen som du har satt til side, og deretter en stor skje stracciatella.
Riv over parmesan og pynt med frisk basilikum.
♥ Mafaldine kalles også for "manfredi" og fås kjøpt i velassorterte matbutikker, eller på nett, se HER. Du kan alternativt bruke annen båndpasta, som tagliatelle, fettuccine eller brede pappardelle.
♥ Når man lager Salsa alla napoletana er det essensielt at man bruker hermetiske tomater av god kvalitet. Bruk San Marzano-tomater eller cherrytomater som jeg har brukt her.
♥ Fersk mozzarella er formet som kuler og fås kjøpt i poser der ostekulene ligger i lake (à 125 gram hver). I stedet for å toppe med hjemmelaget stracciatella, kan du toppe hver porsjon med en halv burrata.
Skriv ny kommentar